Το σπίτι της Halle Berry στο Beverly Hills!



Η διάσημη, κάτοχος Oscar, ηθοποιός Halle Berry και ο σύντροφος και πατέρας της κόρης της, Gabriel Aubry, αγόρασαν αυτό το σπίτι με Μεσογειακό στυλ στο Beverly Hills, για 2.275.000$ το 2001. Αν και μικρό για τα πρότυπα του Hollywood, μιας και έχει μόνο δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια, καλύπτει μια έκταση 1.3 στρεμμάτων. Απομονωμένο πάνω σε έναν λόφο, μοιάζει με καταφύγιο!

Το σπίτι χτίστηκε το 1948 και η αύρα του είναι μαγευτική! Θολωτά βαριά ξύλινα δοκάρια, ξύλινα πατώματα, λεπτομερείς σιδηροκατασκευές ειδικά φτιαγμένες για το σπίτι, πέτρινα σκαλιστά τζάκια, μια μεγάλη εσωτερική σκάλα, μπανιέρα σκαλισμένη με πέτρα είναι μερικά από τα στοιχεία του σπιτιού!

Στον εξωτερικό χώρο κυριαρχούν η πέτρα και τα τούβλα σε έντονο κεραμιδί χρώμα που κάνουν υπέροχη αντίθεση με το πράσινο των φυτών και των λουλουδιών. 

Η πόρτα με τους μεταλλικούς  μεντεσέδες τονίζει το roustic style του σπιτιού ενώ συνδυάζεται αρμονικά με τις διακοσμητικές κολώνες και τα μεταλλικά παραδοσιακά φαναράκια. 




Η κουζίνα μπορεί να είναι λίγο στενή αλλά εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες των ιδιοκτητών! Το ξύλο είναι το κυρίαρχο στοιχείο, το οποίο συνεχίζεται και στην εντυπωσιακή εσωτερική σκάλα που αποτελείται από κλασσικά μεταλλικά κάγκελα.


Στο σαλόνι κυριαρχεί η απλότητα του συνδυασμού πέτρας και ξύλου στην οροφή. Κεντρικό στοιχείο αποτελεί το επιβλητικό τζάκι. Τα έπιπλα  σε λιτές γραμμές συνδυάζονται άψογα με το τραπεζάκι αντίκα και την κουνιστή ξύλινη πολυθρόνα!
Η κύρια κρεβατοκάμαρα είναι απλή και αποτελείται από το κλασσικό αλλά εντυπωσιακό ξύλινο κρεβάτι σε σκούρο καφέ τόνο, μια λιτή πολυθρόνα και ένα τζάκι που δίνει ιδιαίτερη ζεστασιά στο χώρο. Το ίδιο κλασσικό ύφος  ακολουθεί ο καθρέπτης και ο πολυέλαιος. 
Στο δεύτερο υπνοδωμάτιο η λιτή και απλή διακόσμηση συνεχίζεται με μόνα διακοσμητικά, τις ξυλόγλυπτες χειροποίητες καρέκλες και το χαρακτηριστικό ρολόι αντίκα.
Στο μπάνιο κλέβει την παράσταση η μεγάλη μπανιέρα από πέτρα και ο κρυστάλλινος πολυέλαιος! Τα ξύλινα ντουλάπια σε ανοιχτό χρώμα ταιριάζουν υπέροχα με τους χρυσούς αλλά απλούς καθρέπτες.
Το μπαλκόνι της κρεβατοκάμαρας έχει υπέροχη ξύλινη οροφή ενώ τα κάγκελα έχουν ένα απλό αλλά ιδιαίτερο σχεδιασμό. Η θέα είναι υπέροχη! 
Την αυλή διακοσμούν αυτές οι καταπληκτικές σκαλιστές καρέκλες και ένα παραδοσιακό ποτιστήρι ενώ το ασύμμετρο και άγριο δάπεδο από πέτρες θυμίζει έντονα Ιταλική αρχιτεκτονική. 
Στον εξωτερικό χώρο εκτός των κήπων, υπάρχει  τραπεζαρία και καθιστικό, μια εστία και ένα spa από πέτρα που έχει συσταθεί κατά το λόφο.
Το σπίτι πνιγμένο στο πράσινο, με την λιτότητα αγροτόσπιτου σαν κύριο χαρακτηριστικό να επικρατεί  αλλά ταυτόχρονα με μια ζεστασιά να το διακρίνει!
Το σπίτι είναι σήμερα προς πώληση για 5 εκ. δολάρια!