Βάλε το καλοκαίρι στο σπίτι σου!

Βάλτε σε καλοκαιρινή διάθεση το σπίτι σας! Αποφορτίστε το λίγο από τα χειμερινά του αξεσουάρ και διακοσμήστε το με καινούρια που θα θυμίζουν κάτι από θάλασσα, παραλία, διακοπές και θα δώσουν στο σπίτι σας coastal style!

Βάφοντας ένα μόνο τοίχο, σε έντονο μπλε-τυρκουάζ χρώμα αλλάζετε δραστικά και οικονομικά ένα δωμάτιο που ήταν βαμμένο σε απλό λευκό χρώμα! Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ένα φωτεινό χώρο με προσωπικότητα και όχι έναν αδιάφορο τοίχο!

Οι κουρτίνες προσπαθήστε να είναι απλές, λευκές και αέρινες, ενώ για να κάνετε το μπαλκόνι σας να μοιάζει σαν να είσαστε σε resort μπορείτε να κρεμάσετε στα πλάγια του λευκό ύφασμα.





Ο απλός λευκός καναπές θα μεταμορφωθεί αποκτώντας coastal ύφος αν του προσθέσουμε ένα κάλυμμα ή ριχτάρι με μπλε λευκές ρίγες! Απογειώστε το στυλ, ντύνοντας την πολυθρόνα, με ριγέ κόκκινο-λευκό ύφασμα, προσθέτοντας μαξιλάρια και αντικείμενα σε κοραλλί αποχρώσεις και ένα ριγέ χαλάκι. Προμηθευτείτε τώρα υφάσματα για να ανακαινίσετε το καθιστικό σας!

Προσθέστε Ψάθα! Αν το μπλε χρώμα ήδη υπάρχει σε κάποια αντικείμενα του χώρου σας, θα δέσει τέλεια με ψάθινα έπιπλα και υλικά, όπως καρέκλες ή μπαούλα.
Εάν μπορείτε αλλάξτε τα καπέλα από τα επιτραπέζια φωτιστικά σας βάλτε μεγάλα λευκά ή στο χρώμα του σχοινιού ή της ψάθας και αμέσως το σπίτι μοιάζει πιο καλοκαιρινό.
Αντί για χαλάκια π.χ στην κουζίνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψάθες, ή χαλάκια από σχοινί.





Προσθέστε το μπλε σε αντικείμενα και συλλογές! Ένας εύκολος και με μικρό κόστος τρόπος να ανανεώσετε τα δωμάτια του σπιτιού σας αλλά και τα διακοσμητικά σας είναι να τα βάψετε! Μια μικρή συλλογή από βαζάκια, κηροπήγια ή άλλα διακοσμητικά σε μπλε ή τουρκουάζ αποχρώσεις θα κάνουν τη διαφορά!


Τώρα είναι η ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τα κοχύλια, τους αστερίες και τις πέτρες που συλλέγετε από τα ταξίδια σας. Διακοσμήστε με κοχύλια το χώρο σας ή κάποιο αντικείμενο, όπως έναν ξύλινο καθρέφτη! Κολλήστε τα περιμετρικά με σιλικόνη και σίγουρα θα κλέψετε τις εντυπώσεις!
Ακόμη πιο εύκολη ιδέα είναι να βάλετε μια μικρή συλλογή από καδράκια που απεικονίζουν κοχύλια πάνω σε μια ξύλινη ραφιέρα! Ένας ωραίος αστερίας ή ένα μεγάλο κοχύλι μπορεί να γίνει πίνακας απλώς κολλώντας τα πάνω σε έναν καμβά. Για μια πιο μοντέρνα εκδοχή τους μπορείτε να τα βάψετε λευκά.





Μία ενδιαφέρουσα ιδέα είναι να μετατρέψετε τα κοχύλια σας σε κηροπήγια! Βάλτε και λίγη άμμο πάνω σε ένα παλιό ξύλινο δίσκο και δώστε την αίσθηση της αμμουδιάς στον χώρο σας!






Navy Look! Μπορείτε να τοποθετήσετε πίνακες που απεικονίζουν θάλασσα και καράβια, διακοσμητικά καραβάκια, πυξίδες, μπρούτζινα ναυτικά διακοσμητικά κ.α. Ακόμη και ένα κουπί στερεωμένο σε έναν τοίχο, παραπέμπει σε θάλασσα και διακοπές! Φροντίστε να έχετε μερικά αντικείμενα που παραπέμπουν σε παραθαλάσσια μέρη και ο χώρος θα μυρίσει καλοκαίρι!








Κάντε πίνακα την αγαπημένη σας παραλία! Τυπώστε σε πίνακα 40×40 την φωτογραφία που έχετε τραβήξει εκεί και μεταμορφώστε την σε έργο τέχνης!

Το μυστικό σε αυτό το στυλ διακόσμησης, όπως και σε όλα τα στυλ, είναι να μην το παρακάνετε και να μην «φορτώσετε» τον χώρο, αλλά να τονίσετε τις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά!