HOT TIPS Ζαχαροπλαστικής!


Η ζαχαροπλαστική θέλει ακρίβεια, ταλέντο και μερικά έξυπνα HOT TIPS για απολαυστικά γλυκά!

1. Αν το κέικ δεν ξεκολλάει από τη φόρμα, βρέχουμε μία πετσέτα με ζεστό νερό και την τυλίγουμε γύρω από την φόρμα. Μετά από λίγο ξαναδοκιμάζουμε.

2. Αντί να ζεστάνουμε το βούτυρο που χρησιμοποιούμε για τα γλυκίσματα μας, ζεσταίνουμε καλά το μπολ στο οποίο θα το χτυπήσουμε.


3. Αν βάλουμε την φόρμα στρωμένη με την άψητη ζύμη τάρτας στο ψυγείο για μισή ώρα, δεν θα μαζέψει στο ψήσιμο και θα γίνει πιο τραγανή.

4. Για να μην κάνουν κρούστα οι διάφορες κρέμες μας, ή τις ανακατεύουμε κατά διαστήματα ή τις καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη.

5. Για να μην πάνε στον πάτο οι σταφίδες που χρησιμοποιούμε στο κέικ, πριν τις ρίξουμε στη ζύμη, τις πασπαλίζουμε με αλεύρι.

6. Αν βάλουμε περισσότερο μπέικιν στα γλυκά ή στα φαγητά ή δεν θα φουσκώσουν ή θα καθίσουν στο κέντρο.

7. Αν έχουμε ζύμη σφολιάτα, μπορούμε να τη μοιράσουμε σε μπάλες, να την τυλίξουμε με μεμβράνη και να την φυλάξουμε στην κατάψυξη.

8. Όταν πρέπει να προσθέσουμε λικέρ σε κάποια κρέμα που περιέχει και βούτυρο, το ρίχνουμε σιγά σιγά και με προσοχή και στην ακριβή ποσότητα που προβλέπει η συνταγή μας, αλλιώς η κρέμα μας θα κόψει.

9. Αν τα μπισκότα μας κολλήσανε στο ταψί, τα βγάζουμε με μία μεταλλική σπάτουλα.

10. Για  να γλυκάνουμε την κρέμα σαντιγί, χρησιμοποιούμε άχνη ζάχαρη πάντα, γιατί η κανονική ζάχαρη βγάζει υγρασία και μπορεί να χαλάσει την κρέμα μας.