Το κάστρο του Moby στο Los Angeleς!

Και ποιος δεν ονειρεύεται ένα κάστρο για σπίτι! Λίγοι όμως είναι αυτοί που μπορούν να το αποκτήσουν και ένας από αυτούς είναι και ο διάσημος καλλιτέχνης, "Βασιλιάς" της Techno μουσικής σκηνής,  Moby!
Ο καλλιτέχνης μετακόμισε από την κατοικία του στην Νέα Υόρκη σε αυτό το κάστρο που καταλαμβάνει 3 στρέμματα, προφυλαγμένα με έναν πέτρινο τοίχο! Η προηγούμενη ιδιοκτήτρια του ήταν η ελληνοαμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια Ντέμπι Ματενόπουλος. 
Η τιμή του σπιτιού μειώθηκε κατά 50%, και λέγεται ότι ο  Moby έδωσε κάτω από 4 εκατ. δολάρια για το σπίτι πέρσι και εκτιμάται ότι ξόδεψε άλλα  2 εκατομμύρια δολάρια για την ανακαίνιση του!
Το κάστρο αυτό χτίστηκε το 1920 στις πλαγίες του Los Angeles και τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του  διατηρήθηκαν  αναλλοίωτα! 
Οι επεμβάσεις έγιναν μόνο εσωτερικά για τη διακόσμηση του όπου επιλέχθηκε minimal σκανδιναβικό ύφος με απαλά και γαλήνια χρώματα. Δεν λείπουν όμως και κάποια στοιχεία Art Deco, κάτι που μοιάζει αναπόσπαστο ύφος του Hollywood!
Σύμφωνα με την The New York Times, το κάστρο χρειάστηκε σημαντική εργασία. Η οροφή είχε διαρροές, οι τοίχοι στο καθιστικό δωμάτιο είχαν ένα σκούρο γκρι χρώμα και τα δάπεδα ήταν βαμμένα μαύρα! 
Ο Moby το «ερωτεύτηκε» με την πρώτη ματιά! Προσέλαβε τεχνίτες από το αρχιτεκτονικό γραφείο του Los Angeles, «Tim Barber», για να ανακαινίσουν τη στέγη, την κουζίνατα υδραυλικά και την καλωδίωση και να αντικαταστήσουν όλα τα παράθυρα! Προσθέστε τρία μπάνια στο κυρίως σπίτι και σχεδιάζει επίσης να μετατρέψει ένα από τους χώρους σε «θέατρο μαγείας», όπως λέει ο ίδιος!

Απολαύστε φωτογραφίες από το κάστρο του Moby!



Πηγή: viewdeco.gr