Όταν το design συναντά τη φύση!


Το Casa en el Bosue ή αλλιώς «το σπίτι στο δάσος», βρίσκεται σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον στο Valle de Bravo, στο Μεξικό. Σχεδιάστηκε από την Parque Humano, μια εταιρεία αρχιτεκτονικής με πολύ εντυπωσιακά σχέδια στο ιστορικό της. Αυτό το όμορφο σπίτι είναι απόλυτα ενταγμένο στο γύρω τοπίο και τόσο κομψά «καμουφλαρισμένο», που φαίνεται σαν να ήταν πάντα εκεί! 




Περισσότερες πληροφορίες δίνουν οι υπεύθυνοι αρχιτέκτονες: «Δύο “κιόσκια”, άνισα σε μέγεθος, βρίσκονται μπροστά από το χώρο της πισίνας. Το πρώτο και μεγαλύτερο περιέχει τους καθημερινούς χώρους διαβίωσης, τραπεζαρία, κουζίνα και ένα στούντιο εργασίας. Το δεύτερο περιέχει δύο υπνοδωμάτια»

Κάθε κιόσκι έχει τοποθετηθεί  πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε να περιλαμβάνει όλα τα υπάρχοντα δέντρα στο σχέδιο και να έχει πρόσβαση στα πιο όμορφα τοπίαΟι επισκέπτες μπορούν να φιλοξενηθούν μέσα σε μία κατασκευή από χάλυβα. Το δωμάτιο αυτό, μέσα από μια μικρή πόρτα, οδηγεί στο σαλόνι και τονίζει την αντίθεση μεταξύ του κλειστού χαρακτήρα της εισόδου και το πλήρες άνοιγμα των χώρων μέσα στο σπίτι.
Η «συνέχεια» μεταξύ  τοπίου και οικοδομήματος τονίζεται από ένα  δομικό σύστημα παραθύρων από τζάμι, υπερβαίνοντας τις συμβατικές διαφορές του μέσα και του έξω! Ως αποτέλεσμα, όλοι οι χώροι βρίσκονται σε άμεση και στενή επαφή με τον εξωτερικό χώρο. Το παιχνίδι του φωτός και της σκιάς που δημιουργείτε σε αυτά τα παράθυρα είναι μοναδικό!





Ένα υλικό από καπλαμά( φύλλα από ξύλο) και πηλό αναπτύχθηκε ειδικά για το έργο για να είναι παρόμοιο σε υφή με τα παραδοσιακά σπίτια που υπάρχουν στην πόλη.  Αυτό το υλικό προσαρμόζεται στις αλλαγές του καιρού και στα διαφορετικά επίπεδα υγρασίας της περιοχής.