Πάρκο σε ταράτσα!



Οι όμορφες στέγες  πολύ συχνά παραβλέπονται όταν σχεδιάζεται ένα σπίτι! Η ανάπτυξη όμως των «πράσινων» στεγών και η ανάγκη να μεγιστοποιηθεί ο αξιοποιήσιμος χώρος στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, οδήγησε τους Δανούς αρχιτέκτονες της JDS Architects να σχεδιάσουν μια παιδική χαρά στην ταράτσα τριών ρετιρέ στην Κοπεγχάγη στη γειτονιά Nørrebro!



Εάν είστε γονέας, γνωρίζετε ότι η ανατροφή των παιδιών σε μια πόλη μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη. Το ιδιωτικό πάρκο Rooftop Birkegade, έδωσε τη λύση με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο και δημιούργησε ένα υπέροχο καταπράσινο λόφο για να παίζουν τα παιδιά με τους γονείς τους.

Το πάρκο αυτό, που στην ουσία είναι μια βεράντα 100τ.μ., διαθέτει χώρο lounge για τους ενήλικες, μια παιδική χαρά για τα παιδιά, κυλιόμενο χορταριασμένο γκαζόν, ξύλινο δάπεδο και μια κρεμαστή γέφυρα παρέχοντας όλη την ασφάλεια που απαιτείται  με ένα φράχτη που προστατεύει την ταράτσα.

 Η ιδέα της εταιρείας ήταν να δημιουργήσει έναν "αφανή κήπο" πάνω από τα διαμερίσματα για να παρέχει ένα ιδιωτικό και ασφαλές μέρος για να παίξουν τα παιδιά και να απολαύσουν την τεχνητή «ύπαιθρο».  Επιπλέον, η συγκεκριμένη παιδική χαρά προσφέρει μια υπέροχη πανοραμική θέα της πόλης!
Οι αρχιτέκτονες κατάφεραν να επωφεληθούν από έναν χώρο που συνήθως παραμελείται και να δημιουργήσουν το χαλαρωτικό αυτό πάρκο για παιδιά και ενήλικες που απολαμβάνουν τις ηλιόλουστες μέρες παίζοντας στο κέντρο της πόλης!