Ο τοίχος στο μπάνιο!


Τα μπάνια είναι συνήθως οι μικρότεροι και οι πιο παραμελημένοι χώροι του σπιτιού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τα διακοσμήσουμε και να τους δώσουμε «προσωπικότητα». Ακριβώς επειδή είναι μικρότεροι χώροι μπορούμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα, χρησιμοποιώντας ακόμα και ακριβά υλικά άλλα λόγο μικρότερων τετραγωνικών το κόστος να μην είναι και τόσο απαγορευτικό!
Ο τοίχος είναι ένα στοιχείο που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για να τους δώσουμε ιδιαίτερο στυλ και να τα μετατρέψουμε σε χώρους ηρεμίας και χαλάρωσης!

Ανάλογα με τον τύπο των τοίχων που ήδη έχετε και την έκταση της ανακαίνισης που θέλετε να κάνετε, υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά το υλικό που θα χρησιμοποιήσετε για τους τοίχους του μπάνιου. Να θυμάστε όμως ότι πρέπει οι τοίχοι να είναι αδιαπέραστοι από το νερό και την υγρασία. Μπορείτε φυσικά να βάψετε τους τοίχους ή να τοποθετήσετε ταπετσαρίες σε αυτούς, αλλά επίσης μπορείτε να εξετάσετε την περίπτωση να βάλετε κεραμικά πλακάκια, είτε κάνετε την ανακαίνιση μόνοι σας είτε με τη βοήθεια ενός επαγγελματία.

Πάρτε παρακάτω μερικές ιδέες!


Σε ένα μοντέρνο μπάνιο, αυτός ο τοίχος με γυμνό τούβλο του δίνει μια χάρη που παραπέμπει σε άλλη εποχή!


Τονίστε τον τοίχο στην περιοχή της μπανιέρας για να ξεχωρίσει. Η ταπετσαρία συνεχίστηκε και στην "κορνίζα" του θόλου για να δέσει το αποτέλεσμα και να υπάρχει μια «συνέχεια».
Ένα καθρέφτης ποτέ δεν λείπει από το μπάνιο! Γιατί λοιπόν να μην καλύψουμε όλο τον τοίχο με καθρέπτη; Στην φωτογραφία από πάνω, ο καθρέφτης αντίκα ταιριάζει απόλυτα με το έπιπλο του νιπτήρα!


Υιοθετήστε το ethnic στυλ! Μια ποικιλία από διαφορετικά πλακάκια συνθέτει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στον τοίχο του μπάνιου! Κάποια ιδιαίτερα αξεσουάρ και αντικείμενα κάνουν ακόμα πιο έντονο τον ethnic χαρακτήρα του χώρου που βασίζεται κυρίως στα λαμπερά χρώματα και τα γεωμετρικά σχήματα!

Τονίστε μέρος του τοίχου πίσω από τον νιπτήρα με ένα πλακάκι ιδιαίτερο!

Αν έχετε μεγάλο μπάνιο τότε τονίζοντας τον έναν τοίχο με χρώμα, έχετε την ευκαιρία να τονίσετε τις διαφορετικές περιοχές του μπάνιου σας!