Κέικ γιαουρτιού με γλάσο τυριού και φρέσκες φράουλες.





Ένα καλοκαιρινό και δροσερό κεκάκι.
Απολαύστε το!


Καλή επιτυχία.









Υλικά:

-250 γρ. φράουλες φρέσκες
-3 κουτ. σούπας ζάχαρη
-1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Για το κέικ:

-1¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-2 κουτ. γλυκού (κοφτά) μπέικιν πάουντερ
-1½ φλιτζάνι ζάχαρη κοινή κρυσταλλική + λίγη ακόμα για τη φόρμα
-1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
-3 αβγά
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
-2 βανίλιες
-λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη για τη φόρμα

Για το γλάσο:

-250 γρ. τυρί κρέμα
-1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
-1 λεμόνι (το ξύσμα του και 2 κουταλιές της σούπας χυμό)

Eκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε καλά με κρυσταλλική ζάχαρη μια μικρή κλασική φόρμα του κέικ, με τρύπα στη μέση. Aνακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και τις βανίλιες με κουτάλι. Χτυπάμε σε άλλο μπολ με πιρούνι το γιαούρτι, τα αβγά και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε με το κουτάλι, από μέσα προς τα έξω, ώσπου να απορροφηθεί όλο το αλεύρι. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά, ανάλογα με τη φόρμα και τον φούρνο μας.
Είναι έτοιμο όταν, αν βυθίσουμε ένα στεγνό μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού, αυτό βγαίνει καθαρό. Το αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά προτού το ξεφορμάρουμε.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες και τις περιχύνουμε με 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Τις αφήνουμε στο ψυγείο.


Ετοιμάζουμε το γλάσο: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με κουτάλι, απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στο κέντρο. Γεμίζουμε το κέντρο του κέικ με τις φράουλες. Σερβίρουμε μία φέτα κέικ με το γλάσο που της αντιστοιχεί από το κέντρο και επιπλέον φράουλες.

Πηγή: thecookbook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου