7 ιδέες για διακοπές χαμηλού κόστους.


Εάν ακόμα προβληματίζεστε για τις διακοπές σας και δεν έχετε αρκετά χρήματα να διαθέσετε, υπάρχουν μερικές πραγματικά έξυπνες ιδέες που μπορεί να σας κατεβάσουν αρκετά  το κόστος των φετινών σας διακοπών.



Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχουν τα χρήματα που απαιτούνται για να κάνουμε αυτό που τουλάχιστον συνηθίζαμε μέχρι τώρα;


Πριν λοιπόν αποκλείσετε κάθε ενδεχόμενο απόδρασης, σκεφτείτε ότι με έναν πιο προσεκτικό – και διαφορετικό -  σχεδιασμό, ίσως υπάρχει τελικά ο τρόπος και η δυνατότητα για ένα εξίσου διασκεδαστικό ταξίδι. Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες…


Επισκεφτείτε φίλους ή συγγενείς

Εφόσον αποφασίσατε ότι οι διακοπές σας φέτος πρέπει να είναι χαμηλού κόστους, μια καλή επιλογή είναι να δεχθείτε τελικά αυτήν την πρόσκληση για διακοπές με την οικογένεια ή με τους φίλους που ήδη σας έχει γίνει και δεν το αποφασίζατε μέχρι τώρα, σε κάποια περιοχή που μπορεί τελικά να σας αρέσει και ας μην είναι κάτι που σας ευχαριστεί ιδιαίτερα.  Η διαμονή σε ξενοδοχεία είναι σίγουρα το μεγαλύτερο έξοδο των διακοπών, έτσι λοιπόν εάν μπορείτε να εξασφαλίσετε τον ύπνο, θα βοηθηθείτε σημαντικά, εσείς και η οικογένειά σας, κάνοντας διακοπές, με τα χρήματα που εσείς θέλετε να διαθέσετε. Σκεφτείτε όλους όσους είναι διατεθειμένοι να σας φιλοξενήσουν, σας το έχουν ήδη προτείνει κάποια στιγμή ή μπορείτε ακόμα και να τους το ζητήσετε. Εφόσον τελικά το αποφασίσετε να φιλοξενηθείτε, προτείνετε να βοηθάτε σε κάποιες δουλειές του σπιτιού, στα ψώνια ίσως και να συμμετάσχετε στα έξοδα διατροφής και μην περιμένετε να σας κάνουν τον οδηγό ή τον ξεναγό τις ημέρες της φιλοξενίας σας.

Διακοπές και δουλειά

Ο συνδυασμός διακοπές και δουλειά ήταν πάντα μια επιλογή των νέων σε ηλικία ταξιδιωτών, γιατί με αυτόν τον τρόπο ταξίδευαν σε διάφορα μέρη του κόσμου, βγάζοντας τα χρήματα για τα απαραίτητα. Για παράδειγμα, μπορείτε, εάν δεν έχετε οικογένεια, να βρείτε μια θέση εργασίας σε μια κατασκήνωση, έναν οργανισμό με δραστηριότητες ή κάτι ανάλογο,  κάτι που θα σας επιτρέψει να ταξιδέψετε κάπου και να ξεφύγετε για λίγες ημέρες. Υπάρχουν παρόμοιες θέσεις εργασίας και για μία εβδομάδα μόνο ή δύο, έτσι ώστε δεν χρειάζεται να είστε απαραίτητα φοιτητής με πολύ χρόνο στη διάθεσή σας για να το κάνετε.

Γίνετε εθελοντές

Σας ενδιαφέρουν ο πολιτισμός ή το περιβάλλον; Πολλοί οργανισμοί προσφέρουν διακοπές σε εθελοντές που ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους διακοπών. Εάν αυτό που ζητάτε δεν είναι να τεμπελιάζετε σε μια παραλία ή να τριγυρνάτε στα αξιοθέατα του εξωτερικού, αυτό μπορεί να είναι μια καλή λύση. Κάνετε ένα διάλειμμα, βοηθώντας σε κάτι που αξίζει και γνωρίζεστε με άλλους ανθρώπους.

Νοικιάστε το σπίτι κάποιου φίλου

Το να νοικιάσετε ένα εξοχικό σπίτι φίλων, σε μια περίοδο που οι ίδιοι δεν θα το χρησιμοποιήσουν, είναι ένας θαυμάσιος τρόπος διακοπών. Τα χρήματα μπορεί να είναι πολύ λιγότερα από τη δαπάνη σε ξενοδοχείο και οι φίλοι σας θα έχουν κι’αυτοί κάποιο χρηματικό όφελος από όλα αυτά. Εδώ βέβαια ισχύουν οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν και στη φιλοξενία, θυμηθείτε ότι θα χρησιμοποιήσετε το σπίτι κάποιου γνωστού σας. Και από τη στιγμή που θα γλιτώσετε τα έξοδα ενός ξενοδοχείου και σας έχουν εξυπηρετήσει με έναν τέτοιο τρόπο, φροντίστε να τους το παραδώσετε στην κατάσταση που το βρήκατε.

Οι προσφορές της τελευταίας στιγμής

Εάν δεν είστε τόσο οργανωμένο άτομο και δεν θεωρείτε τόσο απαραίτητο τον προγραμματισμό για το που και πότε θα φύγετε, ψάξτε τις last-minute προσφορές. Υπάρχουν πολλά σχετικά sites, εγχώρια και εξωτερικού, όπως και ξενοδοχειακές μονάδες, που κάνουν πραγματικά πολύ καλές προσφορές, σε πολύ χαμηλότερες από τις αρχικές τους τιμές, ειδικά προς το τέλος του καλοκαιριού. Κοιτάξτε τα πακέτα προσφορών, όπου σίγουρα θα ανακαλύψετε το budget που σας βολεύει, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και σε μεγάλα ξενοδοχεία, με πλήρη διατροφή.

Διακοπές σε πόλη

Εάν μπορέσετε να εξασφαλίσετε ένα καλό πακέτο σε μια πόλη του εξωτερικού, μπορεί να αποδειχθεί μια πολύ πιο συμφέρουσα επιλογή. Το καλοκαίρι, μπορείτε να βρείτε μικρά ξενοδοχεία χαμηλού κόστους και οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια από την Ελλάδα προς ευρωπαικούς προορισμούς, όχι και τόσο δημοφιλείς για το καλοκαίρι και αντί για τις μαγευτικές παραλίες που ονειρευόσαστε, να κάνετε τουρισμό σε πόλεις. Εάν πιστεύετε ότι οι διακοπές σε κάποια πόλη θα σας κοστίσει περισσότερο, σκεφτείτε απλά, ότι οι επιλογές φαγητού και διασκέδασης είναι περισσότερες. Πολλές πόλεις του εξωτερικού είναι από μόνες τους ένα μέρος διασκέδασης, οπότε περάστε τις ημέρες σας τριγυρνώντας, ανακαλύπτοντας, διασκεδάζοντας με τη ζωή στους δρόμους της, χωρίς να ξοδεύεστε ιδιαίτερα. Μπορείτε επίσης, εάν ήδη έχετε επισκεφθεί την πόλη που επιλέξατε ξανά στο παρελθόν, να αποφύγετε αυτήν τη φορά  τα ακριβά αξιοθέατα, ψάχνοντας για μικρά υπέροχα θεματικά μουσεία,  με πολύ πιο οικονομικό εισιτήριο.

Πηγαίνετε camping

Ίσως είναι κάτι που πάντα το είχατε στη σκέψη σας, αλλά ποτέ δεν καταφέρατε να το πραγματοποιήσετε και τώρα μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημά σας. Υπάρχουν πολλά και εξαιρετικά οργανωμένα camping στην Ελλάδα, που θα σας κάνουν να αισθάνεστε σαν να είστε πραγματικά σε ξενοδοχείο και η διαμονή, να σας κοστίσει ελάχιστα. Εάν δεν έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό, εκμεταλλευτείτε τις εκπτώσεις – έτσι κι αλλιώς πάλι σας συμφέρει και είναι κάτι που θα σας μείνει και για του χρόνου- ή δανειστείτε τον από φίλους που έχουν ήδη. Μπορείτε επίσης να κάνετε camping στο εξωτερικό, ταξιδεύοντας οδικώς – υπάρχουν παντού στην Ευρώπη καταπληκτικά και πολύ οικονομικά camping, έξω από τις πόλεις, έτσι ώστε να συνδυάσετε τουρισμό, διακοπές και περιπέτεια.

Το να υπολογίζετε τα χρήματά σας δεν σημαίνει ότι πρέπει και να πάψετε να κάνετε διακοπές. Μάθετε να είστε ευέλικτοι, ψάχνοντας και ανακαλύπτοντας νέους τρόπους για φθηνότερα ταξίδια και μετακινήσεις, χωρίς απαραίτητα να σας λείψει η διασκέδαση και η ξεκούραση και ίσως τελικά, κάνοντας κάτι άλλο από αυτό που είχατε συνηθίσει μέχρι σήμερα, να ευχαριστηθείτε περισσότερο.

Πηγή:sofokleousin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου