5 Υπέροχοι Χρωματικοί Συνδυασμοί Που Ταιριάζουν σε Όλα τα Δωμάτια!



Το σπίτι σας χρειάζεται μια αλλαγή;

Τι πιο εύκολο και οικονομικό από το να αλλάξετε χρώμα στους τοίχους, τα έπιπλα και τα διακοσμητικά σας.




Κι επειδή η ιδέα του να επιλέξετε νέα χρώματα μπορεί να σας φαίνεται βουνό, εμείς σας προτείνουμε 5 φρέσκες και μοντέρνες ιδέες που θα σας κάνουν να βάλετε στην άκρη τα χρωματολόγια και να πιάσετε... δουλειά. Τα καλά νέα: αυτοί οι χρωματικοί συνδυασμοί δε ξεφεύγουν μόνο από τα τετριμμένα αλλά θα φωτίσουν και δώσουν ξεχωριστό στυλ και ύφος σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας.


Σκούρο γαλαζοπράσινο + Καφέ του Κονιάκ
Αυτά τα δύο πλούσια και πολυτελή χρώματα λειτουργούν πάντα άψογα μαζί. Η ανάμειξη του γαλάζιου και πράσινου σε συνδυασμό με το ελαφρώς κίτρινωπο καφετί χρώμα του κονιάκ αναδεικνύει και συμπληρώνει τις γήινες αποχρώσεις των επίπλων και των διακοσμητικών αξεσουάρ σας. Επιπλέον, αυτός ο συνδυασμός χαρίζει ένα εκλεπτυσμένο ύφος σε χώρους που κυριαρχούν οι λευκές και γκρι αποχρώσεις. Μη φοβηθείτε να αξιοποιήσετε αυτές τις ουδέτερες αποχρώσεις και να παίξετε ελεύθερα με τις υφές, τα υφάσματα και τα κάδρα με τα οποία θα στολίσετε το χώρο σας.


Πορτοκάλι + Καφέ + Πράσινο Σαρτρέζ
Το καφέ δημιουργεί τον ιδανικό φόντο για τις δύο διαφορετικές αλλά εξίσου έντονες και σικ αποχρώσεις. Το σκούρο πορτοκαλί, άλλωστε, αποτελεί ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο χρώμα το οποίο όμως αναδεικνύεται εξαιρετικά μαζί με έπιπλα με καφέ αποχρώσεις. Και για να δώσετε στο χώρο σας μια πιο καλοκαιρινή πινελιά, τολμήστε να συνδυάσετε τις παραπάνω αποχρώσεις, με το πάντα χαρούμενο και κομψό πράσινο σαρτρέζ.


Ναυτικό μπλε + Λευκό + Σκούρο Καφέ
Αποτελεί κλασικό συνδυασμό για το παραθαλάσσιο εξοχικό σας - και όχι μόνο: το σκούρο μπλε και το καφέ δημιουργούν μια έντονη κι ενδιαφέρουσα αντίθεση η οποία, ωστόσο, δημιουργεί τις κατάλληλες διακοσμητικές προϋποθέσεις για να αναδειχθούν τα έπιπλα και τα αξεσουάρ κάθε χώρου. Αν το λευκό σας φαίνεται πολύ... βαρετό, τολμήστε να το αντικαστήσετε με πολυτελή κι αστραφτερά χρώματα όπως είναι το χρυσό, το χρώμα του χαλκού και το ασημί για να κάνετε το χώρο σας πιο λαμπερό, φρέσκο και μοντέρνο.


Σμαραγδί + Πράσινο της Μέντας
Το πράσινο αποτελεί ένα χρώμα-πασπαρτού. Για ποιο λόγο το λέμε αυτό; Οι -κυριολεκτικά- αμέτρητες αποχρώσεις του ταιριάζουν άψογα με τα περισσότερα χρώματα. Ωστόσο, είμαστε (σχεδόν) σίγουροι ότι μέχρι τώρα δεν είχατε σκεφτεί να συνδυάσετε το πολυτελές πράσινο του σμαραγδιού με το γλυκό πράσινο της μέντας! Αυτές οι δύο ιδιαίτερες αποχρώσεις δημιουργούν ένα ενδιαφέρον ζευγάρι το οποίο ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και σπάει κάθε ρεκόρ κομψότητας. Αν, ωστόσο, φοβάστε τη μονοχρωμία και θέλετε να δημιουργήσετε ένα σούπερ φωτεινό χώρο με ξεχωριστή ενέργεια, δεν έχετε παρά να συνδυάσετε αυτά τα δύο χρώματα με το λευκό και το μαύρο.


Γκρι-Μοβ + Ζαχαρί + Γκρι-Καφέ
Αυτά τα ονειρεμένα χρώματα θα δώσουν στον χώρο σας χαλαρωτικό και φιλόξενο ύφος, ειδικά αν δεν σας αρέσουν τα έντονα και ζωηρά χρώματα. Για να χαρίσετε στον χώρο σας ένα δραματικό ύφος και να αναδείξετε αυτή την απαλή και διακριτική χρωματική παλέτα, παίξτε με το μέγεθος των επίπλων και των αξεσουάρ με τα οποία θα τον διακοσμήσετε.


Κίτρινο + Πράσινο
Τα δοξασμένα 70s επιστρέφουν και μπορείτε να τα καλωσορίσετε και στο σπίτι σας με αυτόν τον εντυπωσιακό συνδυασμό. Αν και έντονα κι εξίσου ζωηρά, τα δύο αυτά χρώματα λειτουργούν τόσο καλά μεταξύ τους μιας και είναι φύσει συμπληρωματικά. Πέρα από την μοναδική χρωματική αντίθεση που δημιουργούν, το φωτεινό κίτρινο ταιριάζει άψογα και με τις πιο σκούρες αποχρώσεις του πράσινου δίνοντας βάθος στο χώρο σας. Κι αν φοβάστε τη ρετρό φύση αυτού του συνδυασμού, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποφύγετε τα χαλιά, τα ριχτάρια και τις κουρτίνες με πολύχρωμα μοτίβα.


Πηγή:myself.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου