Ταξίδι με σακίδιο: 9 χώρες για οικονομικές διακοπές.



Γεμίστε το σακίδιό σας με τα απαραίτητα, επιλέξτε έναν από τους παρακάτω προορισμούς και βάλτε μπρος για ένα τύπο ταξιδιού από τους λίγους που δεν θα σας αγχώσουν για τα χρήματα που θα ξοδέψετε. 



Ταϊλάνδη


Η Ταϊλάνδη είναι σίγουρα ο ιδανικός προορισμός, αν θέλετε να ταξιδέψετε με σακίδιο σε ένα μέρος με  πλούσια κουλτούρα, εντυπωσιακά αξιοθέατα και νοστιμότητα τοπική κουζίνα. Η ημερήσια δαπάνη για τρόφιμα και καταλύματα δεν κοστίζει παραπάνω από 15 ευρώ, που σημαίνει ότι το κύριο έξοδό σας θα είναι μόνο τα ναύλα. Απολαύστε το πνεύμα και την ιστορία της χώρας όπως αποτυπώνονται στους βουδιστικούς ναούς και τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα και, αν ενδιαφέρεστε για αθλήματα, θα βρείτε διέξοδο στην πυγμαχία της Ταϊλάνδης που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. 

Περού  

Ξεκινήστε από τη Λίμα δοκιμάζοντας οπωσδήποτε την  κουζίνα  της, η οποία τελευταία θεωρείται κορυφαία από τους γευστιγνώστες και τους ειδικούς επί της γαστρονομίας. Αφού χορτάσετε γεύσεις, παραδοσιακές και μη, περιπλανηθείτε στην  αρχαία πόλη των Ίνκας, το Μάτσου Πίτσου, κάντε πεζοπορία στο Huayna Picchu  , το βουνό που δεσπόζει πάνω από το Μάτσου Πίτσου και επισκεφτείτε τοπικές κοινότητες, όπως τη  La Tierra de los Yachaqs  , μια ένωση που παρέχει πολιτιστικές εμπειρίες και διαμονή σε παραδοσιακά σπίτια.  Διαβάστε περισσότερα για το Περού εδώ  . 

Ινδία  

Το ταξίδι με σακίδιο στην  Ινδία  είναι εύκολο και οικονομικό, καθώς τα τρόφιμα, τα καταλύματα και τα ταξίδια στην ενδοχώρα είναι πολύ πιο φθηνά σε σύγκριση με άλλα μέρη του κόσμου. Τα  hostel που φιλοξενούν backpackers βρίσκονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ινδίας  , οπότε, αν είστε έτοιμοι να αφήσετε πίσω πολυτέλειες όπως…το ζεστό νερό και τον κλιματισμό και να τα ανταλλάξετε με μερικά απίστευτα αξιοθέατα, τότε η Ινδία είναι για εσάς. 

Κόστα Ρίκα  

Ηφαίστεια, εθνικά πάρκα, άγρια ζωή, καθαρές λίμνες, μπλε θάλασσες, χρυσές αμμουδιές, κουλτούρα της Καραϊβικής και όλα αυτά σε ένα «πακέτο» με σχετικά χαμηλό κόστος. Το  Εθνικό Πάρκο Corcovado είναι από τα καλύτερα εθνικά τροπικά πάρκα  και η πιο δημοφιλής περιοχή για τους επισκέπτες. Αν αναζητάτε κάτι πιο ήσυχο, το Εθνικό Πάρκο Palo Verde είναι το σημείο που ψάχνετε, ό,τι πρέπει για να τραβήξετε φωτογραφίες από τις εκρήξεις ηφαιστείων και τα σμήνη από τα πολύχρωμα πτηνά. Μην ξεχάσετε το μαγιό σας, αφού θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε σε καταρράκτες και θερμές πηγές. 

Σρι Λάνκα 

Η εμπορική πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, Κολόμπο, είναι η πιο δημοφιλής πόλη που μπορείτε να επισκεφθείτε στη χώρα. Η επίσημη πρωτεύουσα είναι το Κότε που αξίζει επίσης μια επίσκεψη, αλλά  τα αγάλματα του Βούδα και τα εντυπωσιακά τοπία στο Κολόμπο  θα σας κάνουν να αισθανθείτε σαν να έχετε ταξιδέψει σε άλλο χρόνο και τόπο. Μεγάλο πλεονέκτημα για ένα ταξίδι εκεί είναι επίσης το ότι οι άνθρωποι είναι φιλικοί και πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τον επισκέπτη. 

Τουρκία  

Η Τουρκία επιλέγεται ολοένα και περισσότερο ως προορισμός ταξιδιωτών με σακίδιο, λόγω των   θεαματικών τοπίων, του φαγητού και του σχετικά χαμηλού κόστους  . Είναι η αρτηρία που συνδέει την Ασία με την Ευρώπη και αποτελεί ένα μίγμα Δυτικών και Ανατολικών πολιτισμών. Η  Κωνσταντινούπολη  είναι ιδανική για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας, αφού εκτός από την Αγιά-Σοφιά και την Παλιά Πόλη, περιλαμβάνει και το Μεγάλο Παζάρι τροφίμων Καπαλί Τσαρσί, το οποίο είναι ένα από τα κορυφαία στον κόσμο, με 4 χιλιάδες μαγαζιά, ρίζες στον 15ο αιώνα και το καλύτερο σημείο για να γνωρίσετε ντόπιους και να ανακαλύψετε τη διατροφή της Μέσης Ανατολής. 


Νικαράγουα  

Η Νικαράγουα είναι μια μίξη άγριας φύσης και γαλήνιων τοπίων, γεμάτη από αποικιακό πολιτισμό και φοβερή θέα. Η  Γρανάδα με όλα τα μοναδικά αποικιακά κτίρια είναι μια σημαντική στάση,  ενώ κοντά βρίσκεται και η Laguna de Apoyo, μια ηφαιστειακή λίμνη που εντυπωσιάζει. Η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψετε είναι από Δεκέμβριο μέχρι Φεβρουάριο όπου η υψηλότερη θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 30 βαθμούς. 

Ινδονησία  

Στην Ινδονησία θα συναντήσετε μυστήρια δάση, ασημένιες παραλίες και κρυστάλλινες πράσινες θάλασσες, με χιλιάδες νησιά που μπορείτε να επιλέξετε για να εξερευνήσετε τις ζούγκλες και να απολαύσετε τον ήλιο. Αν δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε,  κατευθυνθείτε προς τη Σουμάτρα.  Εκεί θα βρείτε εύκολα μέρη που μπορείτε να κοιμηθείτε σε ζεστά και άνετα οικήματα, ακούγοντας τους…άγριους πιθήκους, ενώ το πρωί μπορείτε να βγείτε στην ομίχλη και μετά να διαβάσετε ένα βιβλίο δίπλα σε έναν καταρράκτη. Δείτε από κοντά ελέφαντες και άγρια φύση και, αν προτιμάτε δραστηριότητες στη θάλασσα, το νησί της Sumba είναι μια καλή επιλογή για κολύμβηση με αναπνευστήρα, surfing και ψάρεμα ή απλά για να χαλαρώσετε στις όμορφες παραλίες. 

Αλβανία  

Μια καλή και κοντινή εναλλακτική λύση με τα έξοδα διαβίωσης να παραμένουν σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, η Αλβανία έχει  πλούσια αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά  από τις σχέσεις της με την Ελλάδα, τη Ρώμη, την Οθωμανική Αυτοκρατορία, την Αυστροουγγαρία, την Ιταλία και τη Γαλλία. Στα Τίρανα μπορείτε να επισκεφθείτε τα καλοδιατηρημένα παραδοσιακά σπίτια-μουσεία και τα 56 πολιτιστικά μνημεία, με μουσεία, κάστρα, εκκλησίες και πάρκα ανάμεσά τους και μην παραλείψετε να κάνετε πεζοπορία στο Όρος Dajti για μια φανταστική πανοραμική θέα. 

Πηγή: clickatlife.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου