Οι 7 πιο Φρέσκιες Ιδέες Διακόσμησης!

Για να κάνετε το Υπνοδωμάτιο Πανέμορφο!

Αξίζετε ένα πανέμορφο υπνοδωμάτιο για να περνάτε εκεί τις ώρες της ξεκούρασής σας. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται ούτε να παιδευτείτε, ούτε να ξοδέψετε μια περιουσία για να φρεσκάρετε το υπνοδωμάτιο σύμφωνα με την τελευταία λέξη της διακόσμησης.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι οι παρακάτω συμβουλές.



Η μόδα εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και στη διακόσμηση, αλλά πολλές φορές τα trends έρχονται για να μείνουν. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε όλα τα νέα trends για το υπνοδωμάτιο που προσαρμόζονται εύκολα και που θα το φρεσκάρουν στο άψε σβήσε. Επίσης, είναι τόσο ευέλικτα που θα μπορείτε με μερικές μικρές τροποποιήσεις να το ανανεώνετε πανεύκολα.

Μετατρέψτε το δωμάτιό σας σε πολυτελές δωμάτιο ξενοδοχείου:
Τα τελευταία χρόνια οι ρυθμοί στην καθημερινότητά μας έχουν αυξηθεί τόσο που πλέον τα υπνοδωμάτια δεν είναι απλά χώροι για ύπνο και ντύσιμο αλλά αποτελούν και τον χώρο που συνήθως θα ετοιμαστούμε για τη δουλειά, θα πιούμε τον καφέ μας, θα φάμε το πρωινό και θα διαβάσουμε τα τελευταία νέα. Αυτός είναι και ο λόγος που πολύς κόσμος έχει αρχίσει σιγά-σιγά να μετατρέπει το δωμάτιό του σε έναν πιο λειτουργικό χώρο που περιέχει ακόμα και καφετιέρα για να φτιάχνετε τον πρωινό καφέ χωρίς καθυστέρηση, όπως δηλαδή γίνεται στα πολυτελή ξενοδοχεία.


Vintage αισθητική:
Το vintage θεωρείται πλέον μια από τις πιο δημοφιλείς λέξεις στον χώρο της διακόσμησης. Οι vintage πινελιές σε ένα σπίτι προσδίδουν χαρακτήρα. Τώρα που είναι καλοκαίρι επιλέξτε μικρό έπιπλα με δυνατές αποχρώσεις που θα δώσουν ζωντάνια στον χώρο σας.

Ανακατεμένα prints:
Η εποχή των σετ έχει πεθάνει για τα καλά. Ζήτω τα μπερδεμένα prints! Αν οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές μόδας προτείνουν τα μπερδεμένα prints στις πασαρέλες τους τότε εμείς μπορούμε να το δοκιμάσουμε άφοβα στη διακόσμησή μας. Αναμείξτε διαφορετικά prints. Για να ταιριάξουν εύκολα, βρείτε prints με την ίδια βάση χρωμάτων.

Βάλτε χρυσό στη διακόσμηση:
Το φενγκ σούι δηλώνει ρητά πως κάθε χώρος πρέπει να έχει κάποιο χρυσό αντικείμενο. Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε στο φενγκ σούι, ο χρυσός δημιουργεί συναισθήματα ευημερίας και μας βοηθάει ψυχολογικά στο να πιστεύουμε περισσότερο στον εαυτό μας. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που αποκτάται με μια πολύ απλή κίνηση (γιατί δεν χρειάζεται να είναι αληθινό χρυσό).

Φέρτε το εξοχικό σας στην πόλη:
Παλιότερα επικρατούσε διαφορετική διακόσμηση για τα εξοχικά σπίτια και διαφορετική για τα σπίτια των πόλεων. Πλέον αυτά τα δύο φαίνονται να εξισώνονται και μπορείτε άφοβα να χρησιμοποιήσετε τρόπους διακόσμησης που θα χρησιμοποιούσατε και στο εξοχικό σας, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να περιμένετε τις διακοπές σας για να πάρετε αέρα εξοχής! Για παράδειγμα, η ρουστίκ διακόσμηση (με μέτρο βέβαια) είναι από τα στιλ διακόσμησης που "μετακόμισαν" από τα εξοχικά στα αστικά σπίτια.

Μεσογειακά χρώματα:
Φέρτε τη Μεσόγειο στο σπίτι σας και δεν θα το μετανιώσετε. Η μεσογειακή διακόσμηση θεωρείται δυνατό trend ακόμα και στο εξωτερικό και πολλές άλλες χώρες της Μεσογείου έχουν υιοθετήσει αυτόν τον τρόπο διακόσμησης. Ίσως ήρθε η ώρα να το κάνετε και εσείς βάζοντας χρώματα, όπως το μπλε, το λευκό και το τιρκουάζ μέσα στο σπίτι σας.

Ζωγραφίστε το κεφαλάρι σας:
Το συγκεκριμένο τρεντ έχει κάνει τελευταία την εμφάνισή του αλλά πρέπει να γίνει από κάποιον ειδικό για να είναι το αποτέλεσμα αξιοπρεπές. Βάψτε τον τοίχο σας σε μια όμορφη απόχρωση και αντί για κανονικό κεφαλάρι, δείτε το μόνο... ζωγραφιστό. Θα πρέπει, όμως, να είστε σίγουροι για τη θέση του κρεβατιού σας. Αν σας αρέσει να το μετακινείτε και να του αλλάζετε συχνά θέση, τότε καλύτερα να μην το υιοθετήσετε.

Επιλέξτε ποιες από τις παραπάνω τάσεις ταιριάζουν στη δική σας αισθητική και μην φοβάστε να δοκιμάσετε καινούρια πράγματα. Το να διατηρείτε το σπίτι σας με την ίδια διακόσμηση επί χρόνια δεν βοηθάει την ψυχολογία ή τη διάθεσή σας. Οι αλλαγές είναι καλές και πάντα φέρνουν θετικά αποτελέσματα στη ζωή μας, αφού βοηθούν πρώτα απ' όλα την αυτοπεποίθησή σας και σας ανανεώνουν. 

Ξεκινήστε σήμερα κιόλας!

Πηγή:myself.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου