Ριγκατόνι με κολοκυθάκια, ντοματίνια και βασιλοτύρι.



Μπορεί ο καιρός να τα χαλάει, αλλά εμείς δε το βάζουμε κάτω.

Μια ανάλαφρη καλοκαιρινή πάστα έτοιμη σε μισή ώρα.


Καλή επιτυχία!








ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

500 γρ. ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
500 γρ. κολοκυθάκια, σε λεπτές ροδέλες
10 ντοματίνια, πλυμένα και κομμένα στη μέση
1 μικρή αποξηραμένη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (εναλλακτικά, βάζουμε 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο, σε νιφάδες)
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου, ψιλοκομμένα
350 γρ. βασιλοτύρι* ή άλλο όξινο κρεμώδες τυρί της αρεσκείας μας (π.χ. κατίκι, γαλοτύρι)
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρέσκο-τριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην άδεια πλέον κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με το καπάκι για να τα διατηρήσουμε ζεστά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 30 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ντοματίνια με την πιπεριά τσίλι για περίπου 1/2 - 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «ψήνουμε» τα κολοκυθάκια για περίπου 1 - 2 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ροδίσουν. Τα ρίχνουμε και αυτά στα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε το τυρί, το κρεμμύδι, το βασιλικό, αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν και μοιράζουμε στα πιάτα.

Πηγή:gastronomos.