Το τέλειο πιάτο κινόα βήμα-βήμα.


Για την Κινόα, την προέλευση και τις ευεργετικές της ιδιότητες θα τις βρείτε παρακάτω!


Κινόα ακούς αλλά δεν ξέρεις πώς την μαγειρεύεις!

Μάθε τα μυστικά......





Η μαγική Κινόα που μετρά περισσότερες από 1800 ποικιλίες - με προέλευση από τις Άνδεις και άρρηκτα συνδεδεμένη με τους Ίνκας - αποτελεί μια ακόμη υπετροφή (souperfood) με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική ως υποκατάστατο του ρυζιού και των ζυμαρικών, προσφέροντάς μας μια πιο διαιτιτική λύση. Το πώς τη μαγειρεύουμε το έχουμε ήδη αναφέρει. Σήμερα σου παρουσιάζουμε κι ένα ευχάριστο βιντεάκι για να κατανοήσεις κάλύτερα τα βήματα.Πώς μπορείς να ενισχύσεις τη γεύση της & πώς θα είσαι σίγουρη πως δε θα πικρίσει; Όλες οι λεπτομέρειες που πρέπει να ξέρεις για το πώς θα μαγειρέψεις την Κινόα.



Με κάρι, με ψητά λαχανικά, ως συνοδευτικό για ψητά ή κοκκινιστά, ως συστατικό μέσα σε σαλάτες ή ως ένα ελαφρύ γευστικό γλυκάκι, η κινόα είναι το νέο φαγητό που λατρέψεις! Μάθε πώς θα τη μαγειρέψεις σωστά ώστε να γίνει γευστική, αφράτη και να διατηρήσει τη λεπτή της υφή!


Συστατικά:

1 φλιτζάνι Κινόα
Ελαιόλαδο (προαιρετικό)
2 φλυτζάνια νερό ή ζωμό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικό)

Εργαλεία:

Σουρωτήρι
Κουτάλι
Κατσαρόλα με καπάκι

Οδηγίες βήμα - βήμα:

Η δοσολογία είναι παρόμοια με αυτή του ρυζιού.
Για κάθε φλιτζάνι κινόα χρειάζεσαι 2 φίτζάνια νερό ή ζωμό.

Ξύπλυνε και στράγγισε καλά την κινόα πριν τη μαγειρέψεις ώστε να αφαιρεθεί φυσικά ή σαπωνίνη που περιέχει ο φλοιός της. Αν παραλείψεις αυτό το βήμα θα διατηρηθεί η έντονη πικράδα.
Για έξτρα γεύση μπορείς να τσιγαρίσεις λίγο την κινόα σε ελαιόλαδο πριν προσθέσεις το νεράκι ή το ζωμό. Εναλλακτικά, παραλείπεις αυτό το βήμα.
Μόλις το φαγητό πάρει βράση, ρίξε αλατάκι, χαμήλωσε τη φωτιά και συνέχισε το μαγείρεμα για 15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Μετά από 15 λεπτά σβήσε τη φωτιά, αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι της εστίας και άφησε την με το καπάκι κλειστό για περίπου 5 λεπτά.
Μετά από 5 λεπτά αφαίρεσε το καπάκι κι η κινόα είναι έτοιμη για χρήση!


Η κινόα γίνεται εξαιρετική όταν μαγειρευτεί σε ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου. Επίσης, δοκίμασε να προσθέσεις λίγο αλάτι – στη μύτη του κουταλιού – κατά το μαγείρεμα. Σκόρδο, δεντρολίβανο αι μαύρο πιπέρι ταιριάζουν επίσης δίνοντας άρωμα και γεύση.

Για να είσαι σίγουρη πως δε θα πικρίσει:

Το μυστικό βρίσκεται στο σούρωμα! Εκτός από το ξέπλυμα που πρέπει να κάνεις πριν τη μαγειρέψεις, για να είσαι σίγουρη πως θα ξεπικρίσει εντελώς, σούρωσε καλά και τη μαγειρεμένη κινόα και ξέπλυνέ τη καλά για να φύγει όση πικράδα έχει απομείνει.

Καλή όρεξη!

Πηγή:womenonly.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου