Μία συνταγή που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.
Μόλις δουν όλοι τις ντομάτες θα νομίζουν ότι έχετε πάλι γεμιστά.
Κάντε τη διαφορά...
Καλή επιτυχία!
Υλικά
8 μέτριες ντομάτες
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λίγη φρυγανιά τριμμένη
Για τη γέμιση
200 γρ. κοτόπουλο βρασμένο
200 γρ. φιδέ χοντρό βρασμένο al dente
1 καρότο τριμμένο
1 κολοκύθι τριμμένο
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας (συνολικά) μπαχαρικά (κόλιαντρο, τζίντζερ, κάρι )
1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
1 μοσχολέμονο (το ξύσμα)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Eκτέλεση
Αδειάζουμε με κουτάλι τις ντομάτες, πολτοποιούμε τη σάρκα τους και βάζουμε τον χυμό τους σε μπολ. Αραδιάζουμε τις ντομάτες σε στρογγυλό ταψί, πασπαλίζουμε μέσα στην καθεμία λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και τις αφήνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο μαζί με τον φιδέ και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά, γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα, αλατίζουμε και περιχύνουμε με τον χυμό ντομάτας και το ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Πηγή:thecookbook.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου