Τάρτα μανιταριών.



Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή!

Για εμάς που λατρεύουμε και τα μανιτάρια....

Καλή επιτυχία!




Υλικά:


Μανιτάρια πλευρώτους 1 κιλό
Μανιτάρια λευκά στρογγυλά 1 κιλό
Κρεμμύδια 2 κομμένα καρέ
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Κασσέρι100 γρ τρμμένο
Γκούντα 100 γρ τριμμένο
Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένο
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας

Για την ζύμη:


Αλεύρι για όλες τις χρήσεις  250 γρ
Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Βούτυρο 15 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
Νερό χλιαρό όσο πάρει

Προετοιμασία:

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα βαθύ μπολ, τα ζυμώνουμε και προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί, μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο. Την ανοίγουμε με τον πλάστη και την στρώνουμε σε φόρμα τάρτας, την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, την σκεπάζουμε με λαδόκολλα, βάζουμε πάνω της για βάρος όσπρια και την ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Για την γέμιση. Τα στρογγυλά μανιτάρια τα σκουπίζουμε ελαφρώς και τα κόβουμε σε κομμάτια. Κόβουμε και τα πλευρώτους σε κομμάτια (αφού κόψουμε το κάτω μέρος τους). Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο, μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την μισή ποσότητα από τα τριμμένα τυριά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Αφαιρούμε την λαδόκολλα από την τάρτα μας, αδειάζουμε μέσα την γέμιση, την στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια της τάρτας και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα τυριών. Ψήνουμε στο φούρνο για 35- 40 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει (ανάλογα τον φούρνο μας).

Πηγή:chefoulis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου