Μάθετε Ποιο Είναι το Ιδανικό Χρώμα Για Κάθε Δωμάτιο του Σπιτιού σας.


Δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποιο χρώμα να βάλετε στο καθιστικό ή την κουζίνα σας;
Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να το ανάγετε σε επιστήμη!
Σας προτείνουμε τα τρία καλύτερα χρώματα για το κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.





Είναι λογικό να νιώθετε ότι η απόφαση σχετικά με το ποιο χρώμα θέλετε να κοσμεί τους τοίχους των δωματίων σας είναι πολύ σημαντική.
Άλλωστε, το χρώμα συχνά καθορίζει τον συνολικότερο τόνο και τη διακόσμηση του κάθε χώρου.
Και είναι βέβαιο ότι δε θα θέλατε κανείς να χαρακτηρίσει το σπίτι σας βαρετό, ή ακόμα χειρότερα κιτς.
Για να μην αγχώνεστε κάθε φορά που αντικρίζετε το χρωματολόγιο, διαβάστε παρακάτω.


Καθιστικό:

Μπεζ Αποτελεί το κορυφαίο ουδέτερο χρώμα. Ο λόγος; Ισορροπεί απόλυτα ανάμεσα στην ψυχρότητα και τη ζεστασιά με αποτέλεσμα να δίνει κύρος και σικ αέρα σε κάθε χώρο. Αν σας αρέσουν τα ουδέτερα χρώματα, δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ για να δείτε.

Λευκό Οι λευκοί τοίχοι σας δίνουν την ελευθερία να παίξετε με διαφορετικά χρώματα στα έπιπλα, τα καλύμματα και τα αξεσουάρ σας. Παράλληλα, κάνουν κάθε χώρο να φαίνεται πιο αρχοντικός και πολυτελής. Πείτε «ναι» στο λευκό αν είστε φαν τόσο της κλασικής όσο και της μίνιμαλ διακόσμησης.

Σοκολατί Αν επιλέξετε αυτό το χρώμα, θα σας είναι δύσκολο να ξεκολλήσετε -όχι μόνο εσείς αλλά κι οι καλεσμένοι σας- από το καθιστικό σας. Το καφέ της σοκολάτας χαρίζει στο χώρο αίσθηση ζεστασιάς και γλυκύτητας ενώ, παράλληλα, δε χάνει σε στιλ και κομψότητα. Ακόμα καλύτερα: ταιριάζει με σχεδόν όλα τα χρώματα.

Κουζίνα:

Γκρι ανοιχτό Μπορεί το γκρι να έχει… πενήντα αποχρώσεις (τουλάχιστον), αλλά το ανοιχτό γκρι προσφέρει την ευκολία και την κομψότητα του λευκού χωρίς να λερώνει εξίσου εύκολα. Προτιμήστε το συγκεκριμένο χρώμα αν οι πάγκοι και τα ντουλάπια της κουζίνας σας διαθέτουν πέτρινες ή χρωματιστές λεπτομέρειες καθώς θα τις αναδείξει ακόμα περισσότερο.

Πράσινο βεραμάν Πέρα από σούπερ μοδάτο, οι ανοιχτές αποχρώσεις του πράσινου παστέλ χαρίζουν στην κουζίνα σας αέρα ρετρό. Παράλληλα, είναι αρκετά διακριτικές. Αν, λοιπόν, θέλετε το χρώμα της κουζίνας σας να είναι μοντέρνο και ξεχωριστό χωρίς να βγάζει μάτι, δεν έχετε παρά να το επιλέξετε.

Εκρού Λειτουργεί ακριβώς όπως το ανοιχτό γκρι και δίνει περισσότερο βάθος στην κουζίνα σας συγκριτικά με το λευκό. Επιπλέον, χαρίζει στο χώρο αέρα φρεσκάδας και χαλαρότητας χωρίς να χάνει… πόντο κομψότητας!

Τραπεζαρία:

Καφέ-Μινκ Αυτό το βαθύ και ιδιαίτερο καφέ χρώμα είναι τόσο ζεστό, γλυκό και φιλόξενο που θα κάνει τους καλεσμένους σας να νιώθουν σαν το σπίτι τους! Μη φοβηθείτε, λοιπόν, να το διαλέξετε για την τραπεζαρία σας.

Μπλε ραφ Ισορροπεί ανάμεσα στη χαλαρότητα και την πολυτέλεια. Μπορεί το μπλε να θεωρείται περισσότερο ψυχρό ως χρώμα, αλλά αυτή η πιο θερμή απόχρωσή του θα δώσει δραματικό χαρακτήρα στο χώρο σας.

Μπορντό Αποτελεί ένα από τα πιο παρεξηγημένα χρώματα. Μπορεί να σας φαίνεται βαρύ και να φοβάστε ότι θα μονοπωλήσει οπτικά το ενδιαφέρον στο χώρο σας, ωστόσο το εντυπωσιακό μπορντό θα χαρίσει σε αυτόν μοναδική αίσθηση πολυτέλειας. Δείτε εδώ πέντε τρόπους για να βάλετε το μπορντό στη διακόσμησή σας.

Μπάνιο:

Μπεζ-γκρι (taupe) Αποτελεί τον ιδανικό (και σχεδόν λευκό) καμβά για κάθε μπάνιο μιας και είναι εξαιρετικά διακριτικό. Μπορεί να σας φαίνεται οριακά αδιάφορο αλλά ο συνδυασμός του με μοβ και λευκά αξεσουάρ και πετσέτες, κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις.

Μπλε του μεσονυχτίου Αυτό το ξεχωριστό, ιδιαίτερο και στιλάτο σκούρο χρώμα θα προσδώσει αίσθηση πολυτέλειας στο μπάνιο σας.

Παράλληλα, θα το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο καθώς ενισχύει την αίσθηση του βάθους.

Μέντα Φρέσκια και παιχνιδιάρικη, η μέντα αποτελεί ένα από το πιο hot χρώματα στη διακόσμηση. Προτιμήσετε την όχι μόνο αν αναπολείτε τα παλιά, καλά χρόνια και είστε λάτρεις του vintage αλλά κι αν θέλετε να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα.

Υπνοδωμάτιο:

Μπεζ-Χακί Ακριβώς όπως τα αγαπημένα σας ρούχα: αυτό το χρώμα θα σας κάνει να νιώσετε ζεστά, άνετα και όμορφα. Αν είστε φαν του κλασικού, δε, αυτό το χρώμα είναι η ιδανικότερη επιλογή για το υπνοδωμάτιό σας.

Λευκό του Πάγου Αποτελεί την επιτομή της κομψότητας και, ταυτόχρονα, έχει χαλαρωτική και ανακουφιστική δράση. Επιπλέον, η ευκολία με την οποία συνδυάζεται με άλλα χρώματα είναι ο βασικός λόγος που σας το προτείνουμε με κλειστά μάτια.

Μπλε ανθρακί Σε γενικές γραμμές, το ανθρακί είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα. Ωστόσο, οι πιο μπλε τόνοι του τείνουν να δείχνουν πιο κομψοί και ζεστοί. Το αποτέλεσμα; Αυτό το χρώμα θα μετατρέψει το υπνοδωμάτιο σας σε όαση στυλ, ξεκούρασης και άνεσης.

Πηγή:spirossoulis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου