HOT TIPS!


Τα πιο έξυπνα κόλπα για τα νοικοκυριά σας! Διαβάστε παρακάτω και κάντε την ζωή σας πιο εύκολη!

1. ΣΦΗΝΩΜΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙΑ
Αν έχετε μικρά ή ντουλάπια ή πολλά ποτήρια και αναγκάζεστε να τοποθετείτε τα ποτήρια σας σε στοίβες (το ένα μέσα στο άλλο), τότε σίγουρα θα σας τυχαίνει να σφηνώνουν μεταξύ τους και να μην μπορείτε να τα ξεχωρίσετε! Πριν αποφασίσετε να σπάσετε κάποιο, ακολουθείστε αυτές τις οδηγίες: Βυθίστε το κάτω - κάτω ποτήρι της στοίβας σε ένα μπολ με ζεστό νερό και γεμίστε το πάνω – πάνω ποτήρι με κρύο νερό. Σε λίγα δευτερόλεπτα η διαφορά της θερμοκρασίας θα τα κάνει να ξεσφηνώσουν!


2. ΘΑΜΠΩΜΕΝΟΙ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ
Τρίψτε τους με ένα πανί, ποτισμένο με μερικές σταγόνες υγρό για τα πιάτα ή ακόμη και σαμπουάν μαλλιών ή αφρόλουτρο. Έπειτα περάστε τους με ένα μαλακό και στεγνό πανί και θα λάμπουν!

3 ΜΕΝΤΕΣΕΔΕΣ ΠΟΥ ΤΡΙΖΟΥΝ
Αν τρίζουν οι μεντεσέδες από τα ντουλάπια, τα παντζούρια, της εξώπορτας ή της μπαλκονόπορτας, τότε  μην βάλετε λάδι! Μπορεί να στάξουν, και να γίνετε και εσείς και ο χώρος χάλια! Βάλτε στον μεντεσέ, λίγη μαργαρίνη! Άμεσα αποτελέσματα και  δεν λερώνει!

4. ΒΑΡΙΑ ΕΠΙΠΛΑ
Αν πρέπει να μεταφέρετε κάποιο βαρύ έπιπλο (τραπέζι, καναπέ, πολυθρόνα), τότε βάλτε στα πόδια του κάλτσες! Το έπιπλο θα γλιστρά στο πάτωμα και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το σύρετε. Έτσι και το έπιπλο θα μετακινηθεί εύκολα, και το πάτωμά σας θα γλυτώσει από ανεπιθύμητες γρατζουνιές!

5. ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ
Αν το αγαπημένο σας κατοικίδιο αφήνει τρίχες παντού, βάλτε στο χέρι ένα απλό πλαστικό γάντι κουζίνας, και περάστε το πάνω από τις επιφάνειες που θέλετε, όπως ζαλιά, καναπέδες και πολυθρόνες! Οι τρίχες, θα κολλήσουν μαγικά πάνω στο γάντι!

6. ΑΠΟΨΥΞΗ
Αν το ψυγείο σας είναι από εκείνα που πιάνουν πάγο, και χρειάζονται απόψυξη, τότε ξέρετε ότι για να λιώσουν οι πάγοι, θα χρειαστείτε μια ολόκληρη μέρα!
Την επόμενη φορά που θα κάνετε απόψυξη, πριν ξαναβάλετε σε λειτουργία το ψυγείο, περάστε τα τοιχώματα της κατάψυξης με λίγο ελαιόλαδο ή ακόμη και σπορέλαιο. Ο πάγος θα ξεκολλάει μόνος του!

7. ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ
Ρίξτε ένα κεσέ γιαούρτι το βράδυ και αφήστε το μέχρι το πρωί! Τα 
βακτηρίδια που περιέχει το γιαούρτι θα εξοντώσουν τις 'βρομιές' που είναι 
αιτία να μυρίζουν και να βουλώνουν οι σωλήνες σας!

8. ΚΑΨΙΜΟ ΑΠΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΟ ΧΑΛΙ
Μια απροσεξία, ένα νυσταγμένο χέρι, και η ζημιά δεν αργεί να γίνει! Ορίστε και η λύση:
α) Πάρτε ένα ψαλιδάκι με πολύ λεπτή μύτη, ή ακόμη κι έναν νυχοκόπτη. Κόψτε τις καμένες κλωστούλες, έτσι ώστε να έχει δημιουργηθεί ένα μικρό πηγαδάκι εκεί.
β) Κόψτε μερικές κλωστούλες από την άκρη του χαλιού.
γ) Βάλτε μπόλικη κόλλα στιγμής στο πηγαδάκι και με ένα τσιμπιδάκι των φρυδιών, βάλε την τουφίτσα που κόψατε!
Άφησε να στεγνώσει και το πρόβλημα λύθηκε!

9. ΚΑΘΑΡΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑ
Τα σφουγγάρια σας, των πιάτων ή του μπάνιου, αφού τα ξεπλύνετε καλά, ρίξτε πάνω τους λίγο απορρυπαντικό πιάτων ή αφρόλουτρο και πατήστε τα ώστε να αφρίσουν, αλλά χωρίς να έχουν πολύ νερό.
Ο αφρός θα εμποδίσει τα μικρόβια να αναπτυχτούν, μέχρι την επόμενη φορά που θα τα χρησιμοποιήσετε!

10. ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ
Για να μυρίζει όμορφα το σπίτι σας, όταν σκουπίζετε με την ηλεκτρική σας σκούπα κάντε τα εξής:
α) ρίξτε στο πάτωμα 1-2 βανίλιες σε σκόνη και «ρουφήξτε» την ή
β) ρίξτε 2-3 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο σε ένα κομματάκι βαμβάκι και τοποθετείστε το μέσα στην σακούλα της σκούπας.