Διακοσμήστε με Βιβλία!

Διαβάστε μερικές ιδέες διακόσμησης που αφορούν βιβλία και σίγουρα θα σας κάνουν να νιώσετε πως επιστρέφετε στα θρανία!
Πρωτότυπο παράδειγμα το πολύχρωμο τραπέζι γλυπτό της φωτογραφίας φτιαγμένο αποκλειστικά από παλιά βιβλία! Αν επιθυμείτε περισσότερη σταθερότητα μπορείτε να τα κολλήσετε μεταξύ τους με σιλικόνη ή ακόμα και να τα βιδώσετε μεταξύ τους!
Διασκεδάστε το!
Αν η προηγούμενη κατασκευή φαντάζει εκκεντρική η δύσκολη στα μάτια σας, φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα κεντρικό τραπεζάκι σαλονιού απλά στοιβάζοντας βιβλία μπροστά από τον καναπέ του καθιστικού!




Ακόμη πιο εύκολα, 
δίπλα από μία πολυθρόνα καθιστικού τοποθετώντας πάνω τους μία λάμπα και μόλις έχετε δημιουργήσει μία γωνιά για διάβασμα...

Μια ακόμη ιδέα είναι να τοποθετήσετε βιβλία ή περιοδικά το ένα πάνω στο άλλο πάνω σε ένα κομμάτι ξύλου ιδίων διαστάσεων, και να τα στερεώσετε με δύο ιμάντες ή και ζώνες. 

Έτσι θα έχετε δημιουργήσει ένα βοηθητικό τραπεζάκι-σκαμπό!



Παίξτε δημιουργικά με τα βιβλία! Μπορείτε να πρωτοτυπήσετε και να κάνετε τα βιβλία σας ράφια, όπως στην φωτογραφία, με έναν αόρατο βιβλιοστάτη που μπορείτε να βρείτε στην συλλογή με τα είδη διακόσμησης της PetiteMaison.gr ΕΔΩ!


Μία υπέροχη ιδέα για όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα για παιδικά δωμάτια, μετατρέποντας τα έτσι σε διακοσμητικά ραφάκια αξιοποιώντας παράλληλα βιβλία που δεν θέλετε να πετάξετε για συναισθηματικούς λόγους.   
Τρία βιβλία με διαφορετικό χρώμα εξωφύλλου, κολλημένα μεταξύ τους με σιλικόνη, και ένας μηχανισμός ρολογιού αρκούν για να φτιάξετε αυτό το εντυπωσιακά πρωτότυπο και οικονομικό ρολόι που θα στολίσει τι άλλο, τη βιβλιοθήκη ή το γραφείο σας... Mια πολύ δημιουργική και έξυπνη ιδέα!
Και επειδή κάθε γραφείο χρειάζεται πάντα αρχειοθέτηση, φτιάξτε αυτή την πρωτότυπη διακοσμητική θήκη για κάθε είδους χαρτάκια και επαγγελματικές κάρτες, τοποθετώντας και ένα ανοιχτό βιβλίο πάνω σε ένα κομμάτι ξύλου ιδίων διαστάσεων, κολλώντας ή βιδώνοντας το εξώφυλλο!

Με την ίδια λογική του ανοιχτού βιβλίου, μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα φωτιστικά για κάθε χώρο του σπιτιού! Ένα ανοιχτό βιβλίο κρεμασμένο στον τοίχο και τρυπημένο στο πίσω μέρος 
για να χωρέσουν χριστουγεννιάτικα λαμπάκια (τα οποία όμως για ευνόητους λόγους απαραίτητα διαθέτουν πλαστικό προστατευτικό), ή ανοιγμένο ενώνοντας τα εξώφυλλα και κρεμασμένο σαν πολυέλαιος δημιουργεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με ελάχιστο κόστος!