HOT TIPS!


Έξυπνα κόλπα και μυστικά για το νοικοκυριό σας!

1. ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΛΑΜΠΑ
Αν σου έχει τύχει να σπάσει η λάμπα, είναι πολύ δύσκολο είναι να την ξεβιδώσεις!
Όχι πια, με αυτό το κόλπο! Χώσε μια ωμή πατάτα (αφού έχεις κλείσει το ρεύμα!) στο σημείο που έσπασε η λάμπα, και απλά....ξεβίδωσε!

2. ΚΕΡΙΑ
Για να έχουν τα κεριά σας διπλάσια διάρκεια ζωής, βάλτε τα στην κατάψυξη, τουλάχιστον 24 ώρες πριν τα χρησιμοποιήσετε. Ιδανικά, μπορείτε να φυλάτε κεριά, μέσα στην κατάψυξη. Με αυτό τον τρόπο, τα κεριά α) θα κρατούν περισσότερο, β) θα καίγονται σε ευθεία μέχρι κάτω,  γ) δεν θα στάζουν και δ) αν είναι αρωματικά, η μυρωδιά τους κατά το κάψιμο, θα είναι πιο έντονη!


3. ΣΙΔΕΡΟ
Αν το σίδερο σου έχει "κολλήσει" σε κάποιο ρούχο, ή με τον καιρό έχει μαζέψει βρωμιές στην πλάκα του, και δεν γλυστράει επάνω στα ρούχα σου, δοκίμασε να σιδερώσεις για λίγη ώρα ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου. Η επιφάνεια του σίδερου σου, θα γυαλίσει και πάλι.

4. ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΣΚΟΡΔΟ
Όταν βάζουμε σε μίξερ, μπλέντερ, ή τάπερ κρεμμύδι ή σκόρδο, η μυρωδιά πολλές φορές δεν φεύγει, όσο και να τα πλύνουμε. Κάνε ένα μαγικό κόλπο, και θα φύγει και η πιο επίμονη μυρωδιά!
Κόψε μια μεγάλη φέτα ψωμί και πέρνα τα τοιχώματα με αυτήν. Οι μυρωδιές, θα μεταφερθούν επάνω στο ψωμί!

5. ΒΕΛΟΥΔΙΝΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ
Τα βελούδινα, ή βελουτέ υφάσματα, είναι υπέροχα στην αφή, αλλά δυστυχώς, όπως όλα τα πολύτιμα πράγματα, είναι φοβερά ευαίσθητα. Ακόμη και οι σταγόνες από νερό αφήνουν λεκέδες.
Δοκίμασε να περάσεις πάνω από το ύφασμα, τον ατμοκαθαριστή σου. Αν δεν έχεις ατμοκαθαριστή, κράτα με προσοχή (μην καείς!) το ύφασμα στον ατμό, νερού που βράζει.
Ο ατμός θα εξαφανίσει το σημάδι!

6. ΓΡΑΝΙΤΗΣ
Τα γρανιτένια πατώματα, έχουν μια υπέροχη λάμψη. Πως θα την διατηρήσεις όμως, χωρίς να χρειάζεσαι συνέχεια ειδικά γυαλιστικά για τον γρανίτη; Βάλε μέσα σε ένα μπουκάλι σπρέι, 1/4 της κούπας. μπλε οινόπνευμα. Ρίξε και δύο-τρεις σταγόνες υγρό πιάτων. Ανακάτεψε καλά.
Σε πολύ καθαρό και στεγνό πάτωμα, ψέκασε με το σπρέι, και σκούπισε με καθαρό μαλακό πανί.
Κάντο μια φορά τον μήνα, και το πάτωμα σου, θα έχει πάντα την αρχική του λάμψη!
Ποτέ μην χρησιμοποιείς στον γρανίτη, όξινα προιόντα, (λεμόνι, ξύδι) γιατί θα τον καταστρέψεις.

7. ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΜΠΑΝΙΟΥ
Ειδικά το καλοκαίρι, το καλαθάκι αχρήστων του μπάνιου μυρίζει άσχημα. Ακόμη και όταν δεν είναι γεμάτο. Για να μην αλλάζεις σακουλάκι τρεις φορές την ημέρα, ρίξε μέσα στο καλαθάκι, λίγο χαρτί υγείας, ή χαρτί κουζίνας, στο οποίο θα έχεις ρίξει λίγο μαλακτικό ρούχων.
Κάθε φορα που θα ανοίγεις το καλαθάκι, θα μυρίζει το μαλακτικό.

8. ΕΠΙΠΛΑ ΑΝΤΙΚΕΣ
Αν σου έχουν χαρίσει κάποιο παλιό έπιπλο, ή αν έχεις ήδη κάποιο από αυτά τα κομμάτια που έχουν φοβερά σκαλίσματα, αλλά έχουν χάσει την παλιά τους αίγλη, μπορείς να τα επαναφέρεις , απλά κερνώντας τα… καφέ!
Βάλε σε μισό φλυτζάνι χλιαρού νερού, τόση ποσότητα στιγμιαίου καφέ ανάλογα με την απόχρωση του ξύλου. Αν είναι σκούρο καρυδί, βάζουμε αρκετή ποσότητα, ή αν είναι ανοιχτόχρωμο, βάζουμε λιγότερη. Βλέπουμε με το μάτι, πόση ποσότητα να βάλουμε, ώστε να πετύχουμε την απόχρωση που θέλουμε. Βουτάμε ένα καθαρό βαμβακερό πανί στον καφλε, και αλοίφουμε το έπιπλο. Αφού το περάσουμε όλο, με ένα στεγνό πανί, το γυαλίζουμε.
Οι χρωστικές του καφέ θα ξαναδώσουν χρώμα στο έπιπλο!

9. ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ
Για να καθαρίσεις την λεκάνη της τουαλέτας σου σε βάθος, ρίξε από βραδύς μέσα, δύο κύπελα σκόνη πλυντηρίου. Την επόμενη μέρα, απλά τράβα το καζανάκι και η λεκάνη σου θα λάμψει!

10. ΤΡΙΦΤΗΣ
Όταν τρίβουμε τυρί στον τρίφτη, αυτό κολλάει με αποτέλεσμα, το καθάρισμά του να είναι δύσκολο. Ειδικά αν το τυρί που τρίβουμε είναι μαλακό! Για να μην ξανασυμβεί αυτό, πριν να τρίψουμε το τυράκι, περνάμε την επιφάνεια κοπής του τρίφτη, με λίγο λαδάκι.
Το καθάρισμα μετά θα είναι παιχνίδι!