Ζώδια και Διακόσμηση! Παρθένος!

Είτε πιστεύετε είτε όχι, τα ζώδια είναι εδώ και ο καθένας μας ανήκει σε μια από αυτές τις 'αστρικές' κατηγορίες. Ο καθένας λοιπόν, μπορεί να κρίνει μόνος του κατά πόσο ισχύουν οι επιρροές τους ξεκινώντας από τον ίδιο του τον εαυτό. Ακόμα και στη διακόσμηση του σπιτιού καλό είναι να λαμβάνετε υπόψη το αστρολογικό σας ζώδιο, αφού αυτό είναι που προσδιορίζει τον τρόπο ζωής και τα γούστα του καθενός μας. 

Και έφτασε η σειρά για τους Παρθένους! Βάλτε λοιπόν την προσωπική σας υπογραφή στην διακόσμηση του σπιτιού σας!
Παρθένος! Όλα εν-τάξει!

Είναι λάτρης της τακτοποίησης και της μεθοδικότητας, όπως επίσης κλειστός και στωικός, γι’ αυτό όσες προσπάθειες κι αν κάνει να ανανεώσει το γούστο του, ποτέ δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από τα καφέ χρώματα. Αν είναι δυνατόν το σκούρο καφέ που θα τον αγκαλιάσει όταν θα απομονώνεται από τους άλλους για να σκεφτεί, να βάλει σε μια τάξη τον κόσμο του, τον κόσμο όλο. Τα χρώματα που χαρακτηρίζουν αυτό το ζώδιο είναι το καφέ, το χακί, η ώχρα, το μπεζ και το άσπρο.
Όταν πρόκειται να νοικιάσει σπίτι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξει για το αν υπάρχει στο σπίτι θα είναι οι αποθηκευτικοί χώροι, ενώ αν είναι να κάνει δικό του τα βεστιάρια και οι αποθήκες θα είναι τόσο πολλά και διακριτικά τοποθετημένα που μέσα τους θα κυριαρχεί η απόλυτη τάξη.

Η Παρθένος θα καλέσει έναν ειδικό του Feng Shui για να σιγουρευτεί ότι το ανοιχτόχρωμο ξύλινο κρεβάτι της είναι τοποθετημένο στη σωστή θέση. Θα καλέσει έναν καθαριστή χαλιών που θα κρατήσει το από τοίχο-σε τοίχο ολόλευκο χαλί της καθαρό. Έχει έναν «ειδικό ψυχικής διάθεσης», ο οποίος θα επιλέξει τα χρώματα της κουρτίνας. Η Παρθένος συμπαθεί οτιδήποτε θυμίζει πλοίο, κι αυτός είναι ο λόγος που τις ωθεί πολλές φορές να διαλέγει για τη διακόσμηση του σπιτιού της ένα ναυτικό θέμα.

Το μότο τους σε όλους τους τομείς είναι το «όλα σε τάξη». Το παν στη ζωή τους είναι η άριστη οργάνωση και η καθαριότητα. Δεν θέλουν να αφήνουν ούτε την πιο μικρή λεπτομέρεια στην τύχη. Παίρνουν χάρακα, μολύβι και χαρτί και σχεδιάζουν το χώρο τους όπως ακριβώς τον θέλουν! Επιλέγουν διακριτικά χρώματα και οικολογικά υλικά που να πλένονται εύκολα και δεν ξεχνούν να προβλέψουν χώρους για αρκετά ντουλάπια !Αν έχουν μεγάλο υπνοδωμάτιο τότε θα είναι πραγματικά ευτυχισμένοι με ένα δικό τους μπάνιο μέσα σε αυτό, καθώς και μια μεγάλη walk in γκαρνταρόμπα!






Παιδικό δωμάτιο για έναν μικρό Παρθένο!
Αν είστε ακατάστατοι..., το παιδί σας είναι το ακριβώς αντίθετο! Η αγάπη του για οργάνωση και τακτοποίηση του χώρου πρέπει να είναι ο μπούσουλας πάνω στον οποίο θα βαδίσετε για να διακοσμήσετε το χώρο ενός μικρού παρθένου. Γεωμετρικά σχήματα και γήινα χρώματα, κουτιά, ράφια, συρτάρια και οτιδήποτε το βοηθήσει να τακτοποιήσει τα πράγματά του, του είναι απαραίτητα. Δεν του αρέσει να δέχεται κριτική και θέλει συνήθως και είναι τέλειο. Έτσι καλό είναι από νωρίς να μάθει ότι στην ζωή δεν είναι όλα τέλεια. Πρέπει να έχετε υπομονή και αποδείξεις για το κάθε τι...
Αγαπά την γνώση, προσαρμόζεται εύκολα και μαθαίνει γρήγορα. Μεγαλώνοντας σίγουρα θα χρειαστεί χώρους για να μπορεί να οργανώνει τα βιβλία και τη μουσική του. Όσο λιγότερα πράγματα υπάρχουν στον χώρο του, τόσο πιο εύκολο είναι γι αυτό (ιδιαίτερα στα πρώτα του χρόνια) να τα οργανώσει.

Το γραφείο ενός Παρθένου! Neutral zone!Καθαρό, απλό και ομαλό θα πρέπει να είναι το περιβάλλον του γραφείου ενός Παρθένου. Ο  χώρος θα πρέπει να είναι ταχτοποιημένος, με άφθονο ελεύθερο χώρο και φως.
Ακατέργαστα και ευτελή υλικά μπορεί να αποτελούν τη βάση για τα μικροέπιπλα. Οι επιφάνειες αδρές και τα διακοσμητικά μοτίβα υποτυπώδη. Γραφείο από μπαμπού ή ξύλο στο ανοιχτόχρωμο χρώμα του μελιού με ψάθινες καρέκλες θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια καλή επιλογή για τα άτομα αυτά, που παρέχουν  την άνεση, την  ανεπισημότητα και την ευκολία που επιθυμούν. Δεδομένου ότι ο Παρθένος είναι ζώδιο της γης, υπάρχει μια φυσική τάση προς φυσικά υλικά και υφάσματα όπως το λινό, το μαλλί και το βαμβάκι.
Ο χρωματικός συνδυασμός περιλαμβάνει παλ μπεζ, της ώχρας, το εκρού, το γκρι και το σοκολά.


Τέχνη και διακοσμητικά στοιχεία!
Μια βιβλιοθήκη από τούβλα ή γυαλί θα ήταν αρκετά φυσική, συμφώνα με τα γούστα τους. Όπως επίσης και  μίας φτιαγμένη από ανοξείδωτο και μάρμαρο, όπου θα απόπνεαν την αίσθηση καθαρότητας και τάξης που απαιτείται.
Αέρινες κουρτίνες σε απόλυτο λευκό, σε συνδυασμό με φυτά με πράσινα φυλλώδη φύλλα, συμπληρώνουν το σκηνικό ενός ταιριαστού φυσικού τόνου. Μικρά κεραμικά αξεσουάρ και χειροποίητα σκαλιστά αντικείμενα, ολοκληρώνουν  την εικόνα ενός θριαμβευτικά απλού γραφείου.


Πηγή: astrology.gr