Συμβουλές για ένα άνετο και λειτουργικό σαλόνι!



Τα χρώματα επηρεάζουν τη διάθεση και τα συναισθήματα. 

Επιλέγοντας το κατάλληλο χρώμα μπορούμε να δώσουμε χαρακτήρα στο σαλόνι μας. 

Τα ζεστά χρώματα δίνουν ενέργεια ενώ τα κρύα ηρεμούν και ξεκουράζουν. 




Επιλέξτε λοιπόν το χρώμα που ταιριάζει στη διάθεσή του σπιτιού σας και της οικογένειάς σας, ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές και δώστε στο σαλόνι σας τον ανάλογο χαρακτήρα!



Δημιουργήστε ένα "σημείο εστίασης" στο σαλόνι σας!
Ένα σημείο που θα τραβάει την προσοχή είναι απαραίτητο σε κάθε σαλόνι καθώς θα «γεμίσει» τον χώρο και θα δώσει νόημα στα υπόλοιπα αντικείμενα του σαλονιού. Συνήθως ένα τέτοιο σημείο είναι το τζάκι ή ένα ιδιαίτερο έπιπλο. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάψετε έναν τοίχο με διαφορετικό χρώμα από τους υπόλοιπους επικεντρώνοντας έτσι τα βλέμματα σε αυτόν.


Τοποθετήστε τους καναπέδες «κοινωνικά»!
Το σαλόνι είναι εξ’ ορισμού ένας χώρος κοινωνικής συγκέντρωσης. Γι’ αυτό προτείνουμε να τοποθετήσετε έτσι τους καναπέδες σας ώστε να εξυπηρετούν τη συζήτηση. Τοποθετήστε τους απέναντι και ανάμεσά τους χρησιμοποιήστε ένα τραπεζάκι σαλονιού, διευκολύνοντας έτσι τη συνομιλία. Εάν το σαλόνι σας είναι αρκετά μεγάλο, μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερα από ένα σημεία για συζήτηση τοποθετώντας κατάλληλα τους καναπέδες.



Δημιουργήστε τον τέλειο φωτισμό συνδυάζοντας τις πηγές!
Χρησιμοποιήστε διάφορα φωτιστικά για το σαλόνι, από πολυελέους, επιτραπέζια και φωτιστικά δαπέδου. Συνδυάζοντας το φωτισμό από διάφορες πηγές όχι μόνο κάνετε το σαλόνι σας πιο λειτουργικό αλλά και δημιουργείτε μία μοναδική ατμόσφαιρα. Δοκιμάστε το!

Εντάξτε την τηλεόραση στο συνολικότερο Design!
Εάν η κύρια χρήση του σαλονιού σας είναι να βλέπετε τηλεόραση, τότε είναι βέβαιο ότι η τηλεόραση θα κατέχει ένα σημαντικό μέρος του χώρου σας. Παρόλα αυτά αποφύγετε να κάνετε την τηλεόραση το «εκκεντρικό» σημείο του σαλονιού σας, αλλά εντάξτε την στο συνολικότερο Design. Μπορείτε για παράδειγμα να την τοποθετήσετε επάνω από τζάκι ή να την «κρύψετε» πίσω από τα παράθυρα ενός ειδικά σχεδιασμένου σύνθετου που ανοίγει και κλείνει γι’ αυτόν τον σκοπό.


Πηγή: mylady.gr