Ζώδια και Διακόσμηση! Σκορπιός!


Το πώς είναι το περιβάλλον, φυσικό και τεχνητό, επηρεάζει όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης. Μπορούμε αστρολογικά να διαμορφώσουμε το εσωτερικό του σπιτιού μας με τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να μας ικανοποιεί αισθητικά και να μας αντιπροσωπεύει στο μέγιστο βαθμό ως χαρακτήρες; Η απάντηση είναι ναι! Τα γούστα μας, οι δυνατότητες και τα ταλέντα μας είναι γραμμένα στ' αστέρια - γιατί όχι και η εικόνα του ιδανικού σπιτιού μας; 

Διαβάστε παρακάτω πως θα είναι το σπίτι ενός Σκορπιού!


Σκορπιός!
Επιβλητικός και πληθωρικός χαρακτήρας. 
Ο χώρος του το πρώτο πράγμα που θα σας δείξει θα είναι πως εδώ δεν ήρθατε για να παίξετε και να χαριεντιστείτε. Σκούρα χρώματα, το καφέ, το κυπαρίσσι, το κόκκινο, ακόμα και το μαύρο. Χοντρές στόφες και σενίλ με βελούδο σε ένα σοβαρό μπεζ που αποτελεί το χρωματικό οχυρό στα ανοιχτά χρώματα. Το πιάνο απαραίτητο, όπως και οι κλασικοί πίνακες ζωγραφικής με μία τεράστια κορνίζα που να περιέχει το χρυσό. Πολυέλαιοι και αγάλματα ή βάζα, όλα σε XXL και το στοιχείο του μυστικισμού έντονο, όπως παλιά χοντρά βιβλία με το δέρμα τους γδαρμένο, ή αντικείμενα σύμβολα αρχαίων λαών. Απλίκες και επιδαπέδια φωτιστικά με υφασμάτινα αμπαζούρ. Μια μεγάλη πίπα σε περίοπτη θέση και πάνω από το τζάκι ένα καριοφίλι, το σύμβολο του πολεμιστή όπως είναι ο ίδιος.

Ο Σκορπιός λατρεύει το «δράμα»! Ένα σε φυσικό μέγεθος αντίγραφο του Δαβίδ στο χολ, μια τεράστια ζωγραφική σε βελούδο για το καθιστικό, χρυσαφί σατέν σεντόνια στην κρεβατοκάμαρα. Το λουτρό έχει πολλούς καθρέφτες και μάρμαρο… αλλά μπορεί να του λείπει το χαρτί τουαλέτας!


Τους αρέσουν τα σκούρα χρώματα και μάλλον είναι το μοναδικό ζώδιο που τα πάει καλά με την απολυτότητα του μαύρου χρώματος στο χώρο. Τους πάει επίσης πολύ ο συνδυασμός του μαύρου με το κόκκινο. 
Θέλουν να είναι σαφής ο διαχωρισμός της ζώνης μέρας και της ζώνης νύχτας. 
Δηλαδή αυτό που θα τους χαρακτήριζε περισσότερο θα ήταν μια σουίτα απομονωμένη σε έναν όροφο, ή ένα απομονωμένο δωμάτιο στην περίπτωση που η τσέπη τους δεν σηκώνει τις διώροφες κατοικίες.  


Τους αρέσουν οι έντονες γραμμές, οι βαριές κουρτίνες και ο έμμεσος φωτισμός. Στα γούστα τους ανήκουν επίσης τα δερμάτινα έπιπλα, οι μπουφέδες και τα ανατολίτικα χαλιά. Δεν πρέπει όμως να το παρακάνουν με τους καθρέφτες στο υπνοδωμάτιο. Μεγεθύνουν μεν τον χώρο, αλλά το feng shui δεν συμφωνεί με τους καθρέφτες στο κυρίως υπνοδωμάτιο του σπιτιού!

Παιδικό δωμάτιο για έναν μικρό Σκορπιό!
Είναι ευαίσθητα και διαισθητικά, κτητικά και τολμηρά. Χρειάζονται ενθάρρυνση για να εκφραστούν. Δεν τους αρέσει η βία και η προσβολή. Αφοσιώνονται σε ότι επιλέξουν να ασχοληθούν. Είναι μυστικοπαθή και αυτό δυσχεραίνει την επικοινωνία μαζί τους (στην εφηβεία οπλιστείτε με καρτερία!). Με υπομονή και διπλωματία θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους. Χρειάζονται ασφάλεια.
Αγαπούν τα θερμά χρώματα, κόκκινο, μπορντό, κίτρινο, καφέ. Εικόνες με ζωάκια (πεταλούδες, πουλάκια), λουλούδια σε έντονα χρώματα, αγγελάκια και συννεφάκια θα δώσουν ζωή στον χώρο τους. Τα μαλακά έπιπλα (μαξιλάρες ή πουφ) και τα λούτρινα ζωάκια θα τα κάνουν να νιώθουν ασφάλεια και θα τους δώσουν χαρά.

Το γραφείο ενός Σκορπιού! Always Black!Σίγουρα αυτό το γραφείο δεν ακολουθεί σε καμία περίπτωση την μινιμαλιστική άποψη. Οι έννοιες του σκοτεινού, του μυστηριώδες, του  ιδιωτικού και του ισχυρού είναι ισχυρά συνυφασμένες με το στυλ του Σκορπιού.Σκούρο ξύλο ή μαύρο inox έπιπλο γραφείου, με εξίσου δερμάτινη μαύρη καρέκλα που θα πρωταγωνιστούν στον χώρο θα μπορούσε να ήταν μια από τις λύσεις. 
Στο δάπεδο, ένα χαλί  από σκούρο κόκκινο ή πύρινο χρώμα σε σχέδιο που παραπέμπει στην  Ανατολή θα κλέβει την παράσταση.

Ιδιωτικές γωνιές, κρυφός φωτισμός, ενδιαφέροντα έργα Τέχνης, βαριές κουρτίνες από βελούδο ή σατέν θα ταίριαζαν στην διακόσμηση του γραφείου αυτού.

Τέχνη και διακοσμητικά στοιχεία!
Ενδιαφέροντα ευρήματα και ασυνήθιστα διακοσμητικά στοιχεία  στολίζουν τον χώρο. Ethnic σύμβολα, περίτεχνα γλυπτά, εντυπωσιακά αγγεία, παράξενα κεριά ή κηροπήγια, ενώ αντικείμενα από κασσίτερο ή χαλκό βρίσκουν την θέση τους σε αυτό το γραφείο. Σε κάθε μικρή γωνία μπορεί να υπάρχει μια κρυψώνα όπου φυλάσσονται σημαντικά έγγραφα η πληροφορίες.


Πηγή: astrology.gr