Πως να συνδυάσετε διαφορετικά είδη ξύλου στον ίδιο χώρο!


Μια κοινή ερώτηση διακόσμησης είναι «πως μπορώ να αναμείξω διαφορετικά είδη και χρώμα ξύλου;»
Συνήθως η ένταξη ενός διαφορετικού είδους ξύλου σε ένα χώρο που τα υπόλοιπα είναι οξιά, καρυδιά, venge,κλπ, μας τρομάζει. Υπάρχουν όμως μερικοί τρόποι να εντάξουμε στην υπόλοιπη διακόσμηση μια παλιά λατρεμένη αντίκα ή ένα γουστόζικο μοντέρνο αλλά σε διαφορετικού χρώματος ξύλου που είδαμε στο αγαπημένο μας κατάστημα επίπλων! 

Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές που σίγουρα θα σας βοηθήσουν!



1. Συνδυάστε τα έπιπλα χρωματικά. Οι αποχρώσεις με τα πιο κοκκινωπά έπιπλα, τύπου ξύλου καρυδιάς, θα μπορούσαν να σταθούν όμορφα σε ένα δάπεδο που έστω οι γραμμές του ξύλου του να καφετίζουν.

2. Απαλύνετε τη χρωματική αντίθεση δαπέδου και επίπλου, χρησιμοποιώντας στο ενδιάμεσο ένα χαλί. Θα αποφύγετε έτσι την άμεση επαφή ασυνδύαστων ξύλων.

3. Χαρίστε σε ένα σας έπιπλο μια ιδιαίτερη θέση. Προσθέστε στο χώρο ένα δρύινο έπιπλο και συνδυάστε το με ένα σκούρο (venge) τραπεζάκι που δανείζεται αποχρώσεις από τα νερά του ξύλου.

4.  αναμείξεις ξύλων μπορούν να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Σε μια τεράστια ξύλινη σκούρα επιφάνεια ξύλου, χαμηλώστε τον τόνο του καφέ στο πάτωμα ή και σε ένα μικρό τραπέζι.

5. Βαρεθήκατε το σετάρισμα μιας σκούρας μοντέρνας κρεβατοκάμαρας; Δώστε αέρα ανανέωσης χρησιμοποιώντας ένα πιο ανάλαφρο χρώμα και στυλ στα πλαϊνά κομοδίνα σας. Προσθέστε πάνω τους φως και συνδυάστε το νέο χρώμα του ξύλου με μια κρεβατοστρώση που θα δένει αρμονικά και με τα δύο.

6. Ένα ανοιχτόχρωμο κεντρικό τραπέζι σαλονιού, συνδυάζεται υπέροχα με πιο σκούρα sidetables. Ιδανικά αν τοποθετήσετε πάνω τους αντικείμενα με απόχρωση κοντινή στο ανοιχτόχρωμο απέναντι τραπέζι. 


7. Σε ένα πολύ ανοιχτόχρωμο δάπεδο, συνδυάστε έπιπλα με βάση πιο σκούρα και πιο ανοιχτή πάνω επιφάνεια. Παίξτε δηλαδή το παιχνίδι ανοιχτό - σκούρο - ανοιχτό! 

8. Τέλος χρησιμοποιείστε έντονο χρώμα σε τοίχο για να φέρετε κοντά δύο τελείως διαφορετικούς τόνους ξύλου!





Ανανεώστε τα παλιά σας ξύλινα έπιπλα!

Εάν δεν έχετε χρήματα για καινούργια έπιπλα και οι συγγενείς σας έχουν παλιά, ξύλινα έπιπλα που δεν χρειάζονται, πάρτε τα και ξαναζωντανέψτε τα με πέντε απλά βήματα που θα τα κάνουν να φαίνονται σαν καινούργια!


1. Πάρτε ένα υαλόχαρτο και ξύστε όλες τις επιφάνειες ώστε να φύγει το παλιό ποτισμένο χρώμα.
2. Επιλέξτε από καταστήματα με χρώματα διάφορες αποχρώσεις ή και μία, που σας αρέσει. Προσοχή μόνο να ζητήσετε χρώμα για ξύλο.
3. Χρησιμοποιήστε πινέλα για πιο δύσκολες επιφάνειες και σπρέι για πιο μεγάλες.
4. Με ένα χαρτόνι ή με μια χαρτοταινία καλύψτε κάθετες και οριζόντιες επιφάνειες και βάψτε με όποιο χρώμα θέλετε και σε όποιο σχήμα θέλετε.
5. Τα παλαιά σας έπιπλα θα έχουν μετατραπεί σε μικρά έργα τέχνης στο δικό σας σπίτι με ελάχιστα έξοδα και πολύ δημιουργικότητα!




Πηγή: queen.gr