Ιδέες διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο!

Στο παιδικό δωμάτιο η καθημερινότητα μετατρέπεται σε ένα μικρό παραμύθι. Τα μικρά παιδιά περνούν ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, μελέτης, ονειροπόλησης και δημιουργικής απασχόλησης σε αυτό!

Ο σχεδιασμός του δωματίου πρέπει να προσαρμόζεται εύκολα στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του παιδιού!


Επίσης θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη, ότι τα παιδιά αλλάζουν γρήγορα και μαζί με αυτά αλλάζουν και οι συνήθειες, οι προτιμήσεις και οι ανάγκες τους. Συνεπώς ο χώρος θα πρέπει να είναι ευέλικτος, λειτουργικός και να προβλέπει πολλούς χώρους αποθήκευσης.




Διάταξη επίπλων.
Τα παιδιά (είτε κορίτσια είτε αγόρια) πρέπει να έχουν αρκετό ελεύθερο χώρο στο δωμάτιο τους. Συνεπώς, αν οι διαστάσεις του δωματίου είναι μικρές, τα έπιπλα μπορούν να διαταχθούν περιμετρικά έτσι ώστε να παραμένει μια ευρύχωρη επιφάνεια στο κέντρο του δωματίου, κατάλληλη για παιχνίδι και άνετη κυκλοφορία.



Έπιπλα,
Μια πολύ πρακτική πρόταση αποτελούν οι συνθέσεις επίπλων (γραφείο- βιβλιοθήκη, κρεβάτι- ντουλάπα) καθώς εξοικονομούν χώρο ενώ συνήθως κρύβουν μέσα τους δεκάδες αποθηκευτικούς χώρους. Σε κάποιες περιπτώσεις η λύση της κουκέτας μπορεί να είναι ιδανική.
Γενικά οι αποθηκευτικοί χώροι είναι ανεκτίμητοι και για αυτό φροντίστε να προσθέσετε πολλά και διαφορετικά έπιπλα αποθήκευσης (μπαούλα, συρταριέρες, ντουλάπες, κλπ).

Μια άλλη πρόταση, φιλική προς το περιβάλλον, είναι τα οικολογικά έπιπλα από μασίφ ξύλο Pitch Pine (Πεύκο), βαμμένο με οικολογικά χρώματα νερού. Επισκεφτείτε την συλλογή της PetiteMaison.gr με τα οικολογικά παιδικά έπιπλα ΕΔΩ και πάρτε μια γεύση!



Όλα τα παιδικά έπιπλα της PetiteMaison.gr είναι κατασκευασμένα με οικολογικά χρώματα και λάκες. Κομοδίνα, γραφεία, κρεβάτια, κουκέτες με σκαλοπάτια, συρταριέρες, εφηβικά έπιπλα και βιβλιοθήκες ολοκληρώνουν την συλλογή! Διαλέξτε τώρα αυτό που ταιριάζει στο παιδί σας από την κατηγορία ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ, ΕΔΩ!

Φωτισμός.
Την επίπλωση συμπληρώνουν τα κατάλληλα φωτιστικά οροφής, γραφείου για μελέτη, δαπέδου, ακόμη και λαμπάκι νύχτας για ασφάλεια.

Θεματολογία.
Υπάρχουν αναρίθμητες επιλογές στα χρώματα, τη θεματολογία και τα μικροαντικείμενα για το δωμάτιο του παιδιού σας! Ανάλογα με την ηλικία του, μπορείτε να το συμπεριλάβετε στις αναζητήσεις σας και να το βάλετε μα συμμετέχει. Ακόμη και προσχολικής ηλικίας παιδιά έχουν άποψη για το πώς θέλουν το χώρο τους.
Συνήθως τα παιδιά δείχνουν αδυναμία σε θεματολογία με γνωστούς χαρακτήρες, όπως οι χαρακτήρες της Ντίσνεϊ και άλλων πιο σύγχρονων ταινιών και ηρώων, αλλά και αυτές που περιλαμβάνονται σε παραμύθια, νεράιδες, ξωτικά, αστέρια, πεταλούδες και άλλους πρωταγωνιστές του δάσους.
Οι μεγαλύτερες ηλικίες διαλέγουν θέματα με βάση τα λουλούδια και τα χρώματα. Οι teenagers προτιμούν διακόσμηση με γεωμετρικά σχήματα και έντονα χρώματα.

Τα χρώματα.
Βασική κίνηση στη διακόσμηση του δωματίου είναι η επιλογή του χρωματικού σχήματος για την κατάλληλη ψυχολογία του παιδιού σας. Είναι αυτό που ζωντανεύει το χώρο και αλλάζει την αίσθηση του.
Χρησιμοποιείστε φωτεινά χρώματα για να μεγαλώσετε και να φωτίσετε ένα μικρό χώρο. Στην μπαλκονόπορτα ή στο παράθυρο επιλέξτε κουρτίνες σύγχρονες, χαρούμενες, στο ύφος της διακόσμησης του δωματίου. Αν θέλετε ένας μεγάλος χώρος να φαίνεται ζεστός εφαρμόστε πιο σκούρα απόχρωση στους τοίχους. Οποιαδήποτε απόχρωση και αν επιλέξετε, προτιμείστε βαφές πιστοποιημένες οικολογικές, φιλικές προς το περιβάλλον και κατάλληλες για εσωτερική χρήση.


Αξεσουάρ.Βάλτε τέχνη στους τοίχους του παιδικού δωματίου, είτε με posters, είτε από λευκώματα καλλιτεχνών της αρεσκείας του. Επίσης προτρέψετε το εσείς να φτιάξει κάτι δικό του. Η τέχνη βρίσκεται παντού. Ακόμη και σε κολλάζ, σε ταπετσαρίες ή και σε σύνθεση φωτογραφιών!

Μεγάλη ποικιλία από παιδικές ταπετσαρίες με αγαπημένες φιγούρες και παραστάσεις των παιδιών μπορείτε να βρείτε στην συλλογή της PetiteMaison.gr ΕΔΩ!

Για τα κορίτσια, μη παραλείψετε να προβλέψετε έναν ολόσωμο καθρέπτη στον τοίχο ή στην ντουλάπα της, πολύ χρήσιμο στην κοριτσίστικη καλαισθησία και ένα μοντέρνο ρολόι για να οργανώνει σωστά το χρόνο της.

Δάπεδο.
Για ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο επιλέξτε σωστό υλικό δαπέδου. Ζεστασιά και θαλπωρή προσφέρει το ξύλινο δάπεδο, οι αντιστατικές μοκέτες και για πιο μοντέρνες λύσεις τα βινυλικά δάπεδα, το λινόλεουμ ακόμη και ο φελλός.

Τελικά αν το σχήμα οργάνωσης και διακόσμησης του δωματίου προκύπτει βασικά από τις δικές του επιλογές, το παιδί σας σίγουρα θα απολαμβάνει τη ζωή μέσα στο χώρο του, σαν να ζει σε παραμύθι!


Πηγή: decobook.gr