HOT TIPS! Συμβουλές Μαγειρικής!


Αυτήν την εβδομάδα επιστρέφουμε με τα μυστικά μαγειρικής που θα απογειώσουν τις συνταγές σας! Μπείτε στην κουζίνα και δοκιμάστε τα παρακάτω κόλπα!

1. Αν η γέμιση της πίτας μας είναι αραιή, προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι ή λίγο τραχανά ή λίγο ρύζι ή τριμμένη φρυγανιά.

2. Για να βράσουν γρήγορα τα ρεβίθια και για να ξεφλουδιστούν εύκολα, προσθέτουμε λίγη σόδα στο νερό που τα μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ.

3. Αν η ζύμη μας κολλάει και δεν μπορούμε να την ανοίξουμε σε φύλλο, την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.


4. Για να ξεφλουδίσουμε τα αυγά   ωραία χωρίς να χαλάσουμε το ασπράδι τους, τα χτυπάμε σιγά - σιγά να ραγίσουν παντού και τα βάζουμε σε: κρύο νερό για μία ώρα.

5. Για να μην πιτσιλίζουν τα λουκάνικα στο τηγάνισμα και να γίνουν πιο ελαφρά, πριν τα τηγανίσουμε τα βράζουμε για 5 λεπτά περίπου και τα στραγγίζουμε καλά.

6. Όταν τηγανίζουμε, δεν αφήνουμε ποτέ το τηγάνι χωρίς περιεχόμενο, γιατί το λάδι καίγεται.

7. Για να μην μαυρίσουν οι καθαρισμένες και κομμένες πατάτες, τις βάζουμε μέσα σε μπόλικο νερό όπου έχουμε προσθέσει αλάτι.

8. Αν προσθέσουμε λίγο ξύδι στο τηγάνι ενώ τηγανίζουμε ψάρια, θα μειώσουμε αισθητά την μυρωδιά της ψαρίλας.

9. Αν το φαγητό μας κόλλησε, για να μην καταστρέψουμε την αντικολλητική κατσαρόλα, ξύνοντας και τρίβοντας με σκληρά σφουγγάρια,, αφού απομακρύνουμε το καμένο φαγητό, ρίχνουμε στην κατσαρόλα αρκετό ζεστό νερό και δύο κουταλιές σόδα. Αφήνουμε 3 ώρες και μετά τρίβουμε ελαφρά με ένα σφουγγαράκι απλό για πιάτα.

10. Αν θέλουμε να γίνουν πιο νόστιμα τα ζυμαρικά μας, τα βράζουμε σε ίσες ποσότητες νερού και γάλακτος με μία κουταλιά αλάτι. Το αποτέλεσμα θα μας ενθουσιάσει.