Ζώδια και Διακόσμηση! Καρκίνος!

Εκτός από την αίσθηση ασφάλειας που μπορεί να μας προσφέρει το σπίτι μας, εκπληρώνει και μια ακόμη σημαντική μας ανάγκη. Να διαμορφώσουμε ένα χώρο που φέρει την προσωπική μας σφραγίδα και ακτινοβολεί στοιχεία της προσωπικότητας μας. Επομένως η θέση του Ήλιου μας (δηλαδή το ζώδιο μας) μπορεί να δώσει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διακόσμηση του σπιτιού μας.

Διαβάστε παρακάτω την διακόσμηση που εκφράζει έναν Καρκίνο!

Καρκίνος! Πάτερ Φαμίλιας!
Για τους Καρκίνους το σπίτι πρέπει να προσφέρει ζεστασιά και θαλπωρή. Ο πληθυντικός δεν είναι της μεγαλοπρέπειας - έχει να κάνει με ολόκληρη την οικογένεια (που έχουν ή που θα δημιουργήσουν ο κόσμος να χαλάσει). Μια υπέρ-εξοπλισμένη κουζίνα τους ενδιαφέρει όσο και η θέση όπου θα μπουν οι αντίκες της γιαγιάς ώστε να αναδεικνύονται καλύτερα. Μια πιο λιτή και ανάλαφρη διακόσμηση ίσως να τους δυσκολέψει στην πράξη, ωστόσο, το αποτέλεσμα θα τους αποζημιώσει και αξίζει να δοκιμάσουν. Οι γαλαζοπράσινες αποχρώσεις της θάλασσας τους γαληνεύουν, οι καμπύλες φόρμες τους έλκουν και ό,τι τους θυμίζει το σπίτι όπου μεγάλωσαν. Κούκλες, κορνίζες με φωτογραφίες, κουβερτούλες και ριχτάρια είναι τα φετίχ τους!

Άνετο και ζεστό σπίτι, ο Καρκίνος θέλει πάντα κόσμο και καλή παρέα, οπότε φροντίζει να διακοσμεί ανάλογα και το χώρο του, προκειμένου να τους υποδεχθεί. Μεγάλοι καναπέδες σε χρωματικές αποχρώσεις του πράσινου και του κεραμιδί, σίγουρα θα κάνουν τον επισκέπτη να νιώσει οικεία και άνετα.

Αν μπείτε σε ένα σπίτι που κυριαρχούν το πράσινο και το γαλάζιο υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχετε μπει σε σπίτι Καρκίνου. Αυτό βέβαια αν έχει κατασταλάξει καθώς συνεχώς ταλαντεύεται και δυσκολεύεται να αποφασίσει. Είναι φορές που θα τολμήσει να κάνει κάτι, γι’ αυτό και ίσως αγγίξει κάτι υπερβολικό, αλλά ξέρει, στο τέλος, πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη θαλπωρή και τη φροντίδα. Ζητάει τη σιγουριά των δικών του ανθρώπων για να του προσφέρουν έναν άθραυστο κόσμο για να προστατέψει μέσα του την εύθραυστη ψυχή του, γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγει ότι τον διαταράσσει και να επιλέγει πάντα ήρεμα χρώματα, όπως αρμόζει σε μία ήρεμη οικογένεια.

Ο Καρκίνος θέλει ένα ασφαλές λιμάνι για σπίτι. Το καβουράκι βάζει ένα παλιό αντικέ τραπεζάκι δίπλα σε έναν αναπαυτικό μπλε καναπέ και τονίζει το σύνολο με ένα κομψό, μοντέρνο φωτιστικό. Δεν του αρέσει η πληθώρα διακοσμητικών και αντικειμένων, αλλά ούτε και το σπαρτιάτικο περιβάλλον !

Παιδικό δωμάτιο για ένα μικρό Καρκινάκι!
Αχ αυτά τα καρκινάκια! Από μικρά ευαίσθητα και ρομαντικά, αναζητούν την προσοχή σας με κάθε τρόπο. Είναι απαραίτητο να νιώθουν ασφάλεια, δεν ανέχονται την κοροϊδία και την απόρριψη γι' αυτό πρέπει να τα επιβραβεύετε συνεχώς. Η παρουσία σας και η στοργή σας θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ενηλικίωσή του.
Τα παιδιά σας λοιπόν χρειάζονται ζεστούς χώρους, χώρους που να νιώθουν ασφάλεια και θαλπωρή. Εστίες φωτός και γλυκά χρώματα θα σας βοηθήσουν να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η άνεση κινήσεων είναι ζητούμενο και εδώ μαζί με σημεία όπου μπορείτε να βάλετε τις ζωγραφιές ή τα παζλ που έχουν φτιάξει. Όπως είπαμε χρειάζονται επιβράβευση, άρα όταν μπορούν να καμαρώσουν για αυτά που έχουν κατασκευάσει σίγουρα νιώθουν όμορφα. Προτιμήστε τα ζεστά φωτεινά χρώματα και τα λούτρινα ζωάκια για να διακοσμήσετε το χώρο του.


Το γραφείο ενός Καρκίνου! Vintage Chic!Το γραφείο τους είναι αναγκαίο γι’ αυτούς να αποπνέει ασφάλεια, ζεστασιά και φιλοξενία και να το νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Για το λόγο αυτό,  το γραφείο τους είναι γεμάτο από συλλογές, εικόνες, κειμήλια ή αντίκες που ανήκουν στην οικογένεια τους και αρνούνται να πετάξουν.
Η φθορά του χρόνου πάνω στο γραφείο τους, ιδίως αν ανήκει και στον παππού τους ή πιστοποιεί το παρελθόν του, απόκτα σημαντικό ρόλο στην διακόσμηση του χώρου. Τα παλιά έπιπλα είναι μια συμπάθεια τους, γιατί ο χρόνος είναι αξία στο μυαλό τους και αυτό ισχύει για τα πράγματα όπως και για τους ανθρώπους. 

Το στυλ  vintage ταιριάζει στον χώρο τους γιατί παντρεύει την παλιομοδίτικη ατμόσφαιρα με ρομαντισμό και νοσταλγία, στοιχεία που ενσωματώνει και ο Καρκίνος.

Τέχνη και διακοσμητικά στοιχεία!
Χρηστικά αντικείμενα γραφείου περασμένων εποχών που έχουν γίνει συλλεκτικά και τα έχουν βρει στην αποθήκη του πατρικού σπιτιού ή σε παλαιοπωλεία. Οικογενειακές φωτογραφίες που καλύπτουν τους τοίχους με  αναμνήσεις του παρελθόντος.
Άλλα στοιχεία διακόσμησης περιλαμβάνουν αγγεία, κύπελλα ή μικρά σιντριβάνια. Το  στοιχειό του νερού είναι αρκετά ωφέλιμο για την ψυχική ισορροπία του Καρκίνου γιατί μπορεί και τον ηρεμεί.


Πηγή: astrology.gr