HOT TIPS ! Πως να διώξετε τα ενοχλητικά έντομα!

Την άνοιξη και το καλοκαίρι διάφορα έντομα κάνουν δυναμικά την εμφάνιση τους! Διαβάστε στα HOT TIPS αυτής της εβδομάδας, εύκολα κόλπα για να κρατήσετε τα ενοχλητικά έντομα μακριά από το σπίτι και τα φυτά σας με φυσικά  προϊόντα!

1. ΒΑΓΙΑ ΓΙΑ ΨΑΛΙΔΕΣ
Αν την άνοιξη μπαίνουν ψαλίδες στο σπίτι σας, τρίψτε σε σκόνη, μερικά φύλλα βάγιας και σκορπίστε την σε σημεία που υποπτεύεστε ότι μπαίνουν οι ψαλίδες (πόρτες, παράθυρα). Δεν πρόκειται να ξαναπλησιάσουν!

2. ΣΟΔΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ
Ξέρετε ότι σκορπώντας λίγη σόδα, σε χώρους που υποπτεύεστε ότι μπαίνουν ποντίκια στο σπίτι ή το γκαράζ, τα απομακρύνει; Αλλά μετά από λίγες μέρες χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σας σκούπα και μαζέψτε την.


3. ΕΝΤΟΜΑ/ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΣΤΑ ΦΥΤΑ
Ένας μεγάλος αριθμός εντόμων και παρασίτων γενικά στα δένδρα και φυτά, εξολοθρεύεται με το εξής παρασκεύασμα: Μια κουταλιά της σούπας υγρό των πιάτων, μια κουταλιά σπορέλαιο, σε ένα γαλόνι νερού, ανακατέψτε το καλά και λούζετε με αυτό τα δένδρα και φυτά, μέσα και έξω απ' το σπίτι, κάθε μια ή δύο εβδομάδες.

4. ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΓΓΑΡΟΙ (1)
Αν έχετε γυμνοσαλίγγαρους στον κήπο σας, βάλτε σε ένα βαθύ πιάτο, μια κούπα από μείγμα μισής μπύρας και μισού νερού. Η μυρωδιά θα τα προσελκύσει και το υγρό θα τα πνίξει.

5. ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΓΓΑΡΟΙ (2)
Γλιτώστε από τους γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια που τρώνε τα φυτά, σκορπίζοντας γύρω από τις ρίζες τους ένα παχύ στρώμα στάχτης ή χοντρής άμμου, στο οποίο δεν μπορούν να σκαρφαλώσουν.

6. ΦΥΣΙΚΟ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ
Σε τρεις κούπες νερού, προσθέστε δυο κουταλιές της σούπας λιωμένο σκόρδο, μισή κούπα τριμμένο μαϊντανό (ξηρό), βράστε το μείγμα μέχρις ότου μείνουν μόνο 2 κούπες νερού. Στραγγίξετε το και αφήστε το υγρό να κρυώσει. Ψεκάζετε με το μείγμα αυτό τα δένδρα και φυτά ή λαχανικά σας, είναι αποτελεσματικό για ένα μεγάλο αριθμό εντόμων, φθηνό, και προ παντός αβλαβές για την υγεία σας.

7. ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΓΙΑ ΣΦΗΚΕΣ
Τοποθετήστε σε κάποια σημεία της βεράντας ( ή κρεμάστε στις κληματαριές ή στο φράκτη ) μερικά άδεια πλαστικά μπουκάλια ( από νερό ή αναψυκτικό ), αφού προηγουμένως βάλετε μέσα σε αυτά δύο - τρία δάχτυλα πορτοκαλάδα και να κλείσετε με το καπάκι τους. Στη συνέχεια ανοίξτε 3- 4 τρύπες, λίγο πιο κάτω από το στόμιο του κάθε μπουκαλιού, σε μέγεθος που να μπορεί να περάσει ένα μολύβι. Η μυρωδιά της πορτοκαλάδας θα προσελκύσει τις σφήκες, οι οποίες, μπαίνοντας μέσα στο μπουκάλι, δεν θα μπορέσουν να ξαναβγούν.

8. ΛΕΜΟΝΙ ΓΙΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ
Έχετε μυρμήγκια στο σπίτι σας; Ψεκάστε με χυμό λεμονιού όπου δείτε μυρμήγκια να μπαίνουν. Τα μυρμήγκια και οι κατσαρίδες δεν μπορούν να ανεχθούν τη μυρωδιά του χυμού λεμονιού.

9. ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ
Για να παγιδέψεις τα έντομα στο υπόγειο ή στην αποθήκη, τοποθέτησε μονωτική ταινία (με την πλευρά που κολλάει προς τα πάνω) κατά μήκος της άκρης του πατώματος. Ο υγρός αέρας θα κάνει την ταινία περισσότερο κολλητική και πιο αποτελεσματική στο να «φυλακίσει» πάνω της τις κατσαρίδες κ.α.

10. ΔΙΑΛΥΜΑ ΛΙΣΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ
Αγόρασε ένα πλαστικό μπουκάλι για ψεκαστήρα και γέμισε το μισό με νερό, ενώ το άλλο μισό με διάλυμα Λιστερίνης για το στόμα. Ψέκασε επάνω σου και δεν θα έχεις να φοβηθείς τίποτα!