Σπίτια στις ταράτσες του Μανχάταν!



Σας παρουσιάζουμε μια ωραία συλλογή φωτογραφιών που δείχνουν ταράτσες κτιρίων της Νέας Υόρκης όπου έχουνε χτιστεί από πάνω ολόκληρα σπίτια! Μικρά και μεγάλα, εντελώς παράταιρα με το υπόλοιπο κτίριο, σχεδόν μονοκατοικίες πενήντα μέτρα από  τη γη!


Οι ταράτσες στην πόλη της Νέας Υόρκης προσφέρουν πολύ περισσότερα από έναν απλό χώρο εγκατάστασης κλιματιστικών και θερμοσίφωνων. Πάρα πολλοί κάτοικοι, έχουν μετατρέψει την στέγη του κτιρίου τους σε ιδιωτικό οικόπεδο! Μοιάζουν με καταπράσινους κήπους για χαλαρωτική ηλιοθεραπεία που δίνουν χρώμα στο κέντρο της πόλης!  Αυτή η χρήση των στεγών σε ένα τόσο πυκνοκατοικημένο τοπίο όπως η Νέα Υόρκη είναι χαρακτηριστική της ανάγκης για την μέγιστη αξιοποίηση του χώρου μας.


Παραπάνω μια φωτογραφία από την κορυφή του Empire State Buidling! Είναι ταράτσες μπόλικων διαμερισμάτων που συνθέτουν έναν ολόκληρο κήπο! 


Εδώ και πολύ καιρό υπάρχουν πάρα πολλοί οπαδοί  των πράσινων σπιτιών! Κάποιοι, έχουν μετατρέψει ταράτσες κτιρίων σε ολόκληρα προαστιακά τοπία, με ένα σπίτι, μια αυλή, και ένα υπόστεγο! Για ποιον λόγο τότε η θυσία αυτών που ζουν σε προάστια της πόλης, όταν μπορούν να δημιουργήσουν μια καλύτερη έκδοση στο κέντρο του Μανχάταν;