Το σπίτι της Courteney Cox στο Malibu!

 Η γνωστή μας "Monica" από τα "Φιλαράκια" άνοιξε τις πόρτες του σπιτιού της στο περιοδικό Elle Decor, για να γιορτάσει το τέλος της τεράστιας ανακαίνισης που έκανε και για να μας ξεναγήσει στο καινούργια έπαυλη της! Την ανακαίνιση ανέλαβε ο αρχιτέκτονας Michael Kovac. Στην φωτογραφία από πάνω, μπορούμε να την δούμε στην είσοδο του σπιτιού της, μπροστά σε ένα μοντέρνο και μεγάλου μεγέθους έργο τέχνης!  

Η Courtney Cox αποφάσισε να μετακομίσει από την προηγούμενη παραθαλάσσια κατοικία της, επειδή αισθανόταν εκτεθειμένη στα αδιάκριτα βλέμματα και επιλέγει ένα φωτεινό και υπέροχο σπίτι στο Malibu της California! Μένει με την επτάχρονη κόρη της, Coco, και δηλώνει: «Είναι το πιο απίστευτο σπίτι που είχα ποτέ, ήθελα να αλλάξω παραστάσεις και να φτιάξω ένα σπίτι που θα θυμίζει μοντέρνο αχυρώνα! Ήταν πολύ όμορφο και πριν, αλλά ήθελα να αλλάξω κάποια πράγματα, για να μου ταιριάζει περισσότερο».

Αυτή είναι η τεράστια έκταση δίπλα στο κύμα από ψηλά!
Όπως αναγράφεται και στο περιοδικό η Courteney πολύ πριν αποφασίσει να γίνει ηθοποιός ήθελε να γίνει αρχιτέκτονας. Είχε μάλιστα ξεκινήσει μαθήματα σε σχετικό κολέγιο πριν την τραβήξουν για τα καλά τα φώτα της δημοσιότητας και του Hollywood.
Το πάθος της όμως για την διακόσμηση, την ανακαίνιση και την δημιουργία ενός σπιτιού δεν καταλάγιασε ποτέ. Έτσι όταν αποφάσισε να αγοράσει το σπίτι αυτό στο Malibu συμμετείχε ενεργά, πάντα με τους κατάλληλους συνεργάτες. 
Η κατασκευή της δεκαετίας το '50 βρίσκεται σε μια έκταση 2 εκταρίων που περιλαμβάνει ξενώνες, ένα γήπεδο τένις, μια πισίνα με θαλασσινό νερό και φυσικά μια αίθουσα prive προβολών. Η Cox διάλεξε το συγκεκριμένο μέρος γιατί είναι αρκετά απομονωμένο και μπορεί να έχει την ησυχία της. "Το αρχικό του αρχιτεκτονικό σχέδιο από τον John Lautner με εντυπωσίαζε πάντα και δεν μπορούσα να περάσω και να μην βγάλω μια φωτογραφία. Όμως αποφάσισα πως δεν θα μπορούσα να το ανακαινίσω όπως ακριβώς ήταν. Δεν θέλει κανείς ένα μισο-Lautner σπίτι!". Έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω τελείως διαφορετικό δρόμο και να κάνω το νέο μου σπίτι να μοιάζει με μοντέρνο αχυρώνα!"
Πάρτε μια γεύση από το νέο της σπίτι στις εικόνες παρακάτω. 

Μια vintage επιδαπέδια λάμπα κρέμεται επάνω από τον κύριο χώρο του σαλονιού, με ένα κλασικό cocktail table και την τηλεόραση κρεμασμένη στον τοίχο επάνω από ένα εντυπωσιακό τζάκι. 
Σε πιο παραδοσιακό χρώμα ο χώρος για το μπιλιάρδο, στρωμένος με ακανόνιστη φυσική πέτρα. Ένας τεράστιος πίνακας δίνει χρώμα και pop διάθεση στο δωμάτιο!
Εδώ βλέπουμε μια άλλη οπτική γωνία της εισόδου, όπου ο μοντέρνος και φωτεινός πίνακας έχει συνδυαστεί με έναν κλασικό και μουντό, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα αντίθεση!
Εντυπωσιακό είναι το μαρμάρινο ντουζ και τα έπιπλα μπάνιου που πλαισιώνονται από λευκή οξιά. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της διακόσμησης του μπάνιου έχει ο πατέρας της διάσημης ηθοποιού! 

Και η κουζίνα ακολουθεί ένα πιο minimal στυλ, με vintage πινελιές κυρίως σε ό, τι έχει να κάνει με τα σκαμπό που πλαισιώνουν τον πάγκο της κουζίνας. Κυριαρχεί το λευκό και το φωτεινό χρώμα του μετάλλου σε νεροχύτες και ηλεκτρικές συσκευές.

Το σαλόνι ακολουθεί την minimal λιτή αισθητική σε γκρι και αντίθεση αποτελούν τα σκαμπό και το κεντρικό τραπεζάκι σε λευκό χρώμα.
Στην τραπεζαρία, οι μοντέρνες πολυθρόνες συνδυάστηκαν με ένα στρόγγυλο τραπέζι. Εδώ η καλλιτεχνική πινελιά είναι ένα αυτοκόλλητο της λέξης LOVE!
Στην κύρια κρεβατοκάμαρα, το εντυπωσιακό κεφαλάρι από άκρη σε άκρη του τοίχου είναι επίσης ειδικά σχεδιασμένο για τον χώρο και όλο το δωμάτιο ακολουθεί τους λευκούς και γήινους (καφέ, μαύρο, γκρι) τόνους όλου του σπιτιού. Ένα μικρό γραφείο αντίκα μαζί με μια μοντέρνα καρέκλα συμπληρώνει τον χώρο.
Ένας υπέροχος ξύλινος καναπές, «κτισμένος» στον τοίχο, δημιουργεί μια γωνιά για χαλάρωση και συνδυάστηκε με ένα απλό βοηθητικό τραπεζάκι από ξύλο και τζάμι. Περισσότερες ιδέες για να φτιάξετε και εσείς την δικιά σας γωνιά κάτω από ένα παράθυρο θα δείτε σε παλιότερη ανάρτηση μας εδώ http://petitemaisonblog.blogspot.com/2011/07/blog-post_19.html .
Στον εξωτερικό χώρο έχουν χρησιμοποιηθεί κορμοί δέντρων τόσο σε πιο κατεργασμένη και λεία μορφή σαν τραπεζάκι και σκαμπό, όσο και σε πιο ακατέργαστη μορφή. Δεν λείπει η απαραίτητη αναπαυτική πολυθρόνα!


Ένας τεράστιος καναπές σε σχήμα τετράγωνου, ειδικά σχεδιασμένος και κατασκευασμένος για τον εξωτερικό χώρο που συνοδεύεται από ένα τραπεζάκι κατασκευασμένο από σκληρή ηφαιστειακή πέτρα. 
Μια πισίνα με θαλασσινό νερό συμπληρώνει το τοπίο!