HOT TIPS !

Δέκα ολοκαίνουργια κόλπα για έξυπνα νοικοκυριά!

1. ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ
Για να ξεκολλήσετε τα αυτοκόλλητα, βγάλτε το μεγαλύτερο μέρος και απομακρύνετε το κομμάτι που επιμένει με λίγο καθαρό οινόπνευμα ή διαλυτικό. Προσοχή στις βαμμένες επιφάνειες μήπως διαλύεται και το χρώμα.

2. ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΑΛΑΤΑ
Φτιάξτε εξαιρετικά αρωματικά άλατα για το μπάνιο σας, γεμίζοντας τα άδεια μπουκάλια από τα αρώματά σας με χοντρό αλάτι. Κλείστε τα μπουκάλια καλά και αφήστε τα για 1-2 μήνες προτού χρησιμοποιήσετε αυτό το αλάτι.


3. ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ
Τοποθετήστε μία ανοιχτή πλαστική σακούλα δίπλα στο τηλέφωνο πριν αρχίσετε να ζυμώνετε την πίτα ή τους κεφτέδες. Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει (και θα χτυπήσει) απλά περάστε το χέρι σας στη σακούλα και σηκώστε το χωρίς να το κάνετε χάλια.

4. ΕΥΚΟΛΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΒΑΖΩΝ
Πριν να κλείσετε τα βάζα ή τα μπουκάλια με λάδι, μαρμελάδα, μέλι, σιρόπι κλπ καθαρίστε τα με ένα βρεγμένο πανί. Έτσι θα κρατήσετε μακριά τα ζωύφια και θα τα ανοίξετε πιο εύκολα την επόμενη φορά.

5. ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΑΦΕ
Για να καθαρίσετε την καφετιέρα του γαλλικού, γεμίστε τη με νερό, ρίξτε μέσα 1 ή 2 κουταλιές σόδα φαγητού και αφήστε τη να βράσει και να περάσει μέσα στην κανάτα.

6. ΠΛΑΚΑ ΗΛΕΚΤΡ. ΣΙΔΕΡΟΥ
Αν η πλάκα του σίδερου κολλάει, τρίψτε την όσο είναι ακόμα χλιαρή με ένα λεπτό κομμάτι πανί, στο οποίο θα έχετε βάλει επάνω τριμμένο κερί. Κατόπιν περάστε την πλάκα με ένα μαλακό πανί.

7. ΑΣΗΜΙΚΑ
Για να λάμψουν τα ασημικά σας, τρίψτε τα με λίγη σόδα ή με στάχτη από το τζάκι.

8. ΑΚΟΝΙΣΜΑ
Για να ακονίσετε τα μαχαίρια του μπλέντερ βάλτε μέσα του 6-7 παγάκια και λειτουργήστε για 2 λεπτά τη συσκευή. Για να ακονίσετε το ψαλίδι σας, κόψτε πολλά μικρά κομμάτια ενός λεπτού ατσάλινου σύρματος.

9. ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΠΛΑ
Αλλάξατε θέση στα έπιπλά σας; Πως θα σβήσετε τα σημάδια που έχουν αφήσει τα πόδια του τραπεζιού στη μοκέτα; Αφήνοντας απλώς τον ατμό από το σίδερό σας σε απόσταση 5 εκ. από τα σημάδια και τρίβοντας μετά με δύναμη το σημείο που έχει πατηθεί.

10. ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑ
Χρησιμοποιήστε τις φλούδες από πατάτες σαν προσάναμμα για να ανάψετε εύκολα και γρήγορα το τζάκι ή τα κάρβουνα.