HOT TIPS !


Hot Tips για τους αρχάριους του FengShui!

1. Μη γυρνάς την πλάτη στο παράθυρο ή στις εισόδους του δωματίου όπου βρίσκεσαι.

2. Μην αποθέτεις πράγματα στο πάτωμα και μην κλείνεις τον ελεύθερο χώρο με χαμηλά έπιπλα, κουτιά ή καλάθια που μπλοκάρουν τους διαδρόμους.

3. Διατήρησε ένα φως αναμμένο δίπλα στο γραφείο σου όταν εργάζεσαι ή πάνω στο κομοδίνο σου όταν διαβάζεις. Προσφέρει θετική ενέργεια στο χώρο, ηρεμεί και βοηθά στη συγκέντρωση.


4. Μην αποθηκεύεις αντικείμενα σπασμένα ή παλιά που δε χρησιμοποιείς εκτός αν κουβαλούν καλές αναμνήσεις.

5. Η πλάτη της καρέκλας στο γραφείο πρέπει να έχει τοίχο από πίσω και όχι παράθυρο. Σε αυτή την περίπτωση φρόντισε η καρέκλα σου να έχει ψηλή πλάτη. Αυτό ευνοεί τη συγκέντρωση και την αποδοτικότητα σας στη δουλειά. 

6. Χρησιμοποίησε απαλά παστέλ χρώματα για την κρεβατοκάμαρα και απομάκρυνε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από αυτήν.

7. Μην μπλοκάρεις τον ήλιο με βαριές σκουρόχρωμες κουρτίνες.

8. Το νοτιοανατολικό μέρος του σπιτιού σου είναι το καλύτερο για να τοποθετήσεις ένα μικρό σιντριβάνι (όχι όμως αν εκεί βρίσκεται το λουτρό ή το υπνοδωμάτιο).

9. Φτιάξτε μια σύνθεση με πέτρες και κεριά, συνδύασε το στοιχείο της γης και της φωτιάς στο κέντρο του σπιτιού σου. Χρησιμοποίησε τον αριθμό 8 (π.χ. 8 πέτρες ή 8 κεράκια). Διάλέξε φυσικά κεριά και ακατέργαστες πέτρες.

10. Μην έχεις τρεις πόρτες στη σειρά, τη μια πίσω από την άλλη. Μια λύση είναι να έχεις την μεσαία πόρτα συνέχεια κλειστή.