Feng Shui στην κρεβατοκάμαρα για Έρωτα και Χαλάρωση!


Η ιδέα της τέλειας κρεβατοκάμαρας μπορεί να φέρνει διαφορετικές εικόνες στο μυαλό του καθενός, αλλά δύο είναι τα κοινά στοιχεία για όλους μας: Απόλαυση και Ευχάριστα Όνειρα. Στη φιλοσοφία του feng shui, η καλή κρεβατοκάμαρα αντικατοπτρίζει την πρόθεση για έρωτα, ρομαντισμό και χαλάρωση.

Το feng shui υποστηρίζει πως ο χώρος αυτός πρέπει να ευνοεί την αρμονική ροή μιας τρυφερής και συνάμα ερωτικής ενέργειας. Μια τέτοια κρεβατοκάμαρα προσκαλεί, χαλαρώνει, ξελογιάζει και συνάμα δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση οικειότητας και θαλπωρής. 

Η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος όπου περνάμε το 1/3 του χρόνου μας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό σε αυτό το χώρο να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στο γιν και το γιανγκ. Αν και σαν χώρος χαλάρωσης θεωρείται περισσότερο γιν, μια ποσότητα γιανγκ είναι απαραίτητη, διότι μας παροτρύνει και μας τονώνει. Το υπερβολικό γιανγκ όμως μας κάνει να νιώθουμε υπερδιέγερση και αναστάτωση, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε απλά να χαλαρώσουμε στο κρεβάτι ή να απολαύσουμε στιγμές τρυφερότητας με το σύντροφό μας.

Όπως ίσως γνωρίζετε, μια από τις βασικές αρχές του feng s
hui είναι ότι η θετική ενέργεια, το τσι, που ρέει μέσα από όλα τα αντικείμενα του χώρου και κάθε αντικείμενο μέσα ή γύρω από το σπίτι ασκεί κάποια επίδραση στην κίνηση του τσι. Επίσης, όλα τα είδη ενέργειας ανήκουν σε μια από τις δυο αντίθετες κατηγορίες του γιν και του γιανγκ. Αν κατανοήσετε αυτή την αρχή, μπορείτε να καταλάβετε τη λογική πίσω από τις συμβουλές που σας δίνουμε για να δημιουργήσετε καλό feng sui στην κρεβατοκάμαρά σας.

Ξεκινώντας ακολουθείστε οπωσδήποτε τους 3 παρακάτω κανόνες:
  • Πρέπει να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στο κρεβάτι και από τις δύο πλευρές,
  • Το κρεβάτι δεν πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένο με την πόρτα.
  • Χρησιμοποίησε την Θεμελιώδη Αρχή των Ζευγαριών… να έχεις δύο κεριά, δύο φυτά, δύο μαξιλάρια στο κρεβάτι, δύο καρέκλες κ.λπ.

Παρακάτω θα σας βοηθήσουμε να εφαρμόσετε τις βασικές οδηγίες του feng shui για να περάσετε εκεί υπέροχα βράδια!


1. Η τηλεόραση, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και τα όργανα γυμναστικής δεν έχουν καμία θέση στην κρεβατοκάμαρα. Η αρμονία του δωματίου καταστρέφεται όταν υπάρχουν αυτά τα αντικείμενα, ειδικά μάλιστα όταν λειτουργούν, καθώς η ενέργεια του ηλεκτρισμού αλλά και της δουλειάς (υπολογιστής) δεν είναι συμβατές με την ενέργεια του συγκεκριμένου χώρου (έρωτας, ανάπαυση). Αν όμως πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει τηλεόραση ή υπολογιστής στην κρεβατοκάμαρα, φροντίστε να εντοιχίσετε τη συσκευή σε ένα έπιπλο με πόρτες που κλείνουν σαν ντουλάπι.
2. Ανοίγετε συχνά τα παράθυρα για να ανανεώνεται η ατμόσφαιρα του δωματίου. Δεν είναι δυνατό να έχετε καλή ενέργεια στο χώρο, όταν ο αέρας που αναπνέετε είναι μπαγιάτικος και μολυσμένος. Επίσης έχετε υπ’ όψιν σας ότι το feng sui δε συνιστά να έχετε φυτά στην κρεβατοκάμαρα, εκτός αν το δωμάτιο είναι αρκετά μεγάλο και τα φυτά βρίσκονται μακριά από το κρεβάτι.

3. Ο φωτισμός της κρεβατοκάμαρας πρέπει να αλλάζει ανάλογα με τις ώρες. Οι περισσότερες κρεβατοκάμαρες έχουν ένα μεγάλο φως και δύο ή περισσότερα πορτατίφ. Ο έντονος φωτισμός είναι χρήσιμος όταν θέλετε να ντυθείτε ή να μακιγιαριστείτε, ενώ ο χαμηλός φωτισμός σας βοηθάει να χαλαρώσετε και δημιουργεί αισθησιακή ατμόσφαιρα. Τα κεριά ταιριάζουν θαυμάσια στην κρεβατοκάμαρα και το φως τους φέρνει ρομαντισμό και ερωτική διάθεση. Φροντίστε όμως να επιλέξετε κεριά φτιαγμένα από αγνά υλικά.
4. Χρησιμοποιήστε χαλαρωτικά χρώματα για να φέρετε θετική ενέργεια στην κρεβατοκάμαρά σας. Τα χρώματα πρέπει να είναι τέτοια, που να σας διευκολύνουν να κοιμηθείτε το βράδυ, αλλά και να αφυπνίζουν τα ερωτικά ένστικτα όταν θέλετε να έρθετε πιο κοντά με το σύντροφό σας. Τα καλύτερα χρώματα για το υπνοδωμάτιο είναι τα λεγόμενα «χρώματα του δέρματος», από το υπόλευκο μέχρι το σοκολατί. Διακοσμήστε το δωμάτιό σας επιλέγοντας από αυτή τη χρωματική κλίμακα τις αποχρώσεις που αρέσουν σ’ εσάς και το σύντροφό σας, προσθέτοντας ωστόσο μια πινελιά κόκκινου, όπως ένα κόκκινο μαξιλάρι ή ένα κόκκινο κερί, για να τονώσετε την ερωτική σας ζωή.

5. Οι φωτογραφίες που θα διακοσμήσουν το υπνοδωμάτιο πρέπει να διαλέγονται συνετά, καθώς οι εικόνες μεταδίδουν πανίσχυρη ενέργεια. Οι ειδικοί του feng shui συνιστούν να επιλέγετε θέματα τα οποία θα θέλατε να συμβούν πραγματικά στη ζωή σας, για παράδειγμα, μια εικόνα που να δείχνει ένα ερωτευμένο ζευγάρι. Αποφύγετε τις αρνητικά φορτισμένες εικόνες  και τα μελαγχολικά θέματα (όπως αντικείμενα ή έργα τέχνης με εικόνες μοναξιάς, αποξένωσης, επιθετικότητας), που μπορούν να φέρουν θλίψη στη ζωή σας.

6. Κάθε βράδυ κλείνετε την πόρτα της κρεβατοκάμαρας και τις ντουλάπες. Έτσι, η θετική ενέργεια που έχετε δημιουργήσει θα διαφυλάξει τόσο την υγεία σας ενώ κοιμάστε, όσο και την αρμονία στη σχέση σας. Αν ανήκετε στη μειοψηφία που διαθέτει μπάνιο στην κρεβατοκάμαρα, κλείνετε και πάλι πριν κοιμηθείτε την πόρτα του και φροντίστε το συγκεκριμένο μπάνιο να είναι πάντα καθαρό.

 7. Οι καθρέφτες έχουν τεράστια χρησιμότητα στο feng sui, αλλά η θέση τους στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι συγκεκριμένη. Ο καθρέφτης δεν πρέπει να αντανακλά το κρεβάτι από μπροστά, ώστε να βλέπετε το είδωλο σας και το επάνω μέρος του σώματός σας καθώς είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας. Αν όμως ο καθρέφτης βλέπει στο πλάι του κρεβατιού, δεν υπάρχει πρόβλημα. Πίσω από αυτές τις αρχές κρύβεται μια θεωρία που είναι κοινή σε πολλούς πολιτισμούς. Σύμφωνα με τη λαϊκή πεποίθηση, τη νύχτα, κατά τη διάρκεια του ύπνου, η ψυχή βγαίνει από το σώμα και αν το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσει είναι μια αντανάκλασή της στον καθρέφτη, θα ξαφνιαστεί και το αποτέλεσμα είναι εφιάλτες και ανήσυχος ύπνος. Σύμφωνα με μια άλλη θεωρία της κινέζικης σχολής, όταν κοιμόμαστε το σώμα επαναφορτίζεται. Όταν υπάρχει καθρέφτης απέναντι από το κρεβάτι, το αρνητικό τσι επιστρέφει ξανά στο σώμα. Αυτή η θεωρία ισχύει για κάθε επιφάνεια αντανάκλασης, όπως είναι η οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή ή το τζάμι μιας φωτογραφίας. Αν δεν είναι εφικτό να μετακινήσετε έναν καθρέφτη ο οποίος βρίσκεται απέναντι από το κρεβάτι σας, μπορείτε να τον καλύπτετε με ένα ύφασμα πριν ξαπλώσετε.

8. Απομακρύνετε οτιδήποτε σας θυμίζει τους πρώην . Ψάξτε προσεχτικά όλο το σπίτι σας και ιδιαίτερα την κρεβατοκάμαρά σας και προσπαθήστε να ανακαλύψετε όλα τα απομεινάρια των προηγούμενων σχέσεων. Όλα τα δώρα που σας είχαν χαρίσει, μηνύματα, γράμματα, φωτογραφίες ή άλλα αντικείμενα που είχατε αγοράσει μαζί και σας τις θυμίζουν, καθώς ανήκουν πλέον στο δυσάρεστο παρελθόν σας. Αμέσως μόλις τα βρείτε, απομακρύνετε τα άμεσα, χαρίστε τα ή πετάξτε τα στα σκουπίδια, καθώς βοηθούν να παραμένει η ενέργεια της αποτυχίας μέσα στο χώρο σας. Αν δεν μπορείτε να τα πετάξετε από τη ζωή σας, αυτό σημαίνει πως διατηρείτε την αρνητική ενέργεια τσι των προηγούμενων σχέσεων μέσα στο χώρο και στη ζωή σας, μ’ αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος για κάτι καινούργιο που θα φέρει θετική ενέργεια στην ερωτική σας ζωή.


Η σημασία του κρεβατιού!


Ένα κομψό και καλοστρωμένο κρεβάτι αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο για τη δημιουργία μιας σωστής κρεβατοκάμαρας με θετική ενέργεια. Το καλό στρώμα, το συμπαγές κεφαλάρι και τα σεντόνια καλής ποιότητας από φυσικές ίνες είναι εξίσου σημαντικά για τη δημιουργία αρμονικού feng shui. Επίσης, τα σεντόνια θα πρέπει να αλλάζονται τακτικά για να ανανεώνεται το τσι.
Η καλύτερη θέση για το κρεβάτι είναι να βλέπει προς την πόρτα από την άλλη άκρη του δωματίου, ποτέ όμως σε ευθεία γραμμή απέναντι από την πόρτα. Τοποθετήστε το κρεβάτι σας απέναντι και διαγώνια από την πόρτα της κρεβατοκάμαρας, ώστε να επωφελείστε από το τσι που εισέρχεται στο δωμάτιο, χωρίς να εκτίθεστε άμεσα στην ισχυρή ενέργεια, που μπορεί να σας δημιουργήσει εκνευρισμό, άγχος και προβλήματα υγείας. Αν συνηθίζετε το πρωί να ξυπνάτε δύσκολα, με νεύρα και κακοδιάθετοι, τότε μάλλον το κρεβάτι σας δε βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση.



Μια άλλη συμβουλή είναι να τοποθετήσετε το κρεβάτι έτσι ώστε το κεφαλάρι να ακουμπάει σε τοίχο. Αυτή η θέση σας δίνει άμεση οπτική επαφή του χώρου, επιτρέποντάς σας να έχετε τον άμεσο έλεγχο του δωματίου και κατά συμβολική επέκταση, της ζωής σας.
Επίσης, το κρεβάτι δεν πρέπει να βρίσκεται ακριβώς μπροστά από ένα παράθυρο (όσο κι αν κάτι τέτοιο φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστικό στα περιοδικά διακόσμησης). Η ιδανική θέση είναι το παράθυρο να βρίσκεται στα δεξιά σας, έτσι ώστε το πρωί που ξυπνάτε να δέχεστε τις θετικές ενέργειες του σύμπαντος που θα σας χαρίσουν μια ευχάριστη και εποικοδομητική ημέρα.

Πηγή: oroskopio.com