Σχολικός Μαυροπίνακας!

Αν ένας τοίχος, σας φαίνεται απρόσωπος και ψυχρός, αν θέλετε να δώσετε προσωπικότητα, ρομαντισμό και ζεστασιά σε ένα κοινόχρηστο χώρο του σπιτιού σας, τότε δεν έχετε παρά να βάψετε ένα ολόκληρο τοίχο ή ένα τμήμα του τοίχου σας με ειδικά χρώματα που μπορούν να τον μετατρέψουν σε ένα κλασσικό μαυροπίνακα!

Βάψτε τοίχους με ειδική μαύρη μπογιά και προμηθευτείτε πολύχρωμες κιμωλίες! Το trend του μαυροπίνακα θα γεμίσει επιφάνειες του σπιτιού σας που για κάποιο λόγο χρειάζονται ανανέωση ή μία πιο δημιουργική πινελιά. Μη βάψετε μεγάλες επιφάνειες αλλά συγκεκριμένους τοίχους ή γωνίες του σπιτιού. Στη συνέχεια, αφήστε κάπου κοντά το κουτάκι με τις κιμωλίες και το σπόγγο και ενθαρρύνετε τους φίλους και την οικογένεια σας να γράψουν ένα μήνυμα, μία σκέψη ή ένα συναίσθημα!


Τα ακρυλικά αυτά προϊόντα κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο και από πολλές εταιρείες χρωμάτων. Η εφαρμογή τους είναι πανεύκολη και μπορείτε να βάψετε οποιαδήποτε επιφάνεια μόνοι σας. Για καλύτερο και πιο ομοιόμορφο χρωματισμό συνιστάται να εφαρμόζονται πάνω σε ένα ήδη βαμμένο τοίχο. Από κατασκευαστικής πλευράς τα χρώματα αυτά μετατρέπουν την επιφάνεια του τοίχου σε ομοιόμορφη και πολύ ανθεκτική, που μπορεί να καθαριστεί πανεύκολα με νερό και σαπούνι, χωρίς να ξεβάψει.

Εάν δεν θέλετε να βάψετε τους τοίχους σας με χρώμα πινάκων μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο μαυροπίνακα σχολικής αίθουσας. Υπάρχουν επίσης και αυτοκόλλητα τοίχου με φινίρισμα μαυροπίνακα που μπορούν να κολληθούν σε κάθε λεία επιφάνεια.
Αν αγαπάτε την μαγειρική μπορείτε να έχετε την συνταγή μπροστά σας όταν την ετοιμάζετε. Σημειώστε πάνω τα ψώνια, τα μηνύματα προς την οικογένειά σας, συνταγές φαγητών, αποσπάσματα από λογοτεχνικά κείμενα, πρόχειρα σκίτσα  κλπ. Επίσης, μια έξυπνη ιδέα για τις μαμάδες και τα παιδιά που βρήκαν την ώρα να παίξουν κυνηγητό, την στιγμή που εσείς μαγειρεύεται! Μην αφήσετε τον εκνευρισμό σας να εκδηλωθεί αλλά δώστε λύση με έναν μαυροπίνακα που θα τα κρατήσει απασχολημένα!

Ήρθε ο καιρός να πετάξεις τα δεκάδες μαγνητάκια που έχεις πάνω στο ψυγείο σου! Βάψε το με ρετρό διάθεση, και στη συνέχεια γράψε πάνω του ή ζωγράφισε το!


Ημερολόγιο τοίχου στη κυριολεκτική του μορφή! Μπορείς να βάψεις έναν ολόκληρο τοίχο με τη μπογιά αυτή, και όλο το χρόνο να σημειώνεις πάνω του με τις κιμωλίες σου. Σαν sticky notes δηλαδή, αλλά χωρίς σκουπίδια! Μια τέλεια λύση για το γραφείο!

Η διακόσμηση μαυροπίνακες είναι ιδανική για τα δωμάτια των παιδιών, καθώς τα παιδιά αγαπούν την ζωγραφική και το μουντζούρωμα στους τοίχους. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα τοίχο  για ένα πίνακα, μπορείτε  επίσης να χρωματίσετε με χρώμα πινάκων στα έπιπλα ή να εκμεταλλευτείτε την πόρτα!


Επιπλέον μπορείτε να βάψετε και έπιπλα, όπως παλιές ντουλάπες ή το τραπέζι που διαβάζει το παιδί σας. Σε κάθε περίπτωση, ο χώρος σας θα σας καλεί καθημερινά να εκφραστείτε να δημιουργήσετε, να αποτυπώσετε τις σκέψεις σας, να επικοινωνήσετε με τους δικούς σας ανθρώπους.  


Γενικότερα όμως, η τεχνική του μαυροπίνακα επικρατεί σε όλους τους χώρους, ανάλογα με το ύφος που θέλουμε να δώσουμε. Συμβουλή: μη το παρακάνετε! Είναι όμορφο σαν αποτέλεσμα, αλλά αν δημιουργήσουμε υπερβολικά μεγάλες επιφάνειες κινδυνεύουμε να σκοτεινιάσουμε τον χώρο.
Πρόκειται για μια εξαιρετική λύση για το θέμα των τοίχων, και πολύ διασκεδαστική. Τολμήστε το και δεν θα το μετανιώσετε!