Διακόσμησε το σπίτι σου με καθρέπτες!

Καθρέπτες! Ένα κομψό, χρήσιμο και πολυλειτουργικό εργαλείο διακόσμησης!
Η διακόσμηση με καθρέπτες δίνει στυλ σε κάθε χώρο, κλασικό ή μοντέρνο.
Βέβαια ο καθρέπτης επιλέγεται όχι μόνο για διακοσμητικούς, αλλά και για λειτουργικούς λόγους.
Ένας καθρέπτης αυξάνει τη φωτεινότητα ενός χώρου, αρκεί να τοποθετήσετε ένα καθρέπτη στον τοίχο απέναντι από το παράθυρο ή τη μπαλκονόπορτα, που θα αντανακλά στο χώρο το φυσικό φως.

Επίσης κάνει το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και άνετος, ειδικότερα σ’ ένα περιορισμένο χώρο π.χ εισόδου ένας μεγάλος καθρέπτης σ’ ένα τοίχο διπλασιάζει οπτικά το μέγεθος του.
Έτσι αντιμετωπίζεται και το αίσθημα της κλειστοφοβίας ορισμένων ανθρώπων.



Ακόμη πίσω από ένα καθρέπτη μπορούμε να κρύψουμε ατέλειες των τοίχων, που δεν μπορούμε να επισκευάσουμε, ή να επενδύσουμε επιφάνειες τοίχων, υποστυλώματα, ακόμη και τις πόρτες από τις ντουλάπες ή τα ντουλάπια, τη ράχη στις ραφιέρες.
Από διακοσμητικής άποψης ένας καθρέπτης σε κατάλληλη θέση μπορεί να αποτελέσει το κεντρικό σημείο ενός χώρου και να ‘δέσει’ όλα τα στοιχεία του, αρκεί το σχήμα του και η μορφή της κορνίζας του να συνδυάζεται αρμονικά με το στυλ διακόσμησης του χώρου.



Πολύ ενδιαφέρουσα διακοσμητική παρέμβαση αποτελούν οι καθρέπτες υπό γωνία, δηλ. μια σύνθεση από κομμάτια καθρέπτη κολλημένα έτσι, ώστε να δημιουργούν μια ανάγλυφη επιφάνεια που δίνει ‘σπασμένα’ είδωλα των αντανακλώμενων αντικειμένων. Δημιουργείται έτσι ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα.
Επίσης για μια μοντέρνα εκδοχή διακόσμησης με καθρέπτες τοποθετείστε πολλούς επιμήκεις και στενούς καθρέπτες σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Έτσι ‘μεγαλώνει’ το μήκος του τοίχου και καθώς αντανακλούν κομμάτια του εσωτερικού χώρου, δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση. Οι ίδιοι καθρέπτες τοποθετημένοι οριζόντια ‘αυξάνουν’ το ύψος του τοίχου.

Μια ακόμη πρωτότυπη ιδέα είναι οι συνθέσεις τοίχου από κομμάτια καθρέπτη διαφόρων διαστάσεων, που δίνουν ένα τέλειο αποτέλεσμα.




Η ιδιαίτερη λοιπόν πινελιά για αέρα κομψότητας και στυλ στο χώρο σας είναι η χρήση κατάλληλης μορφής καθρεπτών στις σωστές θέσεις. Επισκεφτείτε την συλλογή της PetiteMaison.gr με τους Καθρέπτες Τοίχου και διαλέξτε αυτόν που ταιριάζει στο χώρο σας!




Πηγή: thedecobook.com