Οι απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις διακόσμησης! Μέρος 2ο!

Διαβάστε την συνέχεια από τις Διακοσμητικές Απορίες! Η διάσημη Αμερικανίδα διακοσμήτρια Lauri Ward απαντά στις πιο συχνές απορίες μας σχετικά με διλήμματα και προβληματισμούς και δείχνει τον τρόπο να αλλάξουμε τους βασικούς εσωτερικούς χώρους του σπιτιού μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα βρείτε το 1ο Μέρος ΕΔΩ!



Κουζίνα!
«Πώς μπορώ να ανανεώσω την κουζίνα μου χωρίς να ξοδέψω πολλά;» 
Ένας γρήγορος τρόπος να ανανεώσει κανείς την κουζίνα, χωρίς να χρειάζεται να την ανακαινίσει, είναι να αλλάξει τα πόμολα στα ντουλάπια της κουζίνας. Διαλέξτε αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στην κουζίνα σας και θα της έχετε μόλις προσφέρει νέα πνοή. Ακόμα, μπορείτε να αλλάξετε κουρτίνες ή στόρια, στα παράθυρα της κουζίνας. Για την εποχή που διανύουμε επιλέξτε λεπτά στόρια από bamboo, τα οποία μειώνουν τον ήλιο και αναδεικνύουν το ανοιξιάτικο ύφος.
Τραπεζαρία!
«Θα πρέπει να επιλέξω στρογγυλό ή ορθογώνιο τραπέζι;» 
Για να αποφασίσετε το σχήμα του τραπεζιού που θα επιλέξετε θα πρέπει πρώτα να σκεφτείτε πόσο επίσημα ή λιτά θα είναι τα γεύματα που πρόκειται να διοργανώνετε. Τα στρογγυλά τραπέζια ανταποκρίνονται καλύτερα στις φιλικές-casual συνεστιάσεις, καθώς προσφέρονται για κουβέντα, ενώ τα ορθογώνια τραπέζια είναι πιο κλασικά και επίσημα. Ειδικά αν είναι μεγάλα -π.χ. οκτώ ή περισσότερων ατόμων- περιορίζουν την συζήτηση ανάμεσα σε όσους κάθονται δίπλα ή απέναντι. Αν πάλι σκοπεύετε να τοποθετήσετε το τραπέζι σε ένα στενό ορθογώνιο δωμάτιο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τραπέζι στο ίδιο σχήμα. Ωστόσο, ένα στρογγυλό τραπέζι με φύλλα που το μετατρέπουν σε οβάλ μπορεί να ταιριάξει σε οποιαδήποτε τραπεζαρία και πιθανότατα αποτελεί την ιδανική λύση. 

«Μπορώ να χρησιμοποιώ την τραπεζαρία ως οικιακό γραφείο όταν δεν την χρησιμοποιώ;» 
Καθώς πρόκειται για τον λιγότερο αξιοποιούμενο χώρο μέσα στο σπίτι, η τραπεζαρία αποτελεί ιδανικό σημείο για οικιακό γραφείο. Μπορεί, λοιπόν, κανείς να χρησιμοποιεί το τραπέζι ως γραφείο και να τοποθετήσει έναν κλειστό αποθηκευτικό χώρο, με ντουλάπια, όπου θα φυλά όλους τους φακέλους και τα είδη γραφείου, αλλά και τα πιατικά της τραπεζαρίας. Βεβαιωθείτε ότι οι πρίζες γύρω από το τραπέζι βοηθούν την λειτουργία του υπολογιστή -ο οποίος ενδείκνυται να είναι φορητός- και όποιον άλλων μηχανημάτων και φροντίστε να τοποθετήσετε ένα φωτιστικό που θα σας βοηθά ενώ θα δουλεύετε. Ένα μεγάλο, όμορφο κουτί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποθηκευτικός χώρος, για στυλό, μολύβια, συνδετήρες κ.λ.π., το οποίο θα μαζεύεται εύκολα όταν η τραπεζαρία θα αναλαμβάνει πάλι τον κανονικό της ρόλο. Αν σας απασχολεί η φθορά της επιφάνειας του τραπεζιού απλώστε σε αυτήν ένα βαρύ, προστατευτικό ύφασμα από στυπόχαρτο ή δερματίνη. 

Μπάνιο!
«Τι είδους φωτισμός είναι καλύτερος για το μπάνιο;» 
Για το ξύρισμα ή το μακιγιάζ ιδανικότερος είναι ο φωτισμός στις δύο μεριές του καθρέφτη, γιατί δεν δημιουργεί σκιές. Προτιμήστε δύο λάμπες φθορίου σε μορφή απλίκας, τις οποίες θα τοποθετήσετε στο ύψος του κεφαλιού σας. 
Για γενικό φωτισμό σε όλο το μπάνια τοποθετήστε χωνευτό φωτισμό στο ταβάνι.

Ζητήστε την βοήθεια του ηλεκτρολόγου για να υπολογίσετε πόσες λάμπες μπορούν να τοποθετηθούν, ανάλογα με το μέγεθος του μπάνιου. Και επιλέξτε μαύρο διάφραγμα γύρω από τις λάμπες, το οποίο μειώνει την αντανάκλαση του φωτός στο ελάχιστο.





«Μπορώ να κρεμάσω φωτογραφίες ή ζωγραφική στο μπάνιο;»
Περνάμε τόσο πολύ χρόνο κάθε μέρα στο μπάνιο που η ιδέα να το κάνουμε όσο πιο όμορφο και ευχάριστο γίνεται είναι εξαιρετική. Επιλέξτε μικρά έργα τέχνης που να δημιουργούν αντίθεση στο μπάνιο σας. Για παράδειγμα, αν τα μπάνιο σας είναι λευκό, κρεμάστε ασπρόμαυρες φωτογραφίες με μαύρη κορνίζα, οι οποίες θα τονίζονται έναντι στο φως από το παράθυρο. Ή κρεμάστε πολύχρωμες ζωγραφιές τοποθετημένες σε μεταλλικό πλαίσιο για να ταιριάζει με το νίκελ στις βρύσες. Φυσικά, μην επιλέξετε ακριβά ή πολύ εκκεντρικά έργα τέχνης, αφενός γιατί μπορεί να φθαρούν από τις υγρασίες, αφετέρου γιατί μπορεί να πέσουν «βαριά» στο αίσθημα χαλάρωσης που απαιτεί ο χώρος. 

Πηγή:in2life.gr