Απρόσμενες επισκέψεις! Συμμάζεψε το σπίτι σε 30 λεπτά!

Την ώρα που είστε χαλαροί και χαζεύετε στην τηλεόραση πίνοντας αμέριμνοι  τον καφέ σας, χτυπάει το τηλέφωνο κι ακούτε τα κακά νέα! Ο καλός σας ή η καλή σας, σας ενημερώνει ότι απρόσμενες επισκέψεις καταφθάνουν σε μισή ώρα και το σπίτι είναι άνω κάτω. Μπορεί να είναι κάποιος φίλος από το πουθενά, η πεθερά ή ο προϊστάμενος του καλού σας. Φρικάρετε, αλλά δεν έχετε διέξοδο διαφυγής, άρα πρέπει να ανασκουμπωθείτε στα γρήγορα και σε σύντομο χρονικό διάστημα να συμμαζέψετε το χάος που επικρατεί!


Κατ’ αρχήν μια ψύχραιμη ματιά γύρω σου!
Ρίξε μια γρήγορη ματιά γύρω σου στο χώρο που θα δεχθείς τους επισκέπτες. Μάζεψε πεταμένους φακέλους αλληλογραφίας, διαφημιστικά φυλλάδια, άπλυτα πιάτα και ποτήρια που μπορεί να είναι ακουμπισμένα εδώ κι εκεί. Σιγουρέψου ότι το δάπεδο είναι καθαρό καθώς και το μπάνιο τουλάχιστον αξιοπρεπές.
Λογικά δεν θα πάνε οι καλεσμένοι σε άλλους χώρους, οπότε φρόντισε να κλείσεις τις πόρτες από τα υπόλοιπα δωμάτια.

Υπάρχουν διαθέσιμες ενισχύσεις;
Αν τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα για να συνειδητοποιήσουν το βαθμό της απελπισίας σου, κάλεσέ τα στην απρόσμενη μάχη που έχεις να δώσεις, εξαιτίας της έκτακτης επίσκεψης.
Αν δεν βρίσκεις άμεση ανταπόκριση, οι δωροδοκίες είναι πλήρως αποδεκτές σ’ αυτού του είδους τις καταστάσεις.
 Αν είναι μικρά, βρες ένα τρόπο να τα περιορίσεις στο χώρο τους και υποχρεωτικά ρίξου στη δουλειά χωρίς συμμάχους.

Αυτά που φαίνονται…
Με την ηλεκτρική σκούπα, καθάρισε όλες τις επιφάνειες που φαίνονται στο χώρο και τακτοποίησε αυτά που φαίνονται.
 Μην ανησυχείς για το αν τα βάζεις στην σωστή τους θέση – μ’ αυτό θ’ ασχοληθείς αύριο.
Τώρα, έχει σημασία απλά να εξαφανίσεις ότι προδίδει ακαταστασία και σ’ αυτό πολύτιμος σύμμαχος είναι οι ντουλάπες.
Πάρε τα αραδιασμένα ρούχα από τον καναπέ κι εξαφάνισέ τα στην πλησιέστερη ντουλάπα.
 Η κρεβατοκάμαρα – που συνήθως δεν δέχεται επισκέψεις – είναι ο καλύτερος χώρος για να εξαφανίσεις διάφορα αντικείμενα. Θυμήσου μόνο στο τέλος να κλείσεις την πόρτα!

Σε αντίθεση με την κρεβατοκάμαρα, η κουζίνα είναι ένας χώρος που μπορεί να έρθουν οι επισκέπτες. 
Γι’ αυτό είναι καλό να μαζέψεις άπλυτα πιάτα και ποτήρια που τυχόν υπάρχουν ή ακόμα και κατσαρόλες.
Αν δεν υπάρχει πλυντήριο πιάτων και ο χρόνος που έχεις δεν φτάνει για να τα πλύνεις, ο φούρνος είναι μια «κρυψώνα», για ν’ αποφύγεις τα πικρόχολα σχόλια. Φρόντισε βέβαια να μην τα ξεχάσεις εκεί, μετά από την επίσκεψη ! Τέλος πλύνε και σκούπισε καλά το νεροχύτη και τους πάγκους κι η κουζίνα σου θα μοιάζει τέλεια.

Η τακτοποίηση κι ο καθαρισμός των σημείων που φαίνονται λοιπόν, δεν θα σου πάρει περισσότερο από περίπου 3 λεπτά φτάνει να κινηθείς γρήγορα και συντονισμένα. Το επόμενο σημείο, που θα πρέπει να εστιάσετε την μάχη σας, είναι τα δάπεδα.
Καθαρά δάπεδα.
Το βρώμικο πάτωμα πραγματικά είναι ό,τι το χειρότερο σ’ ένα σπίτι. Ένα γρήγορο σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα, θα είναι απαραίτητο.

Μην μετακινείς έπιπλα, κανείς δεν θα ψάξει τι γίνεται κάτω από τους καναπέδες. Στην κουζίνα, ίσως είναι απαραίτητο ένα σφουγγάρισμα καθώς επίσης και στο μπάνιο, όπου δεν θα πρέπει να ξεχάσεις να βάλεις καθαρές πετσέτες και αν δεν έχει χαρτί τουαλέτας κι έπειτα να εξαφανίσεις την σφουγγαρίστρα.

Η εικόνα σου.
Οι χώροι λοιπόν τώρα του σπιτιού μπορεί να μοιάζουν τέλειοι, αλλά εσύ θα πρέπει να είσαι το κεντρικό πρόσωπο και να κερδίσεις τα βλέμματα όλων. 

Άρα δεν μπορείς να είσαι ένα κουρέλι και παράλληλα «κυρίαρχος» του παιχνιδιού.
Φρεσκαρίσου λοιπόν στα γρήγορα, κάνοντας ένα ντους, φόρεσε κάτι όμορφο και απλό.

Έφτασε η ώρα !
Στην εξώπορτα ακούς κιόλας τις φωνές των επισκεπτών σου. Πάρε μια ανάσα, χαλάρωσε μ’ άλλες δυο βαθιές ανάσες και στη συνέχεια φόρεσε το λαμπερό σου χαμόγελο κι άνοιξε την πόρτα.
Ήταν μια δύσκολη μάχη, αλλά την κέρδισες!!!

Πηγή: fe-mail.gr