Γεμίστε τους τοίχους σας με αναμνήσεις!

Συνήθως, τους τοίχους στα σπίτια κοσμούν πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες τοπίων, κεντήματα, ψηφιακές εκτυπώσεις, κλπ. 
Μια ιδιαίτερα όμως προσωπική επιλογή, που επιπλέον δεν πρόκειται να βαρεθείτε ποτέ, είναι η τοποθέτηση οικογενειακών ή άλλων προσωπικών φωτογραφιών, σε διάφορα σημεία τους σπιτιού σας.
Αρχικά, θα πρέπει να συγκεντρώσετε το κατάλληλο υλικό, εντοπίζοντας παλιές φωτογραφίες που απεικονίζουν την οικογένεια σας, ιστορικά ντοκουμέντα, λαογραφικά έθιμα, κλπ. Θα πρέπει να ψάξετε τόσο στο δικό σας αρχείο όσο και στα αρχεία των συγγενών σας. 
Σταδιακά, ίσως να συγκεντρώσετε ένα αρκετά ενδιαφέρον υλικό, ικανό να δημιουργήσει μια μικρή έκθεση στο σπίτι σας. 
Ίσως να διαπιστώσετε, ότι δίπλα σας είχατε κρυμμένο ένα μικρό θησαυρό αναμνήσεων και ιστορικών ντοκουμέντων, όπως εικόνες ανθρώπων με παραδοσιακές φορεσιές, πανέμορφα πορτρέτα γυναικών, εικόνες λαϊκής και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ιστορικά γεγονότα, συγγενείς σε παιδική ηλικία, απεικονίσεις εθιμοτυπικών δρώμενων, κλπ.

Ενδεχόμενα, κάποιες φωτογραφίες να μην σας ανήκουν ή να είναι πολύ μικρές ή κατεστραμμένες (τοπικά). Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα φωτογράφο, προκειμένου να αναλάβει τη μεγέθυνση, επιδιόρθωση, αντιγραφή των φωτογραφιών, κλπ.

Αφού συγκεντρώσετε το υλικό θα πρέπει να αποφασίσετε ποιες φωτογραφίες θα εκθέσετε. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε θεματικές ομάδες φωτογραφιών, που θα απεικονίζουν για παράδειγμα μια συγκεκριμένη δεκαετία ή ένα ξεχωριστό γεγονός της ζωής σας.
Σε χώρους, όπου συγκεντρώνεται καθημερινά η οικογένεια, όπως στην κουζίνα, μπορείτε να αφιερώσετε μια ολόκληρη επιφάνεια για τη δημιουργία της δικής σας προσωπικής έκθεσης. Οι φωτογραφίες μπορούν να τοποθετηθούν στοιχισμένα, σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές.
Οι παλιές φωτογραφίες συνδυάζονται και με διάφορες άλλες αντίκες όπως παλιούς καθρέπτες, περίτεχνες κορνίζες, ρολόγια, κεντήματα, ασημικά, παλιές κεραμικές πιατέλες, κλπ.

Οι διάδρομοι της κατοικίας μας, που συνήθως παραμένουν άδειοι και χωρίς κανένα ενδιαφέρον, αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για να εκθέσουμε τις οικογενειακές μας φωτογραφίες. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι διάδρομοι δεν έχουν πρόσβαση στο φυσικό φώς και ως εκ τούτου ίσως να χρειάζεται εγκατάσταση τεχνητού φωτισμού που θα αναδείξει τέλεια το φωτογραφικό σας υλικό.

Ποιος είπε λοιπόν, ότι ο μικρός αυτός θησαυρός θα πρέπει να παραμένει κλεισμένος και σκονισμένος μέσα στα άλμπουμ και στα κουτιά;

Πηγή: decobook.gr