HOT TIPS !

Συνεχίζουμε με 10 ακόμα HOT TIPS για να κάνουμε πιο εύκολη την προετοιμασία μας για την μαγειρική στην κουζίνα!

1. Αν κόψετε κρεμμύδια και μυρίζουν τα χέρια σας, τρίψτε καλά τα χέρια σας με λίγο ελληνικό καφέ. Ακόμα μπορείτε να βάλετε λίγη σκόνη ελληνικού καφέ στο ζεστό μάτι της κουζίνας για να φύγουν οι δυσάρεστες μυρωδιές από την κουζίνα σας. Αν πάλι καθαρίσατε σκόρδο κόψτε μια ντομάτα και τρίψετε τα χέρια σας με αυτήν. Αμέσως μετά πλύνετε τα.

2. Οι πατάτες διατηρούνται καλύτερα και δεν φυτρώνουν αν βάλεις ανάμεσά τους 1 με 2 μήλα.

3. Για να μην μυρίζει το κουνουπίδι την ώρα που το βράζουμε, βάζουμε μια φέτα ψωμιού μέσα στην κατσαρόλα.


4. Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τις ντομάτες, τις βάζουμε για λίγο σε βραστό ή πολύ ζεστό νερό και μόλις τις βγάλουμε, τις ρίχνουμε σε κρύο τρεχάμενο νερό. Με τον τρόπο αυτό αποφλοιώνονται εύκολα.

5. Για να αποφύγουμε το δάκρυσμα μόλις βγάλουμε το πρώτο φλούδι από το κρεμμύδι, το ραντίζουμε με ξύδι.

6. Για να φύγει η μυρωδιά από το σπίτι όταν τηγανίζουμε ανοίγουμε μεν τα παράθυρα, αλλά εκτός αυτού, μπορούμε να κάψουμε μέσα σε ένα σταχτοδοχείο φλούδες πατάτας και λεμονιού.

7. Αν μας πέσει πολύ αλάτι κατά λάθος, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μία ξεφλουδισμένη πατάτα. Θα τραβήξει αρκετή από την αλμύρα.

8. Τα αυγά σπάνε με το βράσιμο όταν τα έχουμε βγάλει μόλις από το ψυγείο. Για αυτό, πρέπει να τα βγάλουμε περίπου 20 λεπτά πιο πριν για να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου. Επίσης κατά το βράσιμο, ρίχνουμε στο νερό λίγο αλάτι.

9. Το ψωμί διατηρείται περισσότερο καιρό φρέσκο αν προσθέσεις στην ψωμιέρα ένα κλωνάρι σέλινο, όπως επίσης και μια πατάτα καλά πλυμένη και στεγνή.

10. Το τυρί δεν θα μουχλιάσει αν μέσα στην πλαστική σακούλα βάλεις ένα-δύο κύβους ζάχαρης και κλείσεις καλά τη σακούλα.