HOT TIPS !

Συνεχίζουμε με τα πιο έξυπνα ΗΟΤ TIPS για τα νοικοκυριά σας. Διαβάστε παρακάτω και κάντε την ζωή σας πιο εύκολη!

1. ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΠΟΓΙΑ
Τελειώσατε το βάψιμο του σπιτιού σας και σας περίσσεψε μπογιά; Μπορείτε να την κρατήσετε φρέσκια επί χρόνια, αν σκεπάσετε το δοχείο με ένα φύλλο πλαστικού, μετά κλείσετε το σκέπασμα του χτυπώντας με ένα σφυρί, και κρατήστε το αναποδογυρισμένο.

2. ΚΕΡΙΑ
Τα κεριά που ανάβετε στο σπίτι μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο, αν πριν τα ανάψετε τα κρατήσετε στην κατάψυξη επί 30 λεπτά, και αν κρατάτε το φιτίλι πολύ κοντό.

3. ΚΛΕΙΔΙΑ
Επειδή μερικά κλειδιά μοιάζουν μεταξύ τους, για να τα αναγνωρίσετε, βάλτε μια σταγόνα βερνίκι νυχιών σε διαφορετικά χρώματα στο καθένα.


4. ΣΚΟΥΡΙΑ
Για να μην σκουριάσουν τα μεταλλικά εργαλεία του κήπου πριν τα αποθηκεύσετε για το χειμώνα αλείψτε τα με λίγο λάδι.

5. ΣΦΗΝΩΜΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙΑ
Αν φυλάτε τα ποτήρια σας τακτοποιώντας τα σε στοίβες, το ένα μέσα στο άλλο, είναι πολύ πιθανόν κάποια στιγμή να σφηνώσουν και να μην μπορείτε να τα ξεχωρίσετε. Για να τα χωρίσετε χωρίς να σπάσουν, βυθίστε το κάτω - κάτω της στοίβας σε ένα μπολ με ζεστό νερό και γεμίστε το πάνω - πάνω με κρύο νερό. Θα ξεσφηνώσουν αμέσως!

6. ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ
Για να μην καούν οι ξύλινες πιρούνες στην ψησταριά, ποτίστε τις για αρκετές ώρες στο νερό πριν τις χρησιμοποιήσετε.

7. ΓΑΡΙΦΑΛΑ - ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΑ
Μη βάζετε ποτέ στο ίδιο βάζο γαρίφαλα με χρυσάνθεμα, γιατί τα χρυσάνθεμα θα "σκοτώσουν" τα γαρίφαλα.

8. ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
Για να διατηρηθούν περισσότερο τα κομμένα λουλούδια στα βάζα σας, προσθέστε στο νερό τους λίγο χυμό λεμονιού.

9. ΛΑΜΠΕΡΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Βάλτε σε ένα ποτήρι τζιν... και μην το πιείτε! Βουτήξτε μέσα το κόσμημα σας. Αφήστε το να μουλιάσει για μισή ώρα και ξεβγάλτε το καλά με χλιαρό νερό. Σκουπίστε το και θα δείτε ότι έχει γίνει λαμπερό σαν καινούργιο.

10. ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΚΗΠΟΥ
Ανακαλύψτε στα παλιατζίδικα διάφορα ευτελή και κακοπαθημένα μεταλλικά αντικείμενα και βάψτε τα σε χαρούμενα χρώματα. Θα αποκτήσετε πολύ όμορφα διακοσμητικά για τον κήπο σας, με ελάχιστα έξοδα.