Συντήρηση και καθαρισμός πισίνας!

Μία από τις μεγαλύτερες χαρές και απολαύσεις που μας προσφέρει το καλοκαίρι είναι το μπάνιο με κολύμπι στη θάλασσα ή στην πισίνα. Με αφορμή λοιπόν τους καλοκαιρινούς μήνες που έφτασαν, συναντήσαμε τον κ. Θωμά Σπυριδώνη, που ειδικεύεται στη συντήρηση και στον καθαρισμό πισινών. Με την πολυετή εμπειρία του και την τεχνογνωσία του μας εξήγησε και μας συμβούλεψε για όλες τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να μπορούμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε την πισίνα μας!

Προϋπόθεση για να έχουμε καθαρή πισίνα είναι η τακτική συντήρηση της. Συνήθως η επίσκεψη και ο καθαρισμός από τον τεχνικό αρμόδιο, γίνεται μία φορά την εβδομάδα και σε κάποιες περιπτώσεις δύο φορές.

Ειδικά την καλοκαιρινή σεζόν, απαιτείται περισσότερη προσοχή λόγω των υψηλών θερμοκρασιών για να μην μας «πρασινίσει» η πισίνα, δημιουργώντας άλγη. Αν συμβεί αυτό, ο καθαρισμός είναι πιο δύσκολος και απαιτείται εκτεταμένη χρήση του χλωρίου. Ο σωστός συνδυασμός χλωρίου (τρίπλεξ) με συνεχή επίβλεψη, περιορίζει τέτοιου είδους προβλήματα στην υγιεινή της πισίνας σας.


Ο τυπικός εβδομαδιαίος καθαρισμός γίνεται με την λεγόμενη σκούπα που συνδέεται με την αντλία και ρουφώντας σκουπίδια και χώμα από τον πάτο της πισίνας, ανακυκλώνει το νερό, αφού πρώτα περάσει από το φίλτρο άμμου. Το τελευταίο το καθαρίζουμε με αντίστροφο καθαρισμό (backwash) όπου στην ουσία αντλούμε το βρώμικο νερό εκτός του φίλτρου, στο δίκτυο αποχέτευσης.

Στην συνέχεια τοποθετούμε την συγκεκριμένη ποσότητα από χλώριο ή βρώμιο (αυτό είναι στην κρίση του ιδιοκτήτη) και τοποθετούμε τον διακόπτη της αντλίας στη θέση αυτόματο για να μπορέσει να λειτουργήσει σε δύο συνήθως σπαστά διαστήματα κατά την διάρκεια του 24ωρου. Δεν υπερβαίνουμε τις 8 ώρες ανά ημέρα το καλοκαίρι.

Πισίνες με πλακάκι ή ψηφίδα επιβάλλεται να αδειάζουν κάθε 2 με 3 χρόνια για να καθαριστούν από άλατα, μύκητες και καυσαέρια. Συγχρόνως θα πρέπει να γίνεται επίβλεψη στους αρμούς για τυχόν ολικό ή τυπικό γέμισμα τους.
Για τις βαμμένες πισίνες ισχύει το ίδιο με τη μόνη διαφορά ότι απαιτείται τρίψιμο και βάψιμο κάθε 3 με 4 χρόνια.

Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες τον κ. Σπυριδώνη (τηλ:6974664838)