Κάνε το μπάνιο σου να δείχνει μεγαλύτερο!


Μήπως το μπάνιο σου είναι τόσο μικρό που δεν μπορείς καν να στρίψεις; Διάβασε παρακάτω και μάθε μερικά μικρά μυστικά που θα κάνουν το μπάνιο σου να δείχνει μεγαλύτερο.

Όχι στο σκούρο. Τα σκούρα χρώματα μικραίνουν τον χώρο και φυσικά το ίδιο ισχύει και για το μπάνιο. Άρα αν δεν βρίσκεσαι σε φάση αρχικού χτισίματος ή ανακαίνισης ώστε να διαλέξεις κάτι σε λευκό ή ανοιχτό γαλάζιο για τα πλακάκια του πατώματος και του τοίχου, φρόντισε ώστε τα αξεσουάρ που θα χρησιμοποιήσεις να είναι όσο πιο "φωτεινά" γίνεται. Από τις πετσέτες και το πατάκι μέχρι τα αξεσουάρ του νιπτήρα και την κουρτίνα της μπανιέρας.


Γυαλί παντού. Αντί για τα κλασικά λευκά μαντεμένια, προτίμησε τα γυάλινα ράφια που όντας σχεδόν αόρατα, δεν "τρώνε" καθόλου από τον πολύτιμο χώρο.

Άνοιξε την πόρτα. Αν το μπάνιο σου είναι "πραγματικά" μικρό, σκέψου να αντικαταστήσεις την πόρτα με μία αναδιπλούμενη, έτσι ώστε να γλιτώσεις ακόμη περισσότερα τετραγωνικά από το άνοιγμά της.

Περισσότερο φως. Όσο περισσότερες πηγές φωτός μπορείς να τοποθετήσεις στον χώρο, από απλές λάμπες μέχρι σποτάκια, καλό θα κάνουν. Ιδιαίτερα αν ο φυσικός φωτισμός στο μπάνιο σου υστερεί έτσι και αλλιώς. Και διάλεξε λάμπες φυσικού φωτός με λευκή απόχρωση. Όχι κίτρινη.

Το μυστικό του νιπτήρα. Αν γενικά σου λείπει ο χώρος, προτίμησε έναν νιπτήρα χωρίς ενσωματωμένο ντουλάπι στη βάση του, το οποίο κλείνει πάρα πολύ τον χώρο. Τώρα, θα ρωτήσεις “Και που θα βάζω τα πράγματά μου;”. Αλλά υπάρχουν λύσεις και για αυτό, όπως π.χ. διαφανή ράφια που μπορείς να βάλεις ψηλά εκατέρωθεν του καθρέφτη ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος. Άσε που ορισμένα προσωπικά αντικείμενα, όπως τα απαραίτητα για το μακιγιάζ ή τις κρέμες μπορείς να τα μεταφέρεις στο κομοδίνο του δωματίου σου.

Ξεφορτώσου τα περιττά. Σε συνέχεια της προηγούμενης σκέψης και με δεδομένη την ασθένεια του "δεν πετάω τίποτα γιατί μπορεί κάποια στιγμή να μου χρειαστεί", βασική συμβουλή είναι... να το ξεπεράσεις! Η ακαταστασία και όλα τα παρελκόμενα της δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν. Όσα περισσότερα πράγματα έχεις στο μπάνιο σου τόσο πιο μικρός και ακατάστατος θα φαίνεται ο χώρος.

Η λύση της ταπετσαρίαςΣε περίπτωση που το μπάνιο σου έχει ταπετσαρία, ή σε περίπτωση που θέλεις να βάλεις εσύ σε κάποιο σημείο για να το ανανεώσεις ξηλώνοντας τα βαρετά πλακάκια, φρόντισε να κάνεις και εκεί το σωστό. Που στην προκειμένη περίπτωση είναι να διαλέξεις ένα όμορφο ριγέ σχέδιο  με παλ χρώματα και φυσικά κάθετες ρίγες. 

Τζάμι αντί κουρτίνας. Είτε έχεις μπανιέρα είτε ντουζιέρα, η καλύτερη λύση θα ήταν να προτιμήσεις γυάλινες πόρτες -και δη συρόμενες- αντί της κλασικής κουρτίνας που κόβει επίσης τόσο χώρο. Αν πάλι αυτή σου φαίνεται πολύ πιο ακριβή ως λύση, ψάξε να βρεις κουρτίνα από διαφανές πλαστικό. Και αυτό θα την κάνει μια χαρά τη δουλειά του!

 Καθρέφτες παντού. Ο καθρέφτης γενικά μεγαλώνει τον χώρο και αυτό είναι κανόνας. Άρα, διάλεξε τον μεγαλύτερο δυνατό για το δικό σου μπάνιο και απόλαυσέ τον ειδικά αν μπορείς να τον συνδυάσεις και με κανέναν δύο ακόμη.

Πηγή: womenonly.gr