Τραπεζάκι σαλονιού και δείπνο!

Το τραπεζάκι σαλονιού είναι ο κυρίαρχος του σύγχρονου ρομαντικού (και οικονομικού) δείπνου για δύο. Και όχι άδικα. Η επισημότητα που φέρνουν οι ψηλές καρέκλες στην παραδοσιακή τραπεζαρία τις αποκλείουν από τέτοιες περιστάσεις.
Το χαμηλό τραπέζι σαλονιού, ιδιαίτερα αν κάθεστε γύρω από αυτό πάνω σε μαξιλάρες και όχι στον καναπέ, δημιουργεί μια αίσθηση χαλαρότητας και οικειότητας. Για να δημιουργήσετε μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα, σας προτείνουμε να το διακοσμήσετε  με τρεις έξυπνες ιδέες που θα εντυπωσιάσουν και θα δημιουργήσουν εικόνες που θα σας μείνουν αξέχαστες!

Ασορτί με το μενού!

Είναι η πιο εύκολη ιδέα διακόσμησης για το τραπεζάκι σαλονιού. Διακοσμήστε το ανάλογα με το μενού που θα σερβίρετε. Κινέζικο, μεξικάνικο, ιταλικό ή παραδοσιακό ελληνικό. Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε φυσικά. Αν σερβίρετε κινέζικο, τοποθετήστε πάνω στο τραπέζι σαλονιού κόκκινες χαρτοπετσέτες και τα ξυλάκια (tsopsticks) πάνω τους, ένα μικρό γλαστράκι μπονσάι, wok ή ένα μικρό φαναράκι.
Με την ίδια λογική στήστε το μεξικάνικο ντεκόρ, απλώνοντας πάνω στο τραπέζι ένα πολύχρωμο ριχτάρι ή σουπλά με μεξικάνικα θέματα (σομπρέρο). Αντλήστε ιδέες από το internet και χρησιμοποιήστε αντικείμενα με ανάλογο θέμα! Δεν χρειάζεται να το παραγεμίζετε. Ένα-δύο στοιχεία είναι αρκετά για να υποστηρίξουν το κάθε μενού.Σοβαρό και πολυτελές! 


Εννοείται πως οι οδοντογλυφίδες δεν ταιριάζουν σε αυτό το ύφος δείπνου! Για ένα τραπεζάκι σαλονιού σοβαρό και πολυτελές, η απλότητα είναι η βασική ιδέα. Δεν πρέπει να φανεί ότι προσπαθήσατε πολύ αλλά όχι και ότι δεν ενδιαφερθήκατε καθόλου. Ξεκινήστε λοιπόν αφαιρώντας. Αφήστε την επιφάνεια του τραπεζιού ελεύθερη από αντικείμενα. Τοποθετήστε πάνω του δύο σουπλά  σε χρώμα αντίθετο από αυτό του τραπεζιού (αν το τραπέζι είναι σκούρο, τα σουπλά πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμα και το αντίστροφο).
Διπλώστε δύο πετσέτες διαγώνια (σε τρίγωνο) και τοποθετήστε μία σε κάθε σουπλά. Προσθέστε μαχαιροπίρουνα, ποτήρια και κανάτα με νερό. Τέλος προσθέστε στο χώρο, αλλά όχι πάνω στο τραπέζι σαλονιού, στο πάτωμα αν θέλετε ή σε άλλο βοηθητικό τραπεζάκι, μερικά αρωματικά ρεσό.
Ρομαντισμός στο φουλ!
Το τραπεζάκι σαλονιού θέλετε να είναι άκρως ρομαντικό; Γίνεται! Δεν χρειάζεται να αλλάξετε όλη τη διακόσμηση καθιστικού για να πετύχετε το ρομαντικό ντεκόρ. Επικεντρωθείτε στο τραπεζάκι. Επενδύστε σε σουπλά, χαρτοπετσέτες ή ποτήρια σε κόκκινο ή φούξια χρώμα. Προσθέστε ένα μικρό βάζο με λουλούδια πάνω ή δίπλα από το τραπέζι σαλονιού. Μία όμορφη εναλλακτική πρόταση είναι να γεμίσετε ένα μικρό διάφανο μπολ με πολύ μικρά ανθάκια χρώματος λευκού, ροζ, κόκκινου ή κίτρινου.
Μπορείτε επίσης αντί για λουλούδια σε αυτό το μπολ να έχετε βάλει χρωματιστά άλατα με αρώματα ή αρωματικά κεράκια σε διάφορα σχήματα. Εκτός από πολύ όμορφα στην όψη, θα χαρίσουν ένα υπέροχο άρωμα στο χώρο σε όλη τη διάρκεια του δείπνου.
Το τραπεζάκι σαλονιού και η διακόσμηση του πρέπει πάνω από όλα να εκφράζει το γούστο σας. Μην το παρακάνετε με διακοσμητικές υπερβολές. Απλά δείξτε ότι σας ενδιαφέρει ο καλεσμένος σας με μία-δύο εικαστικές παρεμβάσεις. Καλή επιτυχία!


Πηγή: diakosmisikaispiti.gr