HOT TIPS !

Αυτήν την εβδομάδα, αφιερώνουμε τα ΗΟΤ TIPS σε συμβουλές για τα λουλούδια και τα φυτά σας! Απολαύστε τα μπαλκόνια και τους κήπους σας και στολίστε με λουλούδια  τα σπίτια σας!

1.ΔΙΑΦΑΝΑ ΒΑΖΑ
Αν το βάζο μας είναι διάφανο, βάζουμε στον πυθμένα του ένα στρώμα από κοχύλια. Με αυτόν τον τρόπο και τα λουλούδια μας στέκονται καλύτερα και δίνουμε μία καλοκαιρινή νότα στο σπίτι μας, στη βεράντα μας ή στον κήπο μας.

2. ΤΟΥΛΙΠΕΣ
Για   να διατηρηθούν οι τουλίπες   που έχουμε στο βάζο σχεδόν διπλάσιο καιρό, προσθέτουμε στο νερό λίγη κόλλα κολλαρίσματος.

3. ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΜΕ ΚΟΝΤΟ ΜΙΣΧΟ
Αν αγοράσουμε ή μας προσφέρουν λουλούδια με κοντό μίσχο και το βάζο που έχουμε είναι βαθύ, τότε για να δώσουμε ύψος στα λουλούδια μας, δένουμε στο κοτσάνι κάθε λουλουδιού από ένα καλαμάκι, απ' αυτά που χρησιμοποιούμε για τα σουβλάκια.

4. ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ
Για να ξεσκονίσουμε ανθοδέσμες, καλάθια και στεφάνια με αποξηραμένα λουλούδια, τα τυλίγουμε με ύφασμα με αραιή ύφανση ή με πυκνό δίχτυ και μετά ρουφάμε τη σκόνη τους με την ηλεκτρική σκούπα. Για να φεύγει η σκόνη πιο εύκολα, μόλις αποκτήσουμε μία σύνθεση με αποξηραμένα άνθη, την ψεκάζουμε ελαφρά με άχρωμο βερνίκι. Επαναλαμβάνουμε τον ψεκασμό μετά από κάθε καθάρισμα αν χρειάζεται.

5. ΛΙΠΑΣΜΑ(1)
Ένα θαυμάσιο λίπασμα για τα φυτά του κήπου σας ή της βεράντα σας και ειδικά τις τριανταφυλλιές, είναι το νερό όπου βράσατε σπανάκι.

6. ΛΙΠΑΣΜΑ(2)
Ο χρησιμοποιημένος καφές φίλτρου είναι καλό λίπασμα για τις τριανταφυλλιές και άλλα φυτά εξωτερικού χώρου.

7. ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ
Αν τα μπουμπούκια από τα τριαντάφυλλα στο βάζο δεν άνοιξαν, αλλά δείχνουν να μαραίνονται και τα κεφαλάκια τους να γέρνουν, βουτήξτε τις άκρες των μίσχων σε καυτό νερό και αφήστε τις εκεί για 3 - 4 λεπτά. Κόψτε λοξά, αλλά λίγο, την άκρη του κάθε κοτσανιού και τυλίξτε όλες τις άκρες μαζί, σφικτά, με μία εφημερίδα. Βουτήξτε τα κοτσάνια σε παγωμένο νερό και αφήστε τα έτσι για 1-2 ώρες ή μέχρι να δείτε τα κεφαλάκια να σηκώνονται και πάλι περήφανα.

8. ΠΟΤΙΣΜΑ
Όταν πλένουμε το κρέας, φυλάμε το νερό και ποτίζουμε μ' αυτό τα φυτά μας.

9. ΣΚΑΛΙΣΜΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ
Για να απομακρύνουμε τις γάτες και τα άλλα ζώα που έρχονται στην βεράντα ή στον κήπο μας και σκαλίζουν τα φυτά μας, σκορπίζουμε μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι τριγύρω.

10. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας ένα οικολογικό φάρμακο για τα έντομα και τους μύκητες και ταλαιπωρούν τα λουλούδια μας. Ψιλοκόβουμε   μισό κρεμμύδι, το βάζουμε σε ένα σκεύος  και το  περιχύνουμε με ένα λίτρο βραστό νερό. Μόλις κρυώσει, το σουρώνουμε και ψεκάζουμε τα φυτά.