Βάλτε χρώμα στην κουζίνα σας!

"Χρωματίστε" την διάθεση σας και την κουζίνα σας!  Σίγουρα θα σας φτιάξει το κέφι! Αγοράστε ή βάψτε αντικείμενα και έπιπλα με χρώμα και διακοσμήστε με φαντασία!


Όσο καλύτερα νιώθετε μέσα στην κουζίνα σας τόσο περισσότερο θα πετυχαίνουν οι συνταγές σας!

Δέκα συμβουλές για την κρεβατοκάμαρα σας!

Η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος όπου περνάμε το 1/3 του χρόνου μας. Γι' αυτό πρέπει να φροντίσουμε να εξασφαλίσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις στο υπνοδωμάτιό μας, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τον ύπνο μας και να ξεκουραζόμαστε πραγματικά. 


Η σωστή κρεβατοκάμαρα θα πρέπει να δημιουργεί μια αίσθηση χαλάρωσης, ρομαντισμού και θαλπωρής! Διαβάστε παρακάτω δέκα βασικά σημεία τα οποία πρέπει να προσέξουμε:

Σπίτια Διάσημων! Το σπίτι του Mr. Facebook!φφ

Πενήντα περίπου χλμ. νότια του Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται το Palo Alto, η περιοχή όπου βρίσκεται το νέο σπίτι του Mark Zuckerberg, του ιδρυτή του Facebook! 

Το γραφείο «φάντασμα»!

Όταν ένας χώρος είναι σχεδιασμένος έτσι που να μην είναι απλά όμορφος αλλά και έξυπνος, αφήνει πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις! Να έχει αυτό το στοιχείο του αιφνιδιασμού!

Στην προκειμένη περίπτωση σας προτείνουμε να φτιάξετε στο σπίτι σας ένα μυστικό γραφείο!

HOT TIPS!!

Πιστοί στο ραντεβού της Δευτέρας, με ακόμη δέκα έξυπνες συμβουλές που θα κάνουν την ζωή της νοικοκυράς πιο εύκολη!

1. Αν μας χαρίσουν κάποιο άρωμα και δεν είναι της προτίμησης μας, ή έχουμε δείγματα αρωμάτων που μας δίνουν δωρεάν, δεν τα πετάμε! Κάθε φορά που βάζουμε πλυντήριο ρίχνουμε μερικές σταγόνες μαζί με το μαλακτικό. Έτσι τα ρούχα μας θα είναι ευωδιαστά για πολύ καιρό!

2. Καλό είναι να βάλουμε μερικά γαντζάκια μέσα στο μπάνιο μας, ακριβώς πάνω από την μπανιέρα, για να κρεμάμε τα βρεμένα αδιάβροχα, τις ομπρέλες και τα ρούχα που πλένουμε στο χέρι και στεγνώνουμε κρεμασμένα σε κρεμάστρα.

Παιδικό δωμάτιο για πειρατές!



Ένα πολύ τυχερό εξάχρονο αγόρι έχει αυτό το απόλυτα αγορίστικο υπνοδωμάτιο για πειρατές!

Διαμορφωμένο σαν ένα ξύλινο πειρατικό πλοίο, για να κατατροπώσει τους εχθρούς του και να τους κλειδώσει σε μια σφυρήλατη φυλακή από  σίδηρο! Ο ίδιος μπορεί να διαφύγει από την διώροφη σπειρωτή τσουλήθρα ή με την σκάλα από σχοινί!!

Ο σχεδιασμός του μπάνιου!


Το κεντρικό μπάνιο ενός σπιτιού τοποθετείται όσο πιο κοντά γίνεται στα υπνοδωμάτια και συνήθως σε διαδρόμους που ενώνουν τους χώρους ύπνου με αυτούς που χρησιμοποιούνται την ημέρα. Η ύπαρξη ενός w.c. που προορίζεται για τους επισκέπτες εξαρτάται από το μέγεθος του σπιτιού και η σωστή του θέση είναι πάντοτε κοντά στους χώρους υποδοχής. Τέλος, στα μεγάλα σπίτια με αρκετά δωμάτια συνηθίζεται το κεντρικό υπνοδωμάτιο να περιλαμβάνει και ένα μπάνιο με μοναδική πρόσβαση από το δωμάτιο αυτό.
Διαβάστε παρακάτω για τα σημεία που πρέπει να προσέξετε!

Διακοσμήστε με Κούτσουρα!

Την έκφραση «στέκεται σαν κούτσουρο» την χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε κάποιον ή κάτι που στέκεται άκαμπτα και άχαρα. Μόνο που αυτά τα κούτσουρα που θα δείτε όχι μόνο δεν είναι άχαρα αλλά μπορούν να διακοσμήσουν κάθε γωνιά του σπιτιού σας!  

Όταν το Κίτρινο συνάντησε το Γκρι!

Ο καθένας μας έχει την αδυναμία του σε διάφορα χρώματα και τα προτιμά για την διακόσμηση του σπιτιού του. Μήπως όμως πρέπει να εξετάσουμε τις αποχρώσεις του κίτρινου και του γκρι; Τα καταφέρνουν να εντυπωσιάζουν και μόνα τους, αλλά ο συνδυασμός τους, είναι αυτός που πραγματικά τα αναδεικνύει! 

Το σπίτι της Julianne Moore! Ένα σύγχρονο αρχοντικό!ss

Η διάσημη ηθοποιός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Julianne Moore, ζούσε  σε ένα ανακαινισμένο αρχοντικό  στο  West Village της Νέας Υόρκης. Το αγόρασε το 2003 και το 2009 αποφάσισε να το πουλήσει. Το σπίτι χρονολογείται στο 1839 και είναι εντυπωσιακό!

HOT TIPS για το μπάνιο!!



Το μπάνιο είναι συνήθως ένα από τα μικρότερα δωμάτια του σπιτιού, αυτό όμως δε σημαίνει ότι χρειάζεται λιγότερη προσοχή στη διαμόρφωση και τη διακόσμηση του ώστε να είναι λειτουργικό, όμορφο και κυρίως ασφαλές!

Διαβάστε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές!

Κάνε τα κάδρα σου να "δουλεύουν ρολόι"!


Δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό ρολόι για τον τοίχο σας και ταυτόχρονα αξιοποιήστε πολλά μικρά κάδρα, διαφόρων μεγεθών και θεμάτων! 
Μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες!

Για την κατασκευή αυτή θα χρειαστείτε:
1) Ένα μηχανισμό για ρολόι τοίχου, με μεγάλους δείκτες.
2) Δώδεκα μικρά κάδρα, διαφόρων μεγεθών και θεμάτων.

Φτιάξτε το δικό σας Home Bar!

Πόσες φορές δεν έχετε γυρίσει από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά και για να χαλαρώσετε, θα θέλατε να πιείτε ένα ποτό στο δικό σας μπαρ μέσα στο σπίτι σας, ξαπλώνοντας στον άνετο καναπέ σας;

 Φανταστείτε ότι κάθεστε σε έναν μεγάλο δερμάτινο καναπέ, πίνοντας ένα ωραίο μαρτίνι… για μερικούς ανθρώπους, αυτός ο τρόπος ζωής δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Μπορείτε, ωστόσο, να πάρετε την ιδέα για την σχεδίαση ενός μπαρ στο σπίτι σας, τόσο για την δική σας ευχαρίστηση, όσο και για να διασκεδάσετε τους φιλοξενούμενους σας ή απλά να έχετε μια ωραία συζήτηση με κάποιο συνάδελφο ή φίλο.

Ένα Μαύρο Διαμέρισμα!



Αυτό το ξεχωριστό διαμέρισμα κατασκευάστηκε από την εταιρεία «The Apt» και ανήκει στην Cindy Gallop, την πρόεδρο της διαφημιστικής BBH
Όπως καταλαβαίνετε, η ιδιοκτήτρια δεν βρίσκεται ποτέ στο σπίτι της κατά τη διάρκεια της ημέρας παρά μόνο τη νύχτα. Όταν λοιπόν ρωτήθηκε από τους υπεύθυνους για τη κατασκευή, πως φαντάζεται το σπίτι της, εκείνη απάντησε… «Εγώ στο σπίτι βρίσκομαι μόνο το βράδυ γι’ αυτό και το θέλω σαν ένα βραδινό club της Σαγκάης»!! Έτσι κι έγινε…

Ένα σπίτι για τους λάτρεις του skateboard!

Το PAS House είναι το σχέδιο μιας ιδιωτικής κατοικίας, που θα κατασκευαστεί στο Μαλιμπού, στην Καλιφόρνια. Σε αυτό το σπίτι θα είστε σε θέση να κάνετε skateboard σε οποιαδήποτε περιοχή και επιφάνεια, εσωτερική και εξωτερική. Ο πελάτης και εμπνευστής του έργου είναι ο Pierre Andre Senizergues (PAS), ένας πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής και πρώην πατινέρ, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Sole Technology, μια εταιρεία για Skateboard που εμπορεύεται τον εξοπλισμό υποδημάτων και ενδυμάτων.

Το διαμέρισμα της Carrie και του Big στην ταινία "Sex and the City 2"! ΜΕΡΟΣ 1ο



Στην ταινία «Sex and the City 2», η Carrie Bradshaw «απατά» την αγάπη της για την μόδα στα ρούχα με τα έπιπλα του διαμερίσματος της, που ζει με τον αγαπημένο της Big, στην Νέα Υόρκη!
Το πάθος της για όλα τα αντικείμενα της μόδας, επεκτείνεται στον κόσμο της εσωτερικής διακόσμησης!
Ας ρίξουμε μια ματιά στο διαμέρισμα των νεόνυμφων!

HOT TIPS για την περιποίηση των ρούχων σας!

Μην πανικοβάλλεστε με τις δουλειές του σπιτιού! 
Και αυτήν την εβδομάδα τα HOT TIPS της PetiteMaison.gr είναι εδώ με έξυπνες συμβουλές για να διατηρείτε τα ρούχα σας σε άψογη κατάσταση!

1. Δεν κολλάρουμε ποτέ τα ρούχα που θα φυλάξουμε σε συρτάρια γιατί έτσι «τραβάνε» το σκώρο.

2. Δεν πετάμε ποτέ τις φθαρμένες μαξιλαροθήκες. Τις χρησιμοποιούμε για να βάζουμε μέσα ρούχα ευαίσθητα ή μάλλινα πουλόβερ πριν τα βάλουμε στο πλυντήριο. Επίσης μπορούμε να βάλουμε μέσα και να φυλάξουμε κάποια τσάντα που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.


Εφαρμόστε τους κανόνες του Feng Shui στον κήπο σας!


Ο κήπος αποτελεί το ζωτικό χώρο που περιβάλλει ένα σπίτι, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό να είναι δομημένος με τέτοιο τρόπο ώστε το φυσικό του κλίμα να περικλείει την υγιή και ευνοϊκή ενέργεια που χρειάζεται για να ξεπεραστούν οποιεσδήποτε δυσκολίες μπορεί να συμβαίνουν στο εσωτερικό του σπιτιού.
Το κλειδί είναι η σωστή τοποθέτηση και η ισορροπία ανάμεσα στην ενέργεια του yin (συμβολίζεται με μαύρο) και του yang (συμβολίζεται με λευκό). Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με χρώματα, φυτά, δέντρα, θάμνους, υδάτινα σημεία, έπιπλα κήπου, φωτισμό, μεταλλικά κουδουνάκια ανεμοδείκτες και άλλα αξεσουάρ.

Για να έχετε έναν τέλειο Feng Shui κήπο, φυτέψτε τον με ένα μείγμα από λουλούδια, θάμνους και δέντρα που θα τέρπουν τις αισθήσεις και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Τα φυτά θα πρέπει να είναι υγιή, με πλούσια βλάστηση και σωστά κλαδεμένα. Τα σχήματα θα πρέπει να ισορροπούν το ένα με το άλλο για να παράγουν καλό Feng Shui για το σπίτι σας και τους ενοίκους του.


Συνδύασε διαφορετικά στυλ στη διακόσμηση του σπιτιού σου!


Η αρμονία της επίπλωσης ενός χώρου εξασφαλίζεται πριν απ’ όλα στην αξιολογική ενότητα των προσόντων που παρουσιάζουν τα έπιπλα που την αποτελούν. Γι’ αυτό το λόγο ο συνδυασμός επίπλων διαφορετικού στυλ είναι πολύ πιο ευχάριστος από τη ανιαρή συγκέντρωση σ’ ένα δωμάτιο αταίριαστων επίπλων της ίδιας εποχής. Μπορούμε λοιπόν να έχουμε στο χώρο μας συνδυασμούς επίπλων από διαφορετικές εποχές του παρελθόντος ή μοντέρνα παντρέματα vintage εκπροσώπων με μοντέρνες προτάσεις απόλυτου design.

Συμβουλές και έπιπλα για το φοιτητικό σας σπίτι!

Όσο και να μην μας αρέσει φτάσαμε στο τελευταίο κομμάτι του καλοκαιριού.
Όμως κάθε τέλος σημαίνει και μια καινούρια αρχή, κάτι το οποίο αποκτά μεγαλύτερη σημασία για τα παιδιά που θα ξεκινήσουν την φοιτητική τους ζωή. 
Έτσι λοιπόν μια από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής σας ξεκινάει και για να γίνει ακόμη πιο όμορφη και εύκολη ας δούμε τι μπορεί να κάνει η PETITE MAISON για εσάς!

Πολλά παιδιά θα αναγκαστούν να φύγουν για πρώτη φορά από το πατρικό τους σπίτι και θα βρεθούν ξαφνικά να πρέπει να φροντίσουν τον εαυτόν τους και τις καθημερινές τους ανάγκες. Κάποιοι θα ζήσετε μόνοι σας, ή θα μοιράσετε διαμερίσματα με άλλους φοιτητές και πάλι άλλοι θα μείνετε σε πανεπιστημιακούς κοιτώνες.

Πώς να βάψετε μόνοι σας ένα δωμάτιο!


Πριν ξεκινήσετε τον χρωματισμό των τοίχων ενός δωματίου, θα πρέπει οπωσδήποτε να προετοιμάσετε κατάλληλα το χώρο. Η σωστή προετοιμασία αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη εργασία. Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα!

Βήμα 1o:
Καθαρίστε καλά τον χώρο μεταφέροντας τα έπιπλα έξω από αυτόν. Η δουλειά σας θα γίνει ιδιαίτερα δύσκολη αν εργάζεστε ανάμεσα από έπιπλα, στοίβες βιβλίων κλπ. Μετακινήστε τα έπιπλα που δεν μπορείτε να βγάλετε από το χώρο, στο κέντρο του δωματίου και σκεπάστε τα, με παλιά υφάσματα ή προστατευτικά πλαστικά καλύμματα. Επίσης αφαιρέστε τις κουρτίνες.  Σκεπάστε με πλαστικές σακούλες τα κρεμαστά φωτιστικά οροφής και τα φωτιστικά τοίχων.

Η Christina Aguilera στο σπίτι της στο Beverly Hills!


Η δημοφιλής τραγουδίστρια Christina Aguilera φωτογραφήθηκε στο σπίτι της στο Beverly Hills για το περιοδικό InStyle. Το σπίτι αυτό είναι το πρώην αρχοντικό της οικογένειας Osbourne. Δείτε παρακάτω πώς διαγράφηκαν όλα τα ίχνη από τους πρώην ιδιοκτήτες μετά την ανακαίνιση που του έγινε! 

Το σπίτι της Cristina Aguilera έχει σαν κυρίαρχο στοιχείο το χρώμα και τον συνδυασμό πολλών και ετερόκλητων στυλ στο ύφος και στα αντικείμενα με κάποια στοιχεία υπερβολής που δικαιολογούνται λόγω καλλιτεχνικής φύσης!

HOT TIPS!

Δείτε παρακάτω δέκα κολπάκια που μπορείτε να κάνετε για να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό η για να κάνετε μερικές δουλειές πιο γρήγορα και αποτελεσματικά!

1. Εάν έχετε πρόβλημα με τα μυρμήγκια, βάλτε λίγο αγγούρι κοντά στη τρύπα από όπου βγαίνουν τα μυρμήγκια και το πρόβλημα λύθηκε. Τα μυρμήγκια σιχαίνονται το αγγούρι και έτσι θα φύγουν μακριά.

2. Θέλετε τα παγάκια σας να είναι διαφανή; Βράστε το νερό πρώτα και μετά βάλτε το στη κατάψυξη αφού κρυώσει λίγο.

Ιδέες για την σχεδίαση της βιβλιοθήκης σας!

Έχετε βιβλιοθήκη ή δωμάτιο ανάγνωσης στο σπίτι σας;
Αν θέλετε να το διακοσμήσετε για να γίνει πιο άνετη η χρήση του και πιο σύγχρονη η εμφάνιση του, δείτε παρακάτω μερικές ιδέες και κάποια εντυπωσιακά σχέδια για να δημιουργήσετε τον τέλειο χώρο για ανάγνωση!

Αν είστε βιβλιοφάγοι, σίγουρα έχετε ονειρευτεί έναν προσωπικό χώρο για να «εκθέσετε» τα βιβλία σας ή και γιατί όχι; ένα ολόκληρο δωμάτιο με όλους τους τοίχους γεμάτους ράφια, από το δάπεδο ως την οροφή…!

Πώς να τοποθετήσετε τα κάδρα στους τοίχους!



 Ο πιο γνωστός αλλά και ταυτόχρονα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποκτήσει ένας άδειος τοίχος ενδιαφέρον είναι η τοποθέτηση μερικών εκθεμάτων, δηλαδή πινάκων ζωγραφικής, φωτογραφιών, ψηφιακών εκτυπώσεων κλπ, πάνω σε αυτόν. Αν και φαίνεται εύκολη η διάταξη των κάδρων πάνω στην επιφάνεια του τοίχου, εντούτοις δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση και απαιτεί δοκιμές, φαντασία και σκέψη.
Το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς είναι να ελέγξει τα εκθέματα τα οποία διαθέτει και να ξεκαθαρίσει ποια θέλει να τοποθετήσει στον τοίχο και ποια όχι. Στη συνέχεια, θα πρέπει να σκεφτεί τι είδους συνδυασμούς θα μπορούσαν να κάνουν τα συγκεκριμένα έργα μεταξύ τους. Παρακάτω προτείνονται οι πιο βασικοί συνδυασμοί, οι οποίοι βασίζονται σε απλές γεωμετρικές αρχές.


Πώς να οργανώσετε ένα πάρτι με προσωπικότητα!

Έχετε βαρεθεί να πηγαίνετε σε party που δεν έχουν φαντασία; Οργανώστε λοιπόν εσείς ένα μοναδικό  party με προσωπικότητα και διασκεδάστε το! Όποιον τρόπο διασκέδασης ή  ύφος και αν επιλέξετε, οι επιλογές είναι ατελείωτες!
Αρχικά, επιλέξτε μια εποχή του έτους, φτιάξτε μια guest list και ακολουθήσετε αυτές τις απλές συμβουλές για να οργανώσετε ένα τέλειο πάρτι! Σίγουρα όλοι οι καλεσμένοι σας θα θέλουν να έρθουν!