Ένα σπίτι για τους λάτρεις του skateboard!

Το PAS House είναι το σχέδιο μιας ιδιωτικής κατοικίας, που θα κατασκευαστεί στο Μαλιμπού, στην Καλιφόρνια. Σε αυτό το σπίτι θα είστε σε θέση να κάνετε skateboard σε οποιαδήποτε περιοχή και επιφάνεια, εσωτερική και εξωτερική. Ο πελάτης και εμπνευστής του έργου είναι ο Pierre Andre Senizergues (PAS), ένας πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής και πρώην πατινέρ, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Sole Technology, μια εταιρεία για Skateboard που εμπορεύεται τον εξοπλισμό υποδημάτων και ενδυμάτων.


Το έργο που πρέπει να βρίσκεται σε μια τοποθεσία με θέα τον Ειρηνικό στην κορυφή του Μαλιμπού, σχεδιάστηκε από τον Gil Lebon Delapointe και τον Francois Perrin. Το concept του σπιτιού είναι μια «κορδέλα» που δημιουργεί μια συνεχή επιφάνεια για πατινάζ από τα έξω προς τα μέσα. Το σπίτι χωρίζεται σε τρεις ξεχωριστούς χώρους. Ο πρώτος περιλαμβάνει σαλόνι, τραπεζαρία και κουζίνα, ο δεύτερο ς περιλαμβάνει ένα υπνοδωμάτιο και μπάνιο και ο τρίτος μια περιοχή κατάλληλη για πρακτική στο skateboard.



Κάθε χώρος είναι «skateable» καθώς το έδαφος συνεχίζεται στον τοίχο! Τα έπιπλα είναι επίσης «skateable», είτε είναι ενσωματωμένα στην καμπύλη, όπως το καθιστικό, η κουζίνα και το μπάνιο είτε ακριβώς όπως στέκονται σαν αντικείμενο, όπως το τραπέζι, ο πάγκος της κουζίνας και το κρεβάτι. 
Συνδυάζει μοντέρνες γραμμές και την λειτουργικότητα ενός κανονικού σπιτιού, με ράμπες που θα λατρέψει κάθε φανατικός skate boarder!
Το PAS House είναι το πρώτο σπίτι που χρησιμοποιείται εξ ολοκλήρου για Skateboard! Είναι το απόλυτο όνειρο για τις γενιές των skateboarders που ήθελαν να τελειοποιήσουν τις πρακτικές τους στο σπίτι τους. 

Από αρχιτεκτονικής άποψης, αποτελεί επίσης ένα πρωτοποριακό σχέδιο! Μια συνεχής επιφάνεια που δημιουργεί μια νέα εμπειρία. Ρευστός και δυναμικός χώρος που αντανακλά τον τρόπο ζωής του 21ου αιώνα.
Ένα μοντέλο του έργου υποβλήθηκε πρόσφατα στο Παρίσι για την έκθεση Domaine Skateboard στο La Gaite Lyrique.