Ιδέες για την σχεδίαση της βιβλιοθήκης σας!

Έχετε βιβλιοθήκη ή δωμάτιο ανάγνωσης στο σπίτι σας;
Αν θέλετε να το διακοσμήσετε για να γίνει πιο άνετη η χρήση του και πιο σύγχρονη η εμφάνιση του, δείτε παρακάτω μερικές ιδέες και κάποια εντυπωσιακά σχέδια για να δημιουργήσετε τον τέλειο χώρο για ανάγνωση!

Αν είστε βιβλιοφάγοι, σίγουρα έχετε ονειρευτεί έναν προσωπικό χώρο για να «εκθέσετε» τα βιβλία σας ή και γιατί όχι; ένα ολόκληρο δωμάτιο με όλους τους τοίχους γεμάτους ράφια, από το δάπεδο ως την οροφή…!


Οι βιβλιοθήκες αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους διακοσμητές γιατί αποτελούν πολύ ιδιαίτερους χώρους από μόνες τους.
Ένα σημαντικό στοιχείο της αίθουσας που θα γίνει η βιβλιοθήκη σας, είναι η σωστή επιλογή των επίπλων, όπως τραπέζι και καρέκλα! Χωρίστε τα βιβλία σας σε κατηγορίες και απολαύστε την «διακόσμηση» τους!

Σε αυτήν την φωτογραφία, τα βιβλία που είναι τοποθετημένα στο πιο ψηλό ράφια, χρειάζονται οπωσδήποτε  μια σκάλα!

Ο χώρος είναι διακοσμημένος με σκούρο χρώμα, δερμάτινες επενδύσεις, πολυτελή περσικά χαλιά, και μια μεγάλη λάμπα ανάγνωσης. Και ποιος δεν θα ήθελε να περνά τον χρόνο χαλάρωσης του σε μια τέτοια βιβλιοθήκη!
Παίξτε δημιουργικά με τα βιβλία! Χρησιμοποιήστε βιβλιοστάτες, για να προσθέσετε μια πιο ιδιαίτερη νότα στην εικόνα που δημιουργούν ή δοκιμάστε να τοποθετήσετε τα βιβλία σας ανάλογα με το χρώμα τους, αντί να ακολουθήσετε την παραδοσιακή διάταξη που ακολουθείται σε μια βιβλιοθήκη. 

Οι μεγάλες ομάδες βιβλίων μπορούν να δημιουργήσουν μια εκπληκτική εικόνα όταν οργανώνονται με κριτήριο το χρώμα τους. Ακόμη, μπορείτε να πρωτοτυπήσετε και να κάνετε τα βιβλία σας ράφια, όπως στην φωτογραφία, με έναν αόρατο βιβλιοστάτη, που μπορείτε να βρείτε στην PetiteMaison.gr ΕΔΩ!

Απολαύστε μερικές φωτογραφίες από εντυπωσιακούς χώρους ανάγνωσης!