HOT TIPS!!

Πιστοί στο ραντεβού της Δευτέρας, με ακόμη δέκα έξυπνες συμβουλές που θα κάνουν την ζωή της νοικοκυράς πιο εύκολη!

1. Αν μας χαρίσουν κάποιο άρωμα και δεν είναι της προτίμησης μας, ή έχουμε δείγματα αρωμάτων που μας δίνουν δωρεάν, δεν τα πετάμε! Κάθε φορά που βάζουμε πλυντήριο ρίχνουμε μερικές σταγόνες μαζί με το μαλακτικό. Έτσι τα ρούχα μας θα είναι ευωδιαστά για πολύ καιρό!

2. Καλό είναι να βάλουμε μερικά γαντζάκια μέσα στο μπάνιο μας, ακριβώς πάνω από την μπανιέρα, για να κρεμάμε τα βρεμένα αδιάβροχα, τις ομπρέλες και τα ρούχα που πλένουμε στο χέρι και στεγνώνουμε κρεμασμένα σε κρεμάστρα.

3. Αν πλένουμε τα μάλλινα πουλόβερ στο πλυντήριο δεν βάζουμε πάνω από τρία κάθε φορά, γιατί τρίβονται μεταξύ τους και φθείρονται.

4. Αν πλένουμε τα μάλλινα στο χέρι, δεν τα μουλιάζουμε στο νερό, χρησιμοποιούμε ειδικό απορρυπαντικό για μάλλινα, τα πλένουμε και τα ξεπλένουμε στην ίδια θερμοκρασία νερού. Επίσης, δεν τα στύβουμε, δεν τα στεγνώνουμε πάνω σε καλοριφέρ, αλλά μέσα σε πετσέτα σε οριζόντια θέση.

5.  Αν έχετε συρόμενες πόρτες στο μπάνιο σας και βαρεθήκατε να τις καθαρίζετε από τα άλατα του νερού ή υπολείμματα σαπουνιού, δοκιμάστε έναν άλλο τρόπο. Περάστε τις με ένα μαλακό πανί, νοτισμένο με baby oil. Θα γλιτώσετε από τους λεκέδες τουλάχιστον επί αρκετούς μήνες. Νερό, σαπούνι και όλα τα υπόλοιπα θα στραγγίζουν στη μπανιέρα σας, αφήνοντας τη τζαμαρία της πόρτας καθαρή.

6. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για τους βουλωμένους νεροχύτες με λίπη είναι να ρίξετε στη σωλήνα μια κούπα αλάτι και μια κούπα σόδα μαγειρικής και μετά βραστό νερό.

7. Έχετε καθρέπτες ή γυαλικά που έχουν γρατσουνιές; Δοκιμάστε να τρίψετε επάνω στις γρατσουνιές λίγη απλή οδοντόπαστα (όχι την gel) με ένα μαλακό ύφασμα! Κάνει θαύματα!

8. Εάν καπνίζετε μέσα στο σπίτι και μυρίζει άσχημα; Το χειμώνα που ανάβει το καλοριφέρ, τοποθετήστε πάνω ένα μικρό γυάλινο μπολ με νερό και λίγο ξίδι. Το ξίδι "διαλύει " τις μυρωδιές του τσιγάρου και κάνει πιο υγιεινή την ατμόσφαιρα.

9. Καθαρίζετε τακτικά το σίδερό σας, τρίβοντάς το απαλά με ένα κομμάτι ύφασμα, όσο είναι ακόμα ζεστό. Έτσι θα αποφύγετε τα "ίχνη" που μπορεί να αφήσει πάνω στα φρεσκοπλυμένα σας ρούχα

10. Αν έχουμε σαμπουάν ή κρέμες από δείγματα που μας δίνουν δωρεάν σε μικρές συσκευασίες, είναι πολύ χρήσιμα στις ολιγοήμερες εκδρομές, ή στις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου.