Το διαμέρισμα της Carrie και του Big στην ταινία "Sex and the City 2"! ΜΕΡΟΣ 1ο



Στην ταινία «Sex and the City 2», η Carrie Bradshaw «απατά» την αγάπη της για την μόδα στα ρούχα με τα έπιπλα του διαμερίσματος της, που ζει με τον αγαπημένο της Big, στην Νέα Υόρκη!
Το πάθος της για όλα τα αντικείμενα της μόδας, επεκτείνεται στον κόσμο της εσωτερικής διακόσμησης!
Ας ρίξουμε μια ματιά στο διαμέρισμα των νεόνυμφων!

Το ντεκόρ για την ταινία σχεδίασε η Lydia Marks, η οποία λέει ότι εμπνεύστηκε για την αρχιτεκτονική του διαμερίσματος  από παλιές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων και των ταινιών του Alfred Hitchcock. 
«Πολλά από τα fancy διαμερίσματα που βλέπετε στις ταινίες έχουν την τάση να είναι κάπως πιο μεγάλα γιατί έτσι είναι πιο εύκολο να γίνουν γυρίσματα μέσα σε αυτά και δίνουν την στιγμιαία εντύπωση στο ευρύ κοινό ότι πρόκειται για ένα ωραίο διαμέρισμα» λέει η Marks. Αλλά αισθανθήκαμε πολύ έντονα ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα διαμέρισμα σε μια κλίμακα που ήταν ρεαλιστική για την πραγματική ζωή της Νέας Υόρκης και παράλληλα να εξακολουθεί να είναι είναι κομψό!»
Επειδή η Carrie διατήρησε το παλιό της διαμέρισμα, στο καινούργιο της σπίτι που μοιράζεται με τον σύζυγό της, τα πάντα έπρεπε να είναι καινούργια και έχει επιλεγεί έτσι ώστε να αντανακλά τις προσωπικότητες και των δύο. Είναι πολύ πιο «αρρενωπό» και «ώριμο» από το σπίτι που έζησε ως εργένισσα!

Το σαλόνι περιλαμβάνει έναν καναπέ που διακοσμείται με ένα μπλε μάλλινο ριχτάρι και ένα ζευγάρι μπεζ καρέκλες με αισθητική που θυμίζει μεσαίωνα! Τα φωτεινά floral μαξιλάρια προσθέτουν το κλασικό άγγιγμα της Carrie!
Ένας ασυνήθιστος, οξειδωμένος με μέταλλα, πολυέλαιος κρέμεται πάνω από ένα τραπέζι από μαόνι του 1940 στην τραπεζαρία.
Η σχεδιάστρια ήθελε να δημιουργήσει ένα χώρο που θα συνδυάζει ανδρικά στοιχεία, όπως η γραμμική επίπλωση «midcentury» και το σκούρο ξύλο, με ιδιαίτερα χαλιά και χαρούμενα υφάσματα!
Ασυνήθιστα μπλε πλακάκια κυριαρχούν στην κουζίνα!
Στην φωτογραφία από πάνω βλέπουμε την κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού.
Στο πρώτο μισό της ταινίας, όταν οι χαρακτήρες είναι στη Νέα Υόρκη, τα χρώματα είναι ουδέτερα, σε πλήρη αντίθεση με τα σκηνικά και τα κοστούμια που βλέπουμε όταν είναι σε διακοπές στο Abu Dhabi. (Ορισμένες από αυτές τις σκηνές γυρίστηκαν σε ξενοδοχείο έξω από το Μαρακές! Άλλες πάλι, όπως η σκηνή σε ένα νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδούσαν καραόκε, ήταν κατασκευασμένη σε πλατό πίσω στην Αμερική!)
Ο Big και η Carrie δεν συμφωνούν για το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο! Όταν την εκπλήσσει με μία, ως δώρο για την επέτειο τους, αυτή θυμώνει… μάλλον επειδή θα προτιμούσε να είχε πάρει κοσμήματα!
Η ντουλάπα τους σε αυτό το διαμέρισμα δεν είναι τόσο εκθαμβωτική, όπως αυτή που έφτιαξε για την Carrie στην πρώτη ταινία, αλλά είναι και αυτή αρκετά όμορφη!

Η περιήγηση στα σπίτια που ζουν οι 4 φίλες της δημοφιλούς σειράς θα συνεχιστεί σε επόμενη ανάρτηση!