HOT TIPS για το μπάνιο!!



Το μπάνιο είναι συνήθως ένα από τα μικρότερα δωμάτια του σπιτιού, αυτό όμως δε σημαίνει ότι χρειάζεται λιγότερη προσοχή στη διαμόρφωση και τη διακόσμηση του ώστε να είναι λειτουργικό, όμορφο και κυρίως ασφαλές!

Διαβάστε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές!



1. Για ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα, αξιοποιήστε την υφή και το χρώμα διαφορετικών υλικών όπως το ξύλο, το μάρμαρο, ο γρανίτης κ.λπ.

2. Σε κάθε περίπτωση, όταν σχεδιάζετε το μπάνιο σας, σκεφτείτε μακροπρόθεσμα τόσο τον εαυτό σας, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας. Με τον καιρό μπορεί να παρουσιαστούν διάφορες ανάγκες, για παράδειγμα το πέρασμα της ηλικίας που μπορεί να δυσκολέψει την κίνηση ή κάποιο ατύχημα, όπως ένα σπασμένο πόδι, γι’ αυτό πρέπει η χρήση του να είναι εφικτή ακόμη και σε δύσκολές συνθήκες.

3. Διαλέγετε πάντοτε είδη υγιεινής και αξεσουάρ όσο γίνεται καλύτερης ποιότητας και μεγαλύτερης αντοχής στο μέτρο που σας επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας. Η αντικατάστασή τους δεν είναι εύκολη, κοστίζει και σίγουρα κανείς δεν επιθυμεί προβλήματα σε ένα τόσο ζωτικό χώρο του σπιτιού.

4. Προτιμήστε τα λευκά είδη υγιεινής σαν την πιο διαχρονική και σίγουρη λύση.


5. Στα μικρά μπάνια επιλέξτε μικρών διαστάσεων είδη υγιεινής, προτιμήστε αναρτώμενες λεκάνες και σκεφτείτε την περίπτωση να χρησιμοποιήσετε επιτοίχιο καζανάκι.

6. Τολμήστε να σχεδιάσετε και να «χτίσετε» μια ντουζιέρα από το να επιλέξετε να τοποθετήσετε μια έτοιμη. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.



7. Αν η μπανιέρα σας ή η ντουζιέρα σας δεν το προβλέπει, τοποθετείστε μια ειδική για μπάνιο μεταλλική μπάρα από όπου θα μπορείτε να κρατηθείτε, εξασφαλίζοντας την εύκολη και ασφαλή είσοδό σας.

8. Χρησιμοποιείστε άφοβα μεγάλους καθρέφτες. Αυτό θα δημιουργήσει στο μπάνιο σας την αίσθηση ότι είναι μεγάλο, κομψότ και πολυτελές ακόμη και αν αυτό είναι  μικρό και αδιάφορο.

9. Δώστε τη δέουσα προσοχή στην επιλογή του μεγέθους των ειδών υγιεινής και των αξεσουάρ, τα οποία πρέπει να είναι ανάλογα της κλίμακας του χώρου και όχι μεγαλύτερα ή μικρότερα ώστε να δημιουργούν δυσαρμονίες.

10. Η κατασκευή ή η ανακαίνιση του μπάνιου μιας κατοικίας είναι μια επίπονη αλλά και δαπανηρή εργασία. Ο σωστός σχεδιασμός, η προσεγμένη επιλογή των υλικών και κυρίως η στοχευόμενη επιλογή του συνεργείου κατασκευής εγγυάται ένα υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα.

Πηγή: thedecopages.gr